HEKLANJE

Jeste li spremni za kućni posao?

TEMU APP 100 E KUPON

Morate se zapitati neka ozbiljna pitanja prije nego što se upustite u arenu kućnog poslovanja. Iako je posjedovanje vlastite tvrtke kod kuće možda jedan od vaših snova, prvo morate odlučiti jeste li spremni voditi je. Morate gledati na posao kod kuće na isti način na koji biste gledali na bilo koji drugi posao u kojem biste radili. To mora biti nešto što ste spremni učiniti s lojalnošću, odanošću i žarom.

Morate imati pozitivan stav kako biste vodili vlastiti posao od kuće. Ne možete zauzeti stav da možete raditi kad god vam odgovara. Morate biti dostupni kada vas kupci trebaju. Kućni posao ne može se tretirati kao hobi. Ne možete jednostavno tome posvetiti sate koje odaberete. Možda postoje neke tvrtke u kojima je to moguće. Međutim, ako imate posao koji je orijentiran na proizvode ili usluge gdje radite izravno s kupcima (tj. računovođa, frizer, servis za čišćenje, građevinar/izvođač), teško ćete sami odrediti radno vrijeme. Morate biti otvoreni za posao i dostupni kada to odgovara vašim klijentima. Ako se više bavite samostalnim poslom (tj. pisac, urednik, tekstopisac itd.), možda ćete moći sami odrediti svoje radno vrijeme sve dok ispunjavate rok za projekt.



Za rad kod kuće morate imati i vremena i želje. Neki ljudi moraju biti u okruženju u kojem znaju da moraju raditi određene sate i obaviti određenu količinu posla unutar određenog vremenskog okvira. Nisu dovoljno orijentirani na cilj da bi radili kod kuće. Posao kod kuće vjerojatno vam neće uspjeti ako ste takva osoba. Nitko vam neće reći da morate raditi određene sate ili vam dati posao i očekivati da ga završite do kraja dana. Posao kod kuće neće vam uspjeti ako ne možete postaviti ciljeve i svakodnevno raditi prema njima.

Ne morati se svaki dan javljati na tradicionalno radno mjesto može biti vrlo privlačno. To posebno vrijedi za zimske mjesece kada su ceste loše zbog vremena ili za vrijeme ljeta kada bi bilo lijepo biti vani. Za rad u poslu od kuće potrebna je posebna osoba. Morate moći odrediti prioritete projekata tako da posao, obitelj i slobodne aktivnosti zauzmu svoje mjesto.

Odvojite malo vremena da naučite kako posvetiti vrijeme potrebno za kućni posao. Učinit ćete medvjeđu uslugu sebi i svojim kupcima ako niste dovoljno usmjereni na cilj da poslujete kod kuće. Ako niste spremni voditi posao od kuće, to ne znači da nikada nećete. Kada budete spremni posvetiti se radu kod kuće, tada ćete biti spremni.