HEKLANJE

Slavne osobe na meti kradljivaca identiteta

TEMU APP 100 E KUPON

Iako se intenzivno promatranje slavnih pojedinaca može činiti glamuroznim, još uvijek postoje svakodnevne opasnosti s kojima se suočavaju u životu – uključujući krađu njihova identiteta. Zapravo, prisutnost u javnosti izlaže slavne osobe većem riziku da postanu žrtve krađe identiteta koja pogađa sportaše, glazbenike, glumce, glumice, pa čak i političare. Bilo da ste uzvišeni Michael Jordan ili pričljiva Oprah Winfrey, krađa identiteta slavnih je stvarnost.

Kada je riječ o krađi identiteta slavnih, postoji mnogo različitih načina na koje lopov ulazi u privatni život slavnih osoba. Dok neki kradu brojeve kreditnih kartica, drugi jednostavno hakiraju mobitele, kao što se vidi u slučaju Paris Hilton.



Neki kradljivci identiteta poznati su po pronalaženju pametnih načina kako manipulirati sustavom kako bi stvorili haos. Nedavno otkriveni lanac krađa identiteta u sjeveroistočnoj Philadelphiji koristio je poštanske usluge za ilegalno preusmjeravanje pošte slavnih koristeći obrazac za promjenu adrese koji je uključivao popis meta uključujući Jennifer Lopez, Michaela Vicka, Whitney Houston, Paris Hilton i Patti LaBelle. Također se vjeruje da je jedan osumnjičenik iskoristio svoje veze s Poreznom službom kako bi došao do osobnih podataka.

Također nije neuobičajeno vidjeti kriminalnu zlouporabu ili krađu više identiteta slavnih osoba odjednom, kao što se vidi u slučaju Abrahama Abdallaha, koji se infiltrirao u privatnost nebrojenih slavnih osoba. Koristeći internet za pronalaženje važnih detalja o osobama poput Oprah Winfrey, Georgea Lucasa i Stevena Spielberga, Abdallah je pokušao ukrasti 22 milijuna dolara, dok je otvarao poštanske sandučiće na različita imena kako bi pomogao u svojim kriminalnim aktivnostima. Koristeći kopiju Forbesove liste 400 najbogatijih pojedinaca, lako je odabrao koga će ciljati. Kad je uhićen, imao je zabilješke koje obuhvaćaju brojeve socijalnog osiguranja, kućne adrese i datume rođenja raznih rukovoditelja tvrtki, slavnih osoba i bogatih tajkuna. Kod sebe je nakupio više od 400 ukradenih brojeva kreditnih kartica.

Neki od alata i resursa koje kradljivci identiteta koriste za krađu od drugih lako su dostupni. Abdallah je mogao manipulirati raznim tvrtkama, poput Equifaxa za kreditna izvješća, koji je koristio za dobivanje detaljnih kreditnih izvješća. Koristio je računala u knjižnici, mobitele s pristupom internetu, virtualnu govornu poštu i kurirske službe kako bi ciljao na slavne osobe. Nakon što je prikupljeno dovoljno informacija kako bi se predstavljao kao slavne osobe, uspio je prikupiti brojeve kreditnih kartica i važne financijske podatke.

Dok su slavne osobe često na meti u pogledu krađe identiteta, oni koji se uhvate na djelu strogo se kažnjavaju. Čovjek koji je ukrao identitet Tigera Woodsa osuđen je prema zakonu “tri udarca” u Kaliforniji, gdje je dobio 200 godina zatvora. Što se tiče Abdallaha, on je optužen za lažno predstavljanje, krivotvorenje i prijevaru uz jamčevinu od milijun dolara.

Budite oprezni i zbog sebe i svojih voljenih!

Poduzmite korake da zaštitite svoje privatne, osobne i financijske podatke, kao i podatke svojih voljenih. Pomozite tako što ćete upozoriti druge na ove informacije i podijeliti s njima savjete za njihovu sigurnost.

12 savjeta za sjenila

Sjenilo za oči – 12 najboljih savjeta kako ga savršeno nanijeti Vaša šminka jednako je važna za vaš gotov izgled