HEKLANJE

3 glavna kreditna ureda – kojemu se obratiti?

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje 3 glavna kreditna ureda koji imaju informacije o vašoj kreditnoj povijesti. Svatko tko je ikada podnio zahtjev za zajam ili kredit bilo koje vrste ima dosje u jednom od 3 glavna kreditna ureda. Budući da trgovci obično izvješćuju samo jedan od 3 glavna kreditna ureda, možda ćete morati zatražiti besplatno izvješće od sva tri kako biste dobili cjelokupni uvid u svoje kreditno izvješće.

Da biste zatražili besplatno kreditno izvješće od jednog ili sva tri glavna kreditna ureda, sve što trebate učiniti je zatražiti besplatno izvješće na mreži. Zahtjev možete poslati i poštom i morate navesti sve svoje osobne podatke. Postoje stranice koje će vam naplatiti kreditno izvješće od jednog od 3 glavna kreditna ureda, ali morate znati da prema zakonu imate pravo na jedno besplatno kreditno izvješće godišnje. Trebali biste izravno kontaktirati kreditni ured kako biste dobili besplatno izvješće.



Kada primite svoje kreditno izvješće od 3 glavna kreditna ureda, postoje određeni dijelovi ovog izvješća na koje morate obratiti posebnu pozornost. Prvi odjeljak prikazuje vaše ime i adresu. Trebali biste to provjeriti kako biste bili sigurni da je ispravno. Ako postoje netočnosti u ovom odjeljku, trebate kontaktirati kreditni ured koji je poslao izvješće s točnim podacima.

Sljedeći odjeljak će dati pojedinosti o vašim trenutnim računima. Svaki od tri glavna kreditna ureda može sadržavati iste informacije ili jedan od tri može imati različite podatke o vašoj kreditnoj povijesti, ovisno o tome koji trgovci podnose izvještaj tom kreditnom uredu. Također biste trebali imati na umu da možete imati izvrsnu kreditnu evidenciju kod dva od 3 glavna kreditna ureda i lošu ocjenu kod drugog.

Provjerite popis svojih računa, iznos uplate i datum dospijeća. Ako ste zakasnili s plaćanjem ili ste ga potpuno propustili, to će se pojaviti u kreditnom izvješću koje ste primili od 3 glavna kreditna ureda. Također morate provjeriti tko se raspitivao o vašoj kreditnoj povijesti kako biste bili sigurni da nijedna neovlaštena osoba ili tvrtka nije postavljala upite bez vašeg dopuštenja. Kada vidite da je sve kako treba, tada znate da su vaši podaci sigurni kod 3 glavna kreditna ureda. Ako postoje bilo kakve netočnosti u podacima o dugu, morat ćete se obratiti kreditnom uredu kako biste započeli s poduzimanjem potrebnih koraka da se to ispravi.

Postoje 3 kreditna ureda i trebate znati o njima ako ste zabrinuti za svoje kreditno izvješće.

Par pitanja oko otvaranja obrta

1. Obrt će biti registriran na mojoj adresi, stan je u mom vlasništvu. Pitanje: režijski troškovi nisu prihvatljiv trošak osim