HEKLANJE

Savjeti i trendovi za sunčanje u zatvorenom

TEMU APP 100 E KUPON

Proces u kojem pigmentacija kože potamni zbog izlaganja ultraljubičastim zrakama poznat je kao “tamnjenje”. Proces tamnjenja kože općenito je dva tipa. Jedan je trenutno tamnjenje, a drugi je odgođeno tamnjenje. Trenutačno tamnjenje uzrokovano je ultraljubičastim A (UVA) zračenjem sunčeve svjetlosti koje se pojavljuje kratko vrijeme nakon sunčanja i obično traje samo nekoliko sati ili dana. Odgođeno tamnjenje je odgovor na ultraljubičasto B (UVB) zračenje sunčeve svjetlosti i obično se javlja 2-3 dana nakon sunčanja i traje duže uz prirodnu obnovu kože. Intenzitet tamnjenja varira jer ovisi o tipu kože.

Proces i uređaji za sunčanje u zatvorenom prostoru



Sunčanje u zatvorenom postalo je vrlo popularno i baš kao i obično sunčanje treba uključiti losion za sunčanje u zatvorenom. Solarij na preklop se koristi kao oprema za solarij u većini salona za solarij. Mušterije moraju leći na površinu od pleksiglasa gdje svjetiljke solarija odozgo i odozdo dopiru do tijela mušterije. Najnoviji visokotehnološki solariji nazivaju se stojeći solariji i ne zahtijevaju da osoba leži na pleksiglasu.

Većina starijih uređaja za sunčanje koristila je izvore svjetlosti koji su emitirali kratkovalne ultraljubičaste B zrake. To UVB zračenje zapravo je izazvalo osjećaj peckanja, stoga je potrebna upotreba losiona za solarij. Vlasnici salona počeli su koristiti solarije koji emitiraju uglavnom dugovalne ultraljubičaste A zrake iz izvora svjetlosti jer UVB zračenje ima mnogo štetnih učinaka. UVA zrake uzrokuju manje opeklina od UVB zraka.

Štetne nuspojave sunčanja

Sunčanje u zatvorenom prostoru itekako je odgovorno za oštećenja naše kože zbog emitiranja ultraljubičastih zraka. Kada koža proizvodi dodatni pigment za zaštitu od opekotina od ultraljubičastih zraka, tada dolazi do tamnjenja. Ozljeda oka, kožni osip, pa čak i rak kože mogu se razviti zbog pretjeranog izlaganja UV zrakama.

Najviše je poznato da su ultraljubičasta zračenja sunca i lampi u solariju odgovorna za rak kože. Poznato je da UV zrake čak oštećuju imunološki sustav uzrokujući prerano starenje ili boranje kože.

Danas stručnjaci za javno zdravstvo i medicinski timovi upozoravaju ljude na opasnosti od ultraljubičastih sunčevih zraka i lampi u solariju. UVB zrake povezuju se s opeklinama od sunca i smatraju se zrakama koje dublje prodiru. Prema nekim znanstvenicima možda postoji povezanost između UVA zračenja i malignog melanoma koji je vrlo ozbiljna vrsta raka kože u kojem slučaju može biti potreban zdravstveni radnik.

Prodaja losiona za sunčanje u zatvorenom vrtoglavo je porasla, ali uz stalna upozorenja vladinih zdravstvenih dužnosnika mogli bismo uočiti trend prema izgledu prirodnije boje kože. Napredak losiona za solarij i opreme za solarije posljednjih godina učinio je sunčanje u zatvorenim prostorima redovnom aktivnošću za mnoge. Možda biste trebali razmotriti dugoročne učinke u usporedbi s kratkoročnim dobicima prije nego što sami pokušate kontinuirano sunčati.



Mnogi ljudi koriste solarij u zatvorenom kako bi bolje pripremili svoje tijelo za odmor na omiljenom hot spotu. Ovo je zapravo prilično pametno jer bolje priprema vaše tijelo za povećanu izloženost i može izbjeći opekline od sunca koje mogu pokvariti savršeno dobar odmor.

Objašnjenje kreditnih kartica

Jeste li relativno novi u svijetu kreditnih kartica i pitate se kako sve one funkcioniraju? Postoje mnoge vrste kreditnih kartica.