HEKLANJE

Objašnjenje kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li relativno novi u svijetu kreditnih kartica i pitate se kako sve one funkcioniraju? Postoje mnoge vrste kreditnih kartica. Osim robnih marki kao što su Visa i Mastercard, postoji mnogo različitih kategorija u koje kreditne kartice mogu spadati.

Prva je ‘osigurana’ ili ‘neosigurana’. Osigurane kreditne kartice su kartice koje su osigurane polaganjem depozita između vas i banke. Ako prestanete plaćati na svoju karticu, oni vraćaju depozit i ne moraju pokušavati izvući novac od vas.



Neosigurane kartice su kartice koje banka izdaje kada vjeruje da vam može povjeriti kredit bez depozita. Ove je teže nabaviti. Postoje i unaprijed plaćene kreditne kartice, koje uglavnom funkcioniraju kao proslavljene darovne kartice koje se prihvaćaju na svim istim mjestima kao i kreditne kartice. Oni se mogu dati kao darovi, poticaji tvrtki ili kupiti za sebe za potrebe poput putovanja.

Postoje i poslovne kreditne kartice. Ove kartice obično nude poticaje za službena putovanja, uredske potrepštine i slično, pa će tvrtke htjeti staviti račune troškova na svoje kartice. Oni mogu uvelike olakšati život malim tvrtkama kada pokušavaju odvojiti svoje račune kako bi mogli točno odrediti troškove.

Mnoga mala poduzeća koriste ove vrste kreditnih kartica za plaćanje troškova vođenja tvrtke, a zatim mogu upotrijebiti izvode za porezni račun na kraju godine da ponovno prožive porezne račune.

Sa svim ovim vrstama kreditnih kartica može biti teško donijeti odluku. Ali siguran sam da nakon čitanja ovog članka imate malo jasniju ideju o tome kamo ići kada tražite kreditne kartice. Sretno!

John Collins upravlja http://www.credit-guidance.info

Vaš izvor članaka o kreditnim karticama, savjeta i srodnih vijesti.

Demonetizacija Istoka

U prosincu 2002. Poljska je odlučila kupiti 48 F-16 Falcona od Lockheed Martin Corporation – američkog vojnog izvođača. Procijenjena na