HEKLANJE

Savjeti za dobre rezultate brazilske depilacije

TEMU APP 100 E KUPON

Brazilska depilacija prvi put je stigla u Sjevernu Ameriku kasnih 1980-ih, ali nije stekla široku popularnost sve do kasnih 1990-ih. Postupkom se uklanjaju sve dlake u pubičnoj regiji, sprijeda i straga. U nekim slučajevima, mala traka dlake ostane u sredini, ali potpuno uklanjanje dlaka je češće. Glatki izgled vrlo je popularan u Brazilu gdje su tanga bikiniji za sunčanje tako česti.
Ne nude svi kozmetički saloni ovaj oblik depilacije. Brazilac zahtijeva iskusnog tehničara. Kada tehničar radi brzo, manje je boli povezanih s postupkom. Ovaj oblik depilacije češći je u većim gradovima, kao što su Los Angeles, New York i Philadelphia. Kako postupak dobiva na popularnosti, postaje dostupan u više područja.

Brazilski postupak depilacije voskom



Tehničar će započeti s šišanjem vaših stidnih dlačica. Kosa treba biti dugačka samo četvrtinu inča da bi se postigli dobri rezultati. Nakon što su dlake podrezane, tehničar će rasporediti vosak po području u smjeru rasta dlačica. Zatim se platnene trake pritisnu na vosak i ostave da se ohlade. Nakon što se vosak ohladi, trake se otkidaju u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Time se dlaka čupa iz korijena. Sve zalutale dlake potom će se počupati pincetom. Nakon postupka nanosi se umirujući losion za hlađenje kože i ublažavanje iritacije.

Savjeti za dobre rezultate

o Kosa prije zahvata mora biti dugačka najmanje četvrt inča. Ako brijete stidne dlake, pustite ih da ponovno izrastu prije seanse.

o Nakon tretmana mogu se pojaviti crvene kvržice uzrokovane uraslim dlačicama. Tome se može pomoći pilingom kože. Manje je vjerojatno da će se pojaviti nakon ponovljenih sesija depilacije.

o Morat ćete pričekati najmanje tri tjedna između tretmana kako bi dlačice ponovno izrasle. Postupak će trajati od četiri do sedam tjedana, ovisno o brzini rasta vaše kose.

o Neki saloni nude ovaj postupak i za muškarce i za žene; drugi ga nude samo za žene. Prije zakazivanja termina provjerite u salonu.

o Stupanj boli povezan s ovim postupkom varira ovisno o vašem pragu boli te količini i teksturi kose. Tehničar koji se brzo kreće najbolji je za smanjenje boli.



Njega vaše kože nakon depilacije

Pravilna njega spriječit će urastanje dlačica i produljiti vrijeme između tretmana. Koristite umirujući losion kako biste smanjili iritaciju nakon seanse. Lavanda je čest sastojak ovih losiona. Koža na ovom području je vrlo mekana i može se lako nadražiti postupkom voska. Redovito čišćenje područja spriječit će i pomoći u liječenju ove iritacije.

Urasle dlake su česte nakon postupaka uklanjanja dlačica. Redovito radite piling kože kako biste ublažili i spriječili urastanje dlačica. Možete koristiti komercijalni proizvod za piling, lufu ili krpu za pranje. Topla, vlažna krpa koja se drži na tom području pomaže u zacjeljivanju uraslih dlačica.



Što je mineralna šminka?

Mineralna šminka je najnovija stvar i temelji se na najstarijim stvarima. Kao potpuno prirodna šminka, ova šminka koja sadrži minerale