HEKLANJE

Što je kredit i kako se uspostavlja?

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna ocjena je jednostavno nečija procjena koliko dobro biste mogli vratiti novac koji vam je posuđen. Obično je taj “netko” agencija za kreditno izvješćivanje; međutim, sami vjerovnici također će napraviti vlastitu procjenu, koja se obično temelji na ocjeni koju dobijete od agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti i određena je zahtjevima koji se uvelike razlikuju od jednog vjerovnika do drugog. Najveća agencija za bodovanje određuje vaš “FICO” rezultat. {http://www.fico.com}

Kredit se može uspostaviti na više načina. Možda najčešći je otvaranje računa kreditne kartice. U nekim slučajevima, osigurana kartica (kartica koja zahtijeva da uplatite novac na račun koji vjerovnik kontrolira prije nego što primite karticu) može biti način da se prvo uspostavi kredit. Također možete koristiti kartice trgovina s niskim saldom ili kartice za plin koje vam omogućuju da dokažete da možete vratiti mjesečne uplate prije nego što se kvalificirate za kreditnu karticu s većim saldom.



Ponavljamo, kredit je samo procjena jedne osobe ili entiteta o vašoj sposobnosti da vratite ono što posudite. Nakon što uspostavite jednu ili više trgovačkih linija na svom kreditu, vaš će rezultat biti izravnije povezan s postotkom kredita koji imate u usporedbi s ukupnim iznosom koji biste mogli nositi i poviješću plaćanja na trgovačkim linijama koje imate. Ako tražite kreditne linije ili kreditna izvješća, dostupni su pružatelji usluga na http://Bills.com Trgovačka linija je bilo koji kreditni račun na kojem ste posudili novac i vraćate ga, poput kreditne kartice, stambenog zajma, ili zajam na potpis. Sve vaše otvorene trgovačke linije i neke od vaših zatvorenih pojavit će se u vašem kreditnom izvješću.

Kao što je gore spomenuto, iznos duga koji trenutno nosite u usporedbi s vašim maksimalnim dugom jedan je čimbenik koji utječe na vašu kreditnu ocjenu. Ako je vaš maksimalni dug ili kreditni limit 10.000 USD, a imate 8.620 USD, trenutno imate više od 80% svog maksimalnog duga, što je više nego što agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti žele vidjeti.

Povijest plaćanja još je jedan faktor koji agencije koriste za određivanje vašeg rezultata. Vaša povijest plaćanja je trend koji ste postavili kada je u pitanju otplata vašeg duga, bilo pravovremena minimalna uplata svaki mjesec ili manja od minimalne uplate, zakašnjelo plaćanje ili neki drugi problem čak i jednom. Ako vaša povijest plaćanja nije besprijekorna, to vas može koštati bodova na vašoj kreditnoj sposobnosti, a moglo bi vas stajati i novca kada sljedeći put pokušate dobiti zajam.

Duljina vremena u kojem su vaše trgovinske linije bile otvorene također će utjecati na utvrđivanje vašeg rezultata. Zatvaranje starih trgovačkih linija u korist novih neće pomoći vašem rezultatu, budući da vaša povijest plaćanja na novim trgovačkim linijama neće biti duga kao na starim, što agencijama za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti daje manje razloga za zasnivanje vašeg kredita postići.

Kredit i vaš kreditni rezultat imaju sve veze s vašim navikama korištenja, upravljanja i plaćanja koje se odnose na trgovinske linije u vašem kreditnom izvješću. Budite mudri u rukovanju ovim trgovačkim linijama i vaš će rezultat rasti. Donesite loše odluke i vaša će kreditna sposobnost trpjeti. Vaša kreditna sposobnost važna je kada se radi o financiranju automobila i domova, kupnji osiguranja – čak i kada idete na razgovore za neke poslove. Htjet ćete predstaviti najodgovorniju sliku, a to znači imati izvrsnu, dobro uspostavljenu zaslugu koja govori sama za sebe.

Meritas – Otvori oči

Spot za posljednji single s albuma ‘Na prvi pogled’ za pjesmu ‘Otvori oči’ Autori glazbe Meritas: Anita Valo, Meri Jaman