HEKLANJE

Razumijevanje kreditne terminologije

TEMU APP 100 E KUPON

Većina nas se u svakodnevnom životu suočava s kreditom ponekad u obliku kupnje na kredit ili korištenja kreditnih kartica. Ali postoje mnogi kreditni uvjeti koje biste trebali jasno razumjeti kako biste točno znali što je uključeno u vaš kredit.

1. Kreditna ocjena – Kreditna ocjena je statistički izračun podataka o kreditnoj sposobnosti dobivenih u kreditnom izvješću potrošača. FICO rezultat je uobičajena vrsta kreditnog rezultata koji uključuje Beacon i Empirica. Svi se oni koriste za izračun buduće vjerojatnosti otplate zajmova na temelju vaše kreditne povijesti.



2. FICO – FICO je matematički izračun koji zajmodavci koriste kako bi procijenili rizik povezan s posuđivanjem novca. FICO je kratica za Fair Isaac Company, tvrtku koja je izvorno stvorila formulu.

3. Likvidacija – Likvidacija je postupak pretvaranja imovine u gotovinu kako bi se isplatili vjerovnici, a ovaj se postupak koristi u osobnom i korporativnom stečaju kao rješenje za izlazak iz duga zajmodavaca.

4. Povrat – Povrat je dobrovoljna predaja robe kao rezultat neuspjeha kupca da plati ono što duguje. Dakle, ako kupite artikl na kredit i ne platite ga, subjekt koji vam ga prodaje ga vraća.

5. Revolving račun – Revolving račun je račun koji zahtijeva minimalnu uplatu svaki mjesec uz naknadu za uslugu. Kada se ovo stanje smanji, naknada za uslugu ili kamata također se smanjuju.

6. Bankrot – ovo je oblik financijske zaštite u kojem dužnik nije u mogućnosti platiti najamninu ili hipoteku i nema kredita niti sredstava za to platiti i stoga se ne može pomiriti s agencijama za naplatu.

7. Prosječno dnevno stanje – prosječno dnevno stanje je metoda izračuna vašeg kreditnog stanja i kamata. To uključuje kreditiranje vašeg računa od dana primitka vaše uplate.

8. Godišnja postotna stopa (APR) – APR je godišnja stopa koju zajmodavci naplaćuju zajmoprimcima za posuđivanje novca. Ovo je također poznato kao “trošak kredita”.



9. Amortizacija – Amortizacija je plan plaćanja koji zajmoprimcima omogućuje smanjenje duga kroz mjesečne otplate glavnice.

10. Prilagođeni saldo – Prilagođeni saldo je metoda izračuna vašeg kreditnog salda i godišnje postotne stope gdje se plaćanja izvršena tijekom ciklusa naplate oduzimaju od vašeg salda na kraju prethodnog ciklusa naplate.

 



Punoljetnost, moć ljepote

Dođe vrijeme kada nam svima treba malo pomoći da osmislimo najnoviji sezonski izgled. Dok se prisjećamo vječne ljepote Marilyn Monroe,