HEKLANJE

Što je to Runflat guma?

TEMU APP 100 E KUPON

Runflat gume su posebna vrsta guma dizajnirana da nastave s vožnjom čak i ako izgube tlak zraka. Ove gume imaju dodatnu strukturu ili tehnologiju koja im omogućuje da podrže vozilo čak i kad su potpuno ili djelomično deflacionirane.

Evo nekoliko karakteristika i prednosti runflat guma:



Ojačana bočna stijenka: Run flat gume imaju pojačane bočne stijenke koje su sposobne podržavati težinu vozila čak i kada je tlak zraka u gumi znatno smanjen ili potpuno nestao. To omogućuje vozačima da nastave vožnju umjesto da odmah moraju zaustaviti vozilo radi promjene gume.

Mogućnost vožnje nakon deflacije: Čak i kad run flat guma izgubi tlak zraka, vozaču se omogućuje da nastavi vožnju ograničenom brzinom (obično do 80 km/h) i na ograničenu udaljenost. Ovo pruža veću sigurnost i praktičnost, posebno u situacijama gdje nema rezervne gume ili kada nema mjesta za sigurnu promjenu gume na cesti.

Sistem monitoriranja tlaka u gumama (TPMS): Mnaka run flat guma dolazi s TPMS-om koji nadzire tlak u gumama. Ovaj sustav upozorava vozača ako dođe do gubitka tlaka u gumama, pružajući rano upozorenje na potencijalni problem.

Važno je napomenuti da su runflat gume posebno dizajnirane za određene vrste vozila i imaju specifične upute o upotrebi i ograničenjima. Također, runflat gume često pružaju nešto tvrđu vožnju zbog svoje konstrukcije. Stoga je važno konzultirati se s proizvođačem vozila ili stručnjakom za gumu kako biste provjerili kompatibilnost i upute za vaše specifično vozilo.

Ja sam važniji od vas.

Moja mi je kćer jednom napisala pismo iz susjedne sobe: “Mama, jako te volim, ali više neću tolerirati takav tretman.”

DEBTOCRACY

Grčki dokumentarac iz 2011. vjerno i kronološki prikazuje što je dovelo do kraha i dužničkog ropstva za grčki narod. Analizirajući