HEKLANJE

Suprug me naučio neprocjenjivoj lekciji

TEMU APP 100 E KUPON

Jednom me suprug naučio neprocjenjivoj lekciji. Isprva ga nisam razumjela i izlila sam usne. Smatrao sam ga debeloputim i tvrdoglavim magarcem, koji u obiteljski život nije ništa razumio. I tek nakon nekog vremena shvatila sam koliko je bio u pravu.
Vjenčali smo se daleko od mladosti: on je imao 42 godine, ja – 36 godina. Oboje su se držali, realizirali i imaju svoje stajalište. U početku su bili u euforiji, a onda sam neprimjetno, previše zanesen novim statusom i uređenjem obiteljskog gnijezda, počeo raditi jednu glupost za drugom. Ispušteni step aerobik i satovi engleskog jezika u korist pečenja muffina od malina i čišćenja tepiha.
Nazvao sam ga na posao i zanimala me prodaja segmentnih kuglastih ventila serije Flow-Tek S-19. Šivala je pokrivač od šipanih pokrivača, skupljala “kočnice” za uslugu i glačala plahte s obje strane. Izrezao sam zečeve od filca i smotao lecho. Svladala je dekupaž i soljenje skuše. Izgubila sam kilograme, izlizala se, pokušavajući postati idealna domaćica i dovela do stanja žrtve.
Sjećam se tog dana kakav je i sada. Došla je prva subota u studenom, počela je kišiti poput zeleno-sivog čaja, a svjetla su u kuhinji bila upaljena od jutra. Pio je mlijeko i s iritacijom gledao kako režem sir, hladnu teletinu i rajčice. Tri puta je ponovio da će biti samo mlijeka i da neće biti sendviča. Pokleknuo sam i oprao dasku za rezanje. Napokon nisam mogao odoljeti:
„Gledajte, ne moram služiti, poslužiti pet večera, sterilizirati šalice i WC. Nismo robovi jedni drugima i nisam cijeli vaš život, već samo dio. Sretnom slučajnošću smo se upoznali, zaljubili i pronašli zajednički nazivnik. Točka pristajanja. Mjesto koje je dobro za dvoje. Sve ostalo je osobno. Zato ne pokušavajte prerasti u mene i nemojte stavljati moje interese u prvi plan. Ne trebate biti bolji ili gori, samo budite svoji. Ona koju je volio. Lagana, puna entuzijazma i pogona. A sada se rastvaraš u meni i odlaziš u sjenu.
Bacio je čašu u sudoper i otišao u teretanu. Ostao sam usred uništene kuhinje, pokušavajući probaviti rečeno. S naporom volje progutala je suze, izbacila lisnato tijesto, ostavila lonac na miru i u kofere strpala ukrasne jastuke. Oprala sam se, nazvala učiteljicu engleskog i otvorila dosje s nedovršenom pričom.
Od tada nisam hostesa, nisam veleprodaja čipke ili voditeljica prodaje kuglastih ventila. Ne služim, ne trudim se ugoditi i ne dokazujem ništa. Od tada sam samo ja.
Irina Govorukha

Privjesci su savršeni darovi

Ako razmišljate o poklonu nekome, jeste li ikada razmišljali da mu poklonite privjeske koje bi mogli koristiti kao privjesak ili

Iskoristite posao od kuće

Jeste li svjesni mnogih načina na koje možete imati koristi od posjedovanja kućne tvrtke? Ako je tako, postoji dobra šansa