HEKLANJE

Štednja na kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Imati kreditnu karticu vrlo je zgodno jer nošenje velike količine gotovine postaje nepotrebno i možda će vam čak biti teško ostaviti kreditnu karticu kod kuće. Ali s njegovim prednostima dolaze i njegovi nedostaci. Budući da uvijek možete kupiti stvari bez gotovine sa sobom, uvijek ste u iskušenju kupiti nešto na što naiđete. Ako imate izvrsnu kontrolu nad svojim financijama, onda je dobro za vas. Ako vam je teško upravljati svojom kreditnom karticom, ovi vam savjeti mogu pomoći.

Organizirajte se



Prije svega, nabavite evidenciju svoje kreditne kartice kako biste imali bolju predodžbu o svojoj potrošnji. Obavezno još jednom provjerite ima li u zapisima pogrešaka i osigurajte njihovu točnost. Dobar primjer bio bi saznati imate li nepodmirenih dugova koji ne bi trebali postojati, kao i točnost popisa vaše bivše i sadašnje adrese.

Procijenite svoju kreditnu karticu

Pregledajte nedavne podatke o kreditnoj kartici i pogledajte kamatne stope. Neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice imaju promotivne ponude u kojima nude niže kamatne stope na određeno vrijeme, a ova je promotivna ponuda možda već završila, ali vi nemate pojma i već plaćate po višoj kamatnoj stopi. Također obratite pozornost na članarinu koju naplaćuju godišnje budući da neki imaju vrlo visoke članarine. Razmislite o tome da ovo otkažete ako ga ne koristite često.

Platite na vrijeme

Važno je plaćati svoje račune na vrijeme jer to može imati negativan učinak na vašu kreditnu evidenciju ili rejting. Također ćete moći izbjeći naplatu zbog neplaćanja na vrijeme. Pokušajte zatražiti od tvrtke koja se bavi kreditnom karticom da ukloni zakašnjelu naplatu ako ste je prvi put zaboravili platiti na vrijeme.

Upravljajte svojim dugovima

Ako vidite da imate više duga nego što je ugodno, razmislite unaprijed i isplanirajte kako ćete ga vratiti ili barem smanjiti dug. Osmislite način da platite više od onoga što se od vas traži kako biste imali skraćeni raspored plaćanja. Dajte prednost kartici koja ima najveću kamatnu stopu. Ne nosite svoju kreditnu karticu uvijek kad idete uokolo jer iskušenja ima na pretek.



Nemojte gristi više nego što možete sažvakati

Kako kaže izreka “ne grizi više nego što možeš sažvakati”, nemoj trošiti više nego što si možeš priuštiti. Istina, prekrasna zlatna narukvica može biti ugodna za nošenje, ali njezina cijena može značiti mnogo plaćanja sljedećih mjeseci. Ako želite uštedjeti novac kada koristite svoju kreditnu karticu, nepotrebni predmeti poput nakita i slično trebali bi biti na dnu vaših razmatranja.

Osveta električnog automobila

“Osveta električnog automobila” predstavlja nedavni povratak električnih vozila gledan očima četvorice pionira u njihovom razvoju. Redatelj Chris Paine (“Tko je

Zdravstveni turizam

Najstariji, jako specifičan oblik turizma je Zdravstveni turizam. U njemu se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti preparati i fizikalne