HEKLANJE

Slatka strana uklanjanja dlačica: Šećeranje

TEMU APP 100 E KUPON

Danas postoje brojne metode uklanjanja dlačica. Najnovija i moderna je laserska depilacija.

Ali – uklanjanje dlačica laserskim tretmanima također je najskuplje od svih metoda uklanjanja dlačica i suprotno svemu što ste čuli ili čitali u prošlosti, laserski tretmani nisu oblik trajnog uklanjanja dlačica i uzrokuju neke nesretne nuspojave, uključujući stvaranje ožiljaka.



Kao alternativu laserskom uklanjanju dlačica, mnogi su ljudi odabrali depilaciju dlačica voskom s različitih dijelova tijela. No, nažalost, za neke, iako više vole taj proces, depilacija može uzrokovati i neugodne nuspojave.

Šećeranje je alternativa za osobe koje su imale neugodne kožne reakcije poput crvenila ili kvržica kod depilacije voskom.

Jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlačica, šećerenje potječe iz starog Egipta i još uvijek je vrlo popularna u zemljama Bliskog istoka. Iako nedavna istraživanja otkrivaju da žene diljem svijeta prakticiraju šećerenje kao svoju odabranu metodu uklanjanja dlačica.

Metoda uklanjanja dlačica šugaranjem najčešće se koristi za noge, bikini zone i obrve (može raditi samo stručnjak), ali je prikladna za bilo koji dio tijela, uključujući i genitalno područje.

Šećeranje nalikuje metodi uklanjanja dlačica depilacijom voskom, po tome što se topla smjesa nanosi na kožu i zatim brzo uklanja, u osnovi čupajući dlačice iz korijena.

Šećeranje je navodno manje bolna metoda uklanjanja dlačica od depilacije… Zato što se šećerna pasta lijepi samo za dlačice, a ne za kožu kao kod depilacije. A budući da ga prvo valjate u rukama, nikad se ne može opeći kao vrući vosak.

Mješavina šećera, limunovog soka i vode, zagrijana da se dobije sirup, zašećerenje je hipoalergena i idealna metoda uklanjanja dlačica za osjetljivu kožu.



Ali prvo testirajte malo područje kako biste bili sigurni da nemate alergijsku reakciju.

Iritacije kože dodatno su smanjene nakon uklanjanja dlačica šećerom jer mješavina šećera obavija dlačice i izvlači ih iz korijena ne ostavljajući strnjike. Dobivate super glatku kožu.

Ponovni rast je spor pa ova metoda uklanjanja dlačica traje nekoliko tjedana, što je usporedivo s trajanjem laserskih tretmana i stoga je čini dobrom alternativom laserskom uklanjanju dlačica.



Danas postoje setovi za uklanjanje dlačica za šećer koji već imaju odgovarajuće omjere šećera, limuna i vode. Sve što trebate učiniti je zagrijati smjesu za šećer tako što ćete je staviti u vruću vodu. Kada postane razmaziv, jednostavno ga nanesite u smjeru rasta dlačica, prekrijte pamučnim trakicama, ostavite da se ohladi i povucite trakice u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

Ili – možete napraviti vlastitu smjesu za uklanjanje dlačica za šećer.

Dobar za 2-3 sesije, ovaj recept uključuje deset okruglih žlica šećera, polovicu iscijeđenog limuna (pazeći da ne sadrži pulpu) i 1 žlicu vode. Sve to pomiješajte u staroj posudi i miješajte dok ne postane potpuno glatko.



Stalno miješati na najslabijoj vatri. Najprije će šećer postati proziran i pojavit će se mjehurići zraka. Tada će smjesa postati zlatno smeđa i mirisati na karamelu. Ostavite da mjehuri oko 10 minuta dok se na površini ne pojave puno manji mjehurići zraka.

Maknite posudu s vatre i ostavite da se malo ohladi. Ako izgleda i osjeća se kao sirup, ostavite da se još malo ohladi. Kada se tvar više ne lijepi za prste, gotova je.

Za najbolje rezultate dlačice trebaju biti kratke. Zategnite kožu koju ćete tretirati i na nju rasporedite šećernu pastu u smjeru rasta dlačica. Zatim ga povucite natrag jednim potezom.

Nakon završetka procesa uklanjanja dlačica šećerom, osjećat ćete se ljepljivo od onoga što niste uklonili rukama. Vrući tuš će se pobrinuti za to jer je pasta topiva u vodi i topla voda će je lako otopiti i isprati.

Također je dobra ideja isprati područje hladnom vodom kako biste smirili i tonizirali sada uznemirenu kožu.

Uklanjanje dlačica šećerom učinkovito je i lako se nakon toga čisti. No, bez obzira koju vrstu aplikacije odabrali koristiti, može biti dosta dugotrajan i neuredan.

Ako vam uklanjanje dlačica šećerom ne zvuči kao alternativna metoda laserskog uklanjanja dlačica, postoje brojne druge alternative. Malo istražite i zasigurno ćete otkriti puno jednostavniji način da uklanjanje dlačica učinite slatkim.

Ispod ruke Povećanje grudi

Povećanje grudi ispod ruke pomaže povećati veličinu i oblik grudi. Žene se podvrgavaju ovom povećanju grudi ispod ruke iz nekoliko