HEKLANJE

Rješavanje duga na kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Brinete li o plaćanju duga po kreditnoj kartici? Jeste li doista u financijskim problemima? Suočavanje s dugom po kreditnoj kartici nije tako teško kao što možda mislite. Ako je za utjehu, niste jedini koji se suočava s takvom situacijom. U nekom trenutku, mnogi ljudi poput vas suočavaju se s financijskom krizom s dugom na kreditnoj kartici. Ali morate zapamtiti da vaša financijska situacija ne znači da bi trebala ići ravno psima, čineći je još gorom nego što jest.

Evo 5 savjeta koji će vam pomoći da se nosite s dugom na kreditnoj kartici:



1. Kako se obratiti utjerivačima dugova.
Postoji zakon koji utjerivačima daje određene uvjete kada i kako trebaju od vas tražiti plaćanje. Savezni zakon, Zakon o poštenoj naplati dugova, jasno kaže da vas oni koji naplaćuju dugove ne smiju gnjaviti, davati lažne tvrdnje ili raditi postupke koji nisu pošteni kada žele naplatiti novac od vas.

2. Napravite proračun.
Ako želite kontrolirati svoju financijsku situaciju prije nego što sve izgubite, prvo morate napraviti proračun. Procijenite koliko dobivate od svojih prihoda ili drugih sredstava i svojih rashoda. Na primjer, ako dobivanje otmjenog stana znači da morate ograničiti svoje obroke na jednom dnevno, onda to nije dobra i razumna odluka o proračunu. Vaš cilj je osigurati da možete zadovoljiti sve osnovne potrebe: hranu, stanovanje, odjeću, zdravstvene troškove, između ostalog.

3. Stečaj.
Općenito, osobni bankrot poznat je kao posljednji izbor za popravak vašeg rastućeg kreditnog duga. Stečaj nažalost godinama ostaje u vašem izvješću o financijskim informacijama. Dobivanje dodatnog kredita, kupnja kuće, ponekad čak i zapošljavanje može vam biti teško. Tehnički, međutim, to je legalan način rješavanja vašeg kreditnog duga.

4. Kontaktiranje vjerovnika.
Zapamtite: bijeg od vjerovnika nije rješenje. To nije rješenje i zapravo vas može dovesti do većih problema. Ako imate problema s otplatom dugova, odmah se obratite svojim vjerovnicima. Iskreno i u cijelosti im navedite razlog zašto vam je postalo teško plaćati te dugove i provjerite mogu li vam dati revidirani aranžman plaćanja koji će vam olakšati uvjete plaćanja. Nemojte dopustiti da vjerovnici vašu situaciju predaju nekome ili agenciji da umjesto njih obavi naplatu jer to znači da su odustali od vas.

5. Kreditno savjetovanje.
Također možete razmisliti o traženju pomoći grupa ili institucija koje će vam pomoći u vašim problemima. Ako ste s dobrom organizacijom za kreditno savjetovanje uspjeli postići bolji dogovor o plaćanju duga, vjerovnici bi mogli odobriti vaš prijedlog i prihvatiti vaš modificirani plan aranžmana.

Rudarstvo dijamanata

Dijamanti su u potpunosti sastavljeni od ugljika. Pritisak (dijamanti se ne mogu formirati iznad 100 milja ispod zemljine kore) i