HEKLANJE

5 preporučenih lijekova za liječenje cističnih akni

TEMU APP 100 E KUPON

Vrlo je teško pronaći učinkovit lijek za liječenje cističnih akni. Cistične akne su uznapredovali oblik akni, stoga je potrebno rano liječenje stanja vaše kože. Prištići će vas u ovom slučaju toliko boljeti jer je oteklina krcata bakterijama pomiješanim s mrtvim stanicama kože i bijelim krvnim stanicama. Cistične akne ne pogađaju samo površinsku kožu, već napadaju i unutarnja tkiva. To može dovesti do trajnog oštećenja vaše kože u obliku ožiljaka. Akne su dovoljno opasne, ali nošenje ožiljaka koji idu uz njih može stvarno naštetiti vašem povjerenju u sebe.

Postoje brojni predloženi lijekovi za liječenje cističnih akni, iako ne biste trebali čekati da se ciste pokažu prije nego što počnete brinuti o prištićima na licu. Morate utvrditi razinu vašeg stanja akni kako biste mogli pronaći odgovarajući lijek. Postoje tri identificirana stadija akni s odgovarajućim nazivima za svaki oblik. Akne se u početnoj fazi pojavljuju u obliku mitesera i bijelih prištića. Zatim prelazi na ono što nazivate prištićima ili aknama. Posljednji stadij s najtežim oblikom su ciste ili čvorići. To je razlog zašto morate pronaći način za liječenje cističnih akni.



1. Prema nekim zdravstvenim stručnjacima, jedan visoko preporučeni lijek za liječenje cističnih akni je oralni antibiotici. Antibiotici napadaju bakterije koje su prisutne u cistama kako bi smanjili unutarnju upalu. Trebali biste kupiti lijekove kao što su kapsule ili pilule doksiciklina ili tetraciklina, među ostalima.

2. Za ženske kontraceptive koji se uzimaju oralno također se tvrdi da su korisni u liječenju cističnih akni. Proizvodnja visoke razine sebuma izaziva akne pa ovo prekomjerno oslobađanje lojne tekućine treba kontrolirati kontracepcijskim sredstvima. Loša strana je što se ovaj tretman smije uzimati samo ako je odobren i pod nadzorom vašeg liječnika.

3. Treća opcija bile bi injekcije kortikosteroida. U ciste se ubrizgavaju steroidi koji ciljano smanjuju oteklinu nakon nekoliko dana. Ovu bi metodu trebao izvoditi iskusan liječnik jer je to delikatan postupak. Jedna od prednosti ovog posebnog postupka za liječenje cističnih akni je sprječavanje ožiljaka jer bi se ciste ili čvorići trebali osušiti i prirodno nestati.

4. Zadnja 2 preporučena lijeka uključuju određene lijekove – Accutane i Isotretinoin. Prvi je lijek koji se uzima oralno tijekom razdoblja od najmanje 4 do 5 mjeseci na dnevnoj bazi. Kaže se da je vrlo učinkovit u sprječavanju pojave ožiljaka na vašoj koži. Međutim, ima brojne nuspojave koje biste trebali pokušati razumjeti prije kupnje ovog lijeka.

5. Potonji je zapravo tableta vitamina A koja se bavi glavnim uzrocima akni poput razvoja začepljenih pora, stvaranja viška ulja, oticanja kože i prisutnosti bakterija. Izotretinoin također ima nuspojave, posebno ako ste trudni.

5 razmatranih rješenja mogu vam pružiti lijek za liječenje cističnih akni.

DETALJI OKO PROPUSNICE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Stožer