HEKLANJE

Ključ financijskog uspjeha studenta

TEMU APP 100 E KUPON

Financijski uspjeh može doći u različitim oblicima. Financijski uspjeh ne znači samo da ste financijski neovisni ili da ste uspjeli zaraditi tisuće dolara na burzi. Biti financijski uspješan može značiti osigurati da do trenutka kada završite fakultet niste u dugovima ili u lošijoj situaciji nego što ste počeli.

Koliko god je važno osigurati posao s nepunim radnim vremenom kako biste zadovoljili svoje osobne želje, morate biti svjesni “skrivenih regresora” koji dolaze nepozvani. Vaš prvi ček u pošti donosi vam određeni stupanj, neki osjećaj postignuća. Vaš odrasli život tek počinje, gdje vidite vrijednost plaćanja za obavljeni posao. Podrazumijeva se da u to vrijeme počinjete preuzimati dodatne odgovornosti. Važnost komunikacije i mogućnosti da budete dostupni bilo gdje i bilo kada, navodi vas da nabavite bežični uređaj. Očigledna potreba dolaska na posao i povratka s njega uzrokuje troškove osiguranja vožnje, benzina i sve druge povezane troškove prijevoza. Nesumnjivo, dobivanje posla ne znači uvijek i priljev novca; stvara put za odljev novca. Treba biti spreman na neočekivano i sposobnost da bude financijski uspješan.



Kreditne kartice: prijatelj ili neprijatelj? Kada se datum dospijeća računa približi, a čekovi ne stižu onoliko često koliko biste očekivali, mnogi studenti osjećaju se pod pritiskom da koriste kreditne kartice kao sredstvo kratkoročnog zajma. Ova metoda u kojoj planirate trenutnu otplatu nije štetna; međutim, mnogi studenti pogrešno tumače da su kreditne kartice izum koji život na koledžu čini luksuznim i udobnim. krivo!

Štednja je ponekad jedva izvediva za neke studente, budući da na kraju duguju novac svim tim kartičarskim kućama. Naš je sustav osmišljen tako da je bez dobrog kredita ograničeno raditi puno stvari. Stoga je mudro ako mudro koristimo svoje kreditne kartice. Koristite kreditne kartice za stvari za koje znate da će vam se sigurno isplatiti. Na primjer, upotrijebite svoje kreditne kartice za kupnju goriva za prijevoz na posao. Kada odlučite koristiti svoje kreditne kartice za kupnju sve moguće odjeće na rasprodaji; a kupnja je potkrijepljena uvjerenjem o otplati nakon što diplomirate, vratite kreditnu karticu u torbu za knjige.

Kreditne kartice vas mogu učiniti ili poništiti; to je zato što ako ih pametno koristite, kad diplomirate, lakše ćete dobiti kredit za novi auto ili niži sigurnosni polog za taj novi stan. Za studente koji rade, uvijek postoji mogućnost uštede novca, čak i ako ne možete uštedjeti puno; još uvijek možete malo uštedjeti. Pokušajte istražiti na internetu za banke koje nude visoke kamate na svoje štedne račune. Proliferacija online štednih računa nedvojbeno je povećala kamatne stope, a time i potencijal da zaradite više na svojoj štednji.

Biti financijski uspješan znači biti slobodan od dugova, iz perspektive koledža to je pokušati izbjeći dug nakon diplome. “Švorc student” ima sposobnost biti financijski uspješan, ako su potrebna sredstva za uštedu više i mudro korištenje kredita.

Stvari koje treba znati o Mastercardu

Kreditna kartica danas je poznata kao plastični novac. Ali proteže granice tipičnog papirnatog novca. Kreditne kartice povećavaju kupovnu moć potrošača