HEKLANJE

Širokopojasni modem: koliko vam je važan?

TEMU APP 100 E KUPON

Posao standardnog modema je pretvaranje podataka iz njegovog digitalnog oblika u analogni oblik, koji se zatim prenose putem telefonske linije i obrnuto rade dok primaju podatke s telefonske linije na vaše računalo. Modulirajući i demodulirajući podatkovne signale, naziva se modemom.

Širokopojasni modem prilično se razlikuje od onih dial-up modema. Trebat će vam kada prvi put koristite širokopojasnu uslugu. Obično davatelji usluga nude modem uz vaš paket ili od vas mogu zatražiti da imate modem uz dodatnu cijenu. U svakom slučaju, dobivanje modema od vašeg davatelja širokopojasne mreže trebalo bi biti sigurno ako ga vaš davatelj podržava i trebalo bi dobro funkcionirati s postavkama.



U slučaju da vaš pružatelj usluga ne nudi modem, možete nabaviti modem po vlastitom izboru. Postoje mnoge vrste modema i dobro je prije toga provjeriti kod svog pružatelja usluga odgovarajući modem. Ako se pripremate za postavljanje mreže za dijeljenje internetske veze, potreban vam je modem usmjerivača.

Širokopojasni modemi i dalje su ograničeni na korištenje analogno-digitalne pretvorbe. Ali najnoviji napredni modemi sposobni su modulirati/demodulirati stotine kanala istovremeno. Također, mnogi širokopojasni modemi zajedno uključuju značajke vatrozida i funkcionalnost usmjerivača.

Širenje kabelskog širokopojasnog pristupa, zajedno s ADSL-om, dobro je usmjerilo širokopojasni pristup internetu u razvijenom svijetu. Međutim, modem za kabelski širokopojasni pristup znatno se razlikuje od ADSL modema. Kabelska širokopojasna veza prvenstveno koristi neiskorištenu širinu pojasa na mreži kabelske televizije za pružanje bržeg širokopojasnog pristupa internetu. Kabelski modem je druga vrsta modema koji je dizajniran za prijenos podatkovnih signala preko mreže dizajniran za kabelsku televiziju.

ADSL i kabelski modemi malo se razlikuju po načinu rada i oba su superiorna alternativa dial-up internetu. Oba nude brzi tempo prijenosa paketa podataka na poslužitelje. No, postoji velika razlika u propusnosti između ADSL-a i kabelskog interneta. Brzine slanja i primanja podataka razlikuju se između kabelskih i ADSL modema.

Kabelski modemi uglavnom rade brzinom od 3-6 Mbps u nizvodnom, a u uzvodnom 0,3-0,4 Mbps. U usporedbi s kabelskim modemom, DSL modem nudi manju brzinu i razlikuje se između paketa usluga. Kvaliteta usluge također ovisi o vašoj lokaciji od vaše lokalne centrale. Dial-up modem može raditi brzinom od 56 Kbps. Bez obzira na to što širokopojasne veze imaju svoje prednosti i nedostatke, modemi zauzimaju središnju ulogu u tome kako bi vam pružili brzi internet.

Heklanje kao Dar

Heklanje postaje dar koji heklači nesebično dijele sa svijetom oko sebe. Kroz ovu vještinu, heklači shvaćaju da je darivanje više

Naknada hzz-a ulazi u prihode?

Ulazi li jednokratna isplata naknade za nezaposlene HZZ-a u prihode za obračun i plaćanje poreza na dohodak paušalnih obrtnika? Hvala