HEKLANJE

Sve o lijepim noktima

TEMU APP 100 E KUPON

Samo ako pravilno njegujete svoje nokte, oni će izgledati dobro. Da bi vaši nokti uvijek bili zdravi i lijepi, morat ćete puno raditi na njima. Dok ste kod kuće, možete koristiti turpiju za nokte, koja je dostupna u različitim veličinama, oblicima i dizajnom.

Kako bi vaši nokti izgledali lijepo, možete ih nalakirati ili koristiti umjetničke nokte. Umjetnički nokti su zapravo lažni nokti koje možete zalijepiti na nokat. Umjetnički nokti dostupni su u stotinama dizajna i boja. Možete birati između cvjetnog dizajna do srebrnastog dizajna tetovaže. Možete čak nositi umjetničke nokte koji odgovaraju različitim haljinama. Što se tiče lakova za nokte, dostupni su u stotinama boja i sjajnih nijansi. Možete pronaći sve boje od crvene preko tamnoplave do crne. Također možete pronaći lak za nokte u sjajnim bojama ili s mat završetkom. Jedna od istaknutih točaka laka za nokte je to što može sakriti sve nedostatke na vašem noktu i u isto vrijeme pružiti zaštitni sloj.



Jedna od najčešćih vrsta laka za nokte je bazni sloj, koji će pripremiti vaše nokte za pravi jednobojni lak za nokte. Bazni lak također će zaštititi vaše nokte od promjene boje zbog laka za nokte u boji. Gornji sloj laka za nokte poznat i kao prozirni sloj obično se koristi na suhom laku za nokte za zaštitu i učvršćivanje boje. Zaštitit će boju od otkidanja.

Savjeti za održavanje noktiju u izvrsnom stanju

Kako dobiti stvarno zapanjujuće nokte? Dobro! Nema nikakve magije. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svoje nokte održite u dobroj formi, a i da će izgledati sjajno:

Pojam katarakta odnosi se na zamućenje očne leće koja se nalazi iza šarenice i zjenice. Ova posebna leća radi fokusiranjem svjetla na mrežnicu, otprilike na isti način kao i leća fotoaparata. Leća zahvaćena kataraktom također je uključena u fokus oka.

Ova leća sastoji se od proteina i vode. Ovaj protein je precizno raspoređen za optimalno funkcioniranje. Međutim, tijekom prirodnog procesa starenja, ti se proteini mogu skupiti i uzrokovati zamućenje oka. Ovaj oblak je ono što je poznato kao katarakta i najvjerojatnije će se povećavati kako vrijeme bude odmicalo ako se ne liječi. Vaš će oftalmolog vjerojatno htjeti pričekati dok mrena ne ometa vaš vid prije nego što je odluči ukloniti.

Postoje tri različite vrste katarakte o kojima biste trebali znati:

Kortikalna katarakta: Ova vrsta katarakte nastaje u korteksu leće. S vremenom će se kortikalna katarakta proširiti od vanjske strane leće do središta. Ova vrsta katarakte uobičajena je za dijabetičare.



Nuklearne katarakte: Nuklearne katarakte su najčešći tip katarakte. Nastajući u središtu leće, ova vrsta katarakte uzrokovana je normalnim procesom starenja. Kada se ova katarakta prvi put formira, možda ćete čak osjetiti poboljšan vid. Međutim, ovaj učinak neće dugo trajati.

Subkapsularne katarakte: Ova vrsta katarakte počinje na stražnjoj strani leće. Ako uzimate steroide, imate dijabetes ili patite od dalekovidnosti, možete biti podložni supkapsularnoj katarakti.

Srećom, sve tri vrste katarakte mogu se ukloniti operacijom oka. Današnji kirurzi koriste lasere i drugu inovativnu tehnologiju za uklanjanje pacijentove katarakte uz minimalan rizik ili nelagodu. Neke operacije katarakte uključuju uklanjanje zamućene leće i njezinu zamjenu prozirnom plastičnom lećom koja se naziva intraokularna leća.



Iako je operacija uklanjanja katarakte relativno sigurna, možete doživjeti nekoliko nuspojava kao što su oteklina, krvarenje ili nelagoda. Vaš oftalmolog savjetovat će vas o koracima koje trebate poduzeti tijekom oporavka kako biste pomogli pravilnom zacjeljivanju.

Nutricionisti trenutno proučavaju ulogu prehrane u prevenciji katarakte. Istraživanja su pokazala povoljnu vezu između antioksidansa i prevencije katarakte. Antioksidansi su vitamini poput vitamina A, vitamina C i vitamina E koji djeluju u borbi protiv štetnih slobodnih radikala u tijelu.