HEKLANJE

Što možete učiniti da poboljšate svoj kreditni rezultat

TEMU APP 100 E KUPON

Danas je teško gledati televiziju, a ne čuti o kreditnim rezultatima. Ako ne želite dobiti zajam ili kreditnu karticu, možda se pitate jesu li važni ili ne. Vaš kreditni rezultat je važan, bez obzira na to planirate li podnijeti zahtjev za kreditnu karticu ili zajam. U ovom ću članku objasniti što je kreditna ocjena i zašto je važna.

Što je kreditna sposobnost?



Vaš kreditni rezultat će odrediti hoćete li ili ne dobiti hipotekarni zajam i kolika će biti vaša kamatna stopa. Vaš kreditni rezultat također će odrediti trošak vašeg osiguranja automobila. Čak će i određeni poslovi, za koje se prijavljujete, zahtijevati dobru kreditnu sposobnost. Ako imate nizak rezultat, stvari će biti mnogo skuplje i možda ćete otkriti da vas neke tvrtke neće zaposliti. Najlakši način da dobijete dobar rezultat je da budete sigurni da ste odgovorni u plaćanju na vrijeme. Također je važno razumjeti što se koristi za izračunavanje rezultata.

Izračunavanje ukupnog iznosa

Vrsta različitih kredita koje imate čini oko 10% rezultata. Ako nemate utvrđenu kreditnu povijest, uzet će se u obzir broj različitih računa koje imate. Vaša povijest plaćanja čini 35% vaše kreditne sposobnosti. U obzir se uzima broj različitih računa na koje vršite uplate, kao i broj zakašnjelih ili propuštenih plaćanja koja imate. Sva založna prava, stečajevi ili presude bit će pregledani, a te će se informacije koristiti za uračunavanje vašeg rezultata. Uključene su usluge kao što su iznajmljivanje namještaja i krediti za automobile, kao i kreditne kartice.

Ukupni iznos duga čini oko 30% vaše kreditne sposobnosti. Pregledava se broj računa koje imate i iznosi koje dugujete na svima njima. Što ste bliže maksimiziranju svojih zajmova, to je vjerojatnije da će vaš kreditni rezultat biti niži. Također se uzima u obzir koliko ste vratili zajmove. Starost vaše kreditne povijesti čini oko 15% vašeg kreditnog rezultata. Ako imate dugu kreditnu povijest, vaš će rezultat biti veći ako u prošlosti nemate nijednu negativnu ocjenu. Posljednji faktor koji čini vašu kreditnu sposobnost zove se novi kredit.

Novi sporazumi

Novi kredit odnosi se na broj novih kredita koje ste nedavno otvorili i čini oko 10% vaše kreditne sposobnosti. Također se izračunava broj zahtjeva koje ste podnijeli za kreditne kartice ili zajmove. Sada kada znate sve stvari koje se koriste za izračunavanje vašeg rezultata, što možete učiniti da ga poboljšate?

Što možete učiniti da poboljšate



Jedna od stvari koje možete učiniti je osigurati da svi vaši računi budu plaćeni na vrijeme. Ako ste previše zauzeti da biste osigurali plaćanje računa na vrijeme, postavite automatska plaćanja tako da se novac tereti s vašeg računa na dan dospijeća. Također se želite pobrinuti da ne otvorite previše računa u kratkom vremenskom razdoblju. Također je važno održavati niski saldo u odnosu na ukupni iznos raspoloživog kredita za zajam. Trebali biste dugovati 25% manje od ukupnog raspoloživog kredita na vašem kreditu ili kreditnoj kartici.

Također je bolje otplatiti svoju kreditnu karticu umjesto prebacivanja stanja na karticu koja ima nižu kamatnu stopu. Stalno mijenjanje stanja može uzrokovati niži rezultat jer bi ukupni iznos koji dugujete mogao varirati ako zatvorite određene račune.

Povijest Šibenika

Iako se grad Šibenik prvi put spominje u 11. stoljeću, tragovi naseljenosti mogu se uočiti već od prapovijesnog doba. Šire

Savjeti za šminkanje očiju

Savjeti za šminkanje očiju Oči zauzimaju najistaknutije mjesto među pet osjetilnih organa našeg tijela. Velike i lijepe oči višestruko naglašavaju

Vrag me natjerao da to učinim

Nažalost, u SAD-u raste trend okrivljavanja drugih za vlastite pogreške ili loše odluke. Ako izgradite svoju kuću na plaži i

Upravljanje novcem 101

Upravljanje novcem velik je zadatak. Ali ako želiš proći u ovom svijetu, to je nešto što moraš učiniti. Za neke