HEKLANJE

Stavite svoje troškove na pravi put – upravljanje dugom po kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna kartica, dobro poznato ime za plastični novac, omogućuje vam da potrošite više nego što imate i platite kasnije za njih. Ovo svojstvo čini ga najčešće korištenim oblikom duga. Ali postoji vrlo veliki nedostatak da ljudi u neznanju troše veće iznose i kada dođe vrijeme za otplatu zajedno s kamatama onda im nedostaje novca. U to vrijeme ponovno preuzimate dugove da biste ih otplaćivali. Proces se nastavlja i zamka dugova vas okružuje. Upravljanje dugom po kreditnoj kartici može vam pomoći u kontroli troškova na puno bolji način.

Upravljanje dugom po kreditnoj kartici jednostavnim riječima je kako učinkovito i djelotvorno upravljati svojim dugovima. Morate slijediti određene stvari za učinkovito upravljanje dugom po kreditnoj kartici. Ovi su:



• Za početak radije kupujte gotovinom nego kreditnim karticama jer su kamatne stope na kreditne kartice vrlo visoke.

• Nemojte tražiti i koristiti previše kreditnih kartica.

• Umjesto toga koristite debitnu karticu ako ne želite sa sobom nositi gotovinu.

• Planirajte proračun za mjesec prema svojim prihodima i trošite u skladu s tim.

• Za planiranje proračuna potražite pomoć konzultanata i agencija za upravljanje dugom.

• Konzultanti su dostupni 24 sata, tako da ih možete nazvati za njihove usluge u bilo kojem trenutku.

Agencije za upravljanje dugom po kreditnim karticama za vas pripremaju planove upravljanja dugom. Ako koristite previše kreditnih kartica i teško vam je plaćati odvojeno, možete potražiti pomoć ovih agencija. Njima možete položiti cjelokupni iznos računa kreditnih kartica. Oni sami će od tog novca plaćati različite račune. Oni će vas naučiti kako kontrolirati svoju potrošnju. Ove agencije osim upravljanja dugom po kreditnoj kartici također će vam pružiti druge usluge, primjerice, ako sa sobom nosite previše dugova, mogu razgovarati s vašim zajmodavcima o smanjenju iznosa rata. Oni također daju savjete o tome kako poboljšati svoj kreditni rezultat.



Za prijavu na takve usluge morate se prijaviti na web stranice konzultantskih agencija i ispuniti obrazac za prijavu sa potrebnim podacima kao što su vaše ime, adresa i kontakt podaci, vaš prihod, broj kreditnih kartica koje koristite, detalji o tome koliko trošite putem kreditne kartice. Nakon što dobijete prijavu, stručni savjetnici će vas nazvati i razgovarati s vama o vašem financijskom stanju i predloženom proračunskom planu.

Osim ovih mjera, kako se kaže, “predostrožnost počinje kod kuće”, na vama je da odlučite u kojem će smjeru vaše financije preusmjeriti s upravljanjem dugom po kreditnoj kartici.

Kako prirodno povećati grudi

Ovaj članak objašnjava nekoliko stvari o prirodnom povećanju grudi, a ako ste zainteresirani, vrijedi ga pročitati, jer nikada ne možete

MMF – Ubiti ili izliječiti

Ovo je bio naslov naslovne stranice prestižnog časopisa “The Economist” u izdanju od 1.10.98. Što je MMF više uključen u

Postoje li i upute u svemiru?

Upute zauzimaju veliko mjesto u našem životu. Oni su odlučujući čimbenik u mnogim pitanjima, od arhitektonskih stilova do izračuna sata.

Kako se udebljati?

Osobu koja cijeli život sanja o mršavljenju i ulaže sve napore u to, teško je razumjeti onoga tko pita kako