HEKLANJE

Sastanak vjerovnika iz poglavlja 13 – što očekivati

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li nedavno podnijeli zahtjev za stečaj prema poglavlju 13? Imate li nadolazeće ročište skupštine vjerovnika? Mnogi dužnici iz poglavlja 13 postanu malo nervozni zbog sastanka jer nisu točno sigurni što mogu očekivati. Stoga sam odlučio napraviti neke bilješke o tome što se točno događa tijekom sastanka za dobrobit onih koji imaju nadolazeći sastanak. Naravno, znao sam što će se dogoditi budući da sam već vodio ova saslušanja za svoje klijente, ali sam želio zabilježiti točne riječi koje je ovaj službenik za saslušanja (povjerenik) koristio i točna pitanja koja je postavljala. Ponekad klijenti imaju vizije da će vjerovnici sjediti tamo i cijeli dan ih zasipati pitanjima ili tako nešto. To jednostavno nije slučaj, prema mom iskustvu. Počnimo s nekim osnovama.

Što je sastanak vjerovnika?



Skupština vjerovnika je ročište koje se održava 20 do 40 dana nakon podnošenja prijedloga za stečaj. Dužnik mora prisustvovati ovom sastanku, na kojem se vjerovnici mogu pojaviti i postavljati pitanja u vezi s financijskim poslovanjem i imovinom dužnika. Ako su muž i žena podnijeli zajednički zahtjev, oboje moraju prisustvovati sastanku vjerovnika. Povjerenik će također prisustvovati ovom sastanku. Važno je da dužnik surađuje sa stečajnim upraviteljem i da pruži sve financijske podatke ili dokumente koje stečajni upravitelj zatraži.

Povjerenik je dužan usmeno ispitati dužnika na sastanku vjerovnika kako bi se uvjerio da je dužnik svjestan potencijalnih posljedica traženja razrješenja u stečaju, uključujući učinak na kreditnu povijest, mogućnost podnošenja zahtjeva prema drugom poglavlju, učinak dobivanja razrješenja i učinak ponovnog potvrđivanja duga.

U nekim sudovima stečajni upravitelji mogu pružiti pisane informacije o ovim temama na sastanku ili prije njega kako bi osigurali da je dužnik upoznat s tim informacijama. Radi očuvanja neovisnosti o prosuđivanju, stečajnim sucima zabranjeno je prisustvovati skupštini vjerovnika. Ovaj odlomak je prilagođen iz Osnova bankrota, BESPLATNE publikacije, kliknite ovdje da biste dobili kopiju.

Što možete očekivati na sastanku?

Pa, o tome se radi u ovom članku. Razgovarajmo o tome:

Ako vam predstoji sastanak vjerovnika, najbolji način da prevladate svoj strah od nepoznatog jednostavno je otići na sastanak (prije vašeg) i samo sjediti tamo i promatrati. To će vas vjerojatno mnogo više pripremiti nego da o tome učite iz druge ruke.

Dakle, ono što sam pokušao učiniti je da vam dam dio po udarac onoga što se dogodilo na ovom sastanku vjerovnika prije otprilike tjedan dana (prosinac 2005.). Prvenstveno se bavim bankrotom u sjevernom okrugu Kalifornije, iako mogu raditi bilo gdje u Kaliforniji.



Izjava o odricanju od odgovornosti: Slijedi primjer onoga što se dogodilo određenog datuma u mojoj nadležnosti (Sjeverni okrug Kalifornije, Oakland Divizija) na sastanku vjerovnika iz poglavlja 13 u prosincu 2005. To se može dramatično razlikovati od onoga što se događa tamo gdje živite. Stoga nemojte misliti da način na koji je sastanak prikazan iznad odražava ono što će se dogoditi u vašoj nadležnosti. Trebali biste razgovarati sa svojim odvjetnikom o tome što se događa u vašoj nadležnosti. Ovaj je članak samo u informativne svrhe i ne predstavlja pravni savjet.

Imajući to u vidu, u Oaklandskom odjelu stečajnog suda Sjevernog okruga Kalifornije sastanci se održavaju na lokaciji koja nije stvarni stečajni sud. Sam sud je preko puta. Sastanci se održavaju u apartmanu na 6. katu Savezne zgrade. Unutar apartmana nalaze se dvije glavne prostorije. Jedna je čekaonica gdje se odvjetnici mogu dogovarati sa strankama, razgovarati jedni s drugima, itd… Druga prostorija je mjesto gdje se zapravo održava sastanak vjerovnika. Obično postoji osoba koja će vas usmjeriti i odgovoriti na osnovna nepravna pitanja o procesu.

1. Dakle, recimo da je vaše saslušanje u 9 ujutro. Dolazite tamo u 8:30 ili tako nešto i odlazite u čekaonicu. Povjerenik u našoj jurisdikciji dijeli knjižicu pod nazivom “Priručnik za dužnike iz poglavlja 13” koju možete ponijeti kući i pročitati te govori sve o procesu. Zatim ste upućeni da pogledate 15-minutni video koji objašnjava osnove bankrota, a posebno poglavlje 13 stečaj.



2. Nakon što je video gotov, upraviteljev pomoćnik dolazi u čekaonicu i objavljuje da sastanak uskoro počinje i da svi koji su na kalendaru u 9 ujutro trebaju doći u prostoriju u kojoj će se sastanak održati. Ima oko 20 ili 30 mjesta i svi ljudi na kalendaru idu u susjednu sobu za sastanke.

3. Ročište počinje. Povjerenica pokreće kalendar i predstavlja se. Ona govori o tome što će se dogoditi na sastanku. Stečajna upraviteljica navodi da će dužnike pozivati pojedinačno te da će svakog ispitivati oko 5 minuta. Ako su vjerovnici prisutni, moći će postavljati pitanja u trajanju od 5 minuta po predmetu po dužniku. Dužnik mora imati svoju iskaznicu socijalnog osiguranja i osobnu iskaznicu spremnu da ih pokaže upravitelju kada se prozove njegovo ime. Ona kaže da se sva plaćanja u okviru poglavlja 13 moraju izvršiti u blagajničkom čeku ili uplatnicom. Dužnici se ne smiju novo zaduživati. Ako apsolutno morate kupiti automobil za prijevoz, povjerenik mora odobriti koliko možete potrošiti na automobil i odobriti kupoprodajni ugovor. Svoju nekretninu možete prodati ili refinancirati samo uz dopuštenje upravitelja. Dopuštenje se daje samo vlasničkim tvrtkama kada su u escrowu. Drugim riječima, dogovor mora već biti sklopljen.

4. Stečajni upravnik proziva ime prvog dužnika. Dužnik i njihov odvjetnik dolaze do stola. Odvjetnik sjedi s jedne strane stola, a dužnik s druge strane. (Zamislite dugački stol u stilu kafeterije. Stečajna upraviteljica i njezini pomoćnici sjede na sredini stola okrenuti prema prednjem dijelu prostorije. Odvjetnik i dužnik sjede na udaljenim krajevima stola jedan nasuprot drugome).



5. Povjerenik traži osobnu iskaznicu dužnika i karticu socijalnog osiguranja.

6. Odvjetnik se izjavljuje na zapisnik. (npr. “Leon Rountree, pojavljuje se u ime dužnika John Doe”)

7. Povjerenik priseže dužniku: “Izjavljujete li svečano pod kaznenom kaznom za krivokletstvo da je svjedočenje koje ćete dati istina, cijela istina i ništa osim istine”?

8. Stečajni upravitelj izjavljuje za zapisnik: “Vidio sam dužnikovu karticu socijalnog osiguranja i identifikacijski broj i broj socijalnog osiguranja na kartici koji odgovara broju na peticiji.”

Povjerenik tada dužniku postavlja sljedeća pitanja:

9. “Je li vaša kućna adresa još uvijek: “[Kućna adresa]”?

10. “Radite li još uvijek na [mjestu rada] kao [zanimanje]”?

11. Ako dužnik posjeduje automobil i drži ga:
“Je li vaš auto osiguran”?
“Jeste li izvršili potrebna plaćanja automobila”?

Ako dužnik ne zadrži automobil,
“Predaješ li auto”?

12. “Posjedujete li kakvu nekretninu”?
Ako da,
“Jeste li izvršili sve potrebne uplate za kuću od peticije
je podnesena”?

“Kada ste izvršili ta plaćanja”?

“Je li kuća osigurana”?

“Plaćate li porez na nekretnine izravno”?

“Jesu li porezi na nekretnine aktualni”?

13. “Jeste li podnijeli sve porezne prijave u zadnjih pet godina”?
Ako ne,
“Kada će biti podneseni”?

14. “Dugujete li novac Poreznoj upravi ili Kalifornijskoj poreznoj upravi za franšize”?

15. Ako dužnik ima dug po kreditnoj kartici,
“Jeste li uništili sve svoje kreditne kartice”?

16. “Vjerujete li da možete izvršiti mjesečne uplate [plana Poglavlje 13
plaćanje] mjesečno”?

17. “Jeste li pregledali zahtjev za stečaj i planove prije potpisivanja”?

18. “Je li sve u peticiji i rasporedu istinito i točno”?

19. Ima li vjerovnika koji žele biti saslušani u ovoj stvari?

Ako sve bude glatko, stečajna upraviteljica izjavljuje da će sucu preporučiti da se potvrdi plan iz poglavlja 13.

To je to! Kada kažu da će trajati oko 5 minuta, obično to i misle. Jedina iznimka može biti ako postoje neke vrste primjedbi na plan ili bračni par podnosi dokumentaciju, u kojem slučaju sastanak može trajati nekoliko minuta dulje.

Odricanje od odgovornosti: Gore navedeno je primjer onoga što se dogodilo određenog datuma u mojoj jurisdikciji (Sjeverni okrug Kalifornije, odjel Oakland) na saslušanju vjerovnika u skladu s Poglavljem 13 (prosinac 2005.). To se može dramatično razlikovati od onoga što se događa tamo gdje živite. Stoga nemojte misliti da način na koji je sastanak prikazan iznad odražava ono što će se dogoditi u vašoj nadležnosti. Trebali biste razgovarati sa svojim odvjetnikom o tome što se događa u vašoj nadležnosti. Ovaj je članak samo u informativne svrhe i ne predstavlja pravni savjet. Ovaj članak ne stvara nikakav odnos odvjetnika s klijentom. Autorska prava 2005, Leon H. Rountree III

Tesla

U New Yorku je 7. siječnja 1943. preminuo jedan od najvažnijih znanstvenika u povijesti – Nikola Tesla. U dokumentarnom filmu

Nove registracijske tablice

Od 04.07.2016. krenule su nove registracijske tablice. Od sada kada vam netko ukrade, oštetite svoje stare tablice, preselite u drugu