HEKLANJE

Sve o namjenskim pružateljima usluga hostinga

TEMU APP 100 E KUPON

Osim ako nije drugačije navedeno, većina paketa web hostinga na koje ćete naići u pretrazi su oni koji se nazivaju dijeljeni pružatelji usluga hostinga. To znači da poslužitelj ili poslužitelji koji ugošćuju vašu web stranicu istovremeno ugošćuju i brojne druge web stranice. To vam daje popust na usluge web hostinga u zamjenu za toleriranje određenih tehničkih ograničenja, poput propusnosti, prostora na disku, brzine učitavanja i preuzimanja, sigurnosti i privatnosti, prometa i vjerojatno najznačajnijeg ograničenja — potpune kontrole.

Ako želite potpunu kontrolu ne samo nad administracijom svoje web stranice, već i nad samim hardverom i softverom koji se koristi za njeno pokretanje, tada ne biste trebali ocjenjivati pružatelje dijeljenog hostinga, već namjenske pružatelje hostinga. Ako je vaša tvrtka dovoljno velika ili raste dovoljno brzo da zahtijeva vlastitu internetsku vezu i poslužitelj, možda će vam trebati namjenski web host.



Koja je loša strana odabira namjenskih pružatelja usluga hostinga? Jednom riječju: odgovornost. U većini područja života, uz potpunu kontrolu dolazi i potpuna odgovornost, a nije drugačije ni s pružateljima usluga hostinga. S namjenskim poslužiteljem, na vama je da kupite, instalirate i održavate stvarnu opremu — sam poslužitelj — montiranu u podatkovnom centru namjenskog pružatelja usluge hostinga.

Srećom, i dalje imate prednost njihove vjerojatno vrhunske, 24-satne sigurnosti u fizičkim prostorijama, ali ostajete u potpunosti odgovorni za sigurnost svojih cyber-prostora. Isto tako, namjenski davatelji usluga hostinga osigurat će da svi sustavi u zgradi imaju redundantno neprekidno i rezervno napajanje i kontrolu okoline, ali vi ste ti koji morate održavati svoje strojeve i kabele i funkcionirati u ovom idiličnom okruženju.

Kako prepoznati je li vrijeme da se prebacite s dijeljenog hosta na namjenski host? Postoje 3 glavna pokazatelja na koje treba obratiti pozornost:

Brzina
Ako promet koji struji kroz vaš dijeljeni poslužitelj usporava tempo vaših klijenata dok pregledavaju vašu web-lokaciju (ili vaše zaposlenike, ako se radi o internoj web-lokaciji), možda je jednostavno došlo vrijeme da potražite više neopterećenog dijeljenog hostinga. Ali ako ste isprobali nekoliko pružatelja usluga zajedničkog hostinga s istim rezultatima, možda je vrijeme da se podsjetite koliko je nestrpljiv prosječni surfač webom. Dok vi skačete s dijeljenog hosta na dijeljeni host pokušavajući uštedjeti dolar, vaši klijenti skaču s broda. Ne može se prenaglasiti ni vaša sposobnost da brzo i učinkovito odgovorite na transakcije i upite kupaca.

Pouzdanost
Ograničenja vaše kontrole nigdje nisu očiglednija nego u područjima pouzdanosti i sigurnosti. Ne radi se samo o tome da problemi mogu nastati: problemi se pojavljuju. To je priroda posla. A ako nemate neograničen pristup vlastitom operativnom sustavu, softveru i aplikacijama baze podataka, itd., nema mnogo toga što možete učiniti kada se pojavi.

Prilagodljivost
Ako vaša tvrtka brzo raste, s njom ćete mijenjati mnoge aspekte svoje prisutnosti na webu. Možda ćete morati redovito podešavati prostor na disku i propusnost te eksperimentirati s korištenjem različitih aplikacija kako biste bolje zadovoljili svoje promjenjive potrebe. Na dijeljenom hostu, nadogradnja na takav način obično uključuje skakanje s jednog “paketa” ili “plana” na drugi. Ovi su paketi općenito unaprijed postavljeni i mogu, ali i ne moraju zadovoljiti vaše trenutne potrebe. Mogu biti prepuni programa koji vam, na primjer, još nisu potrebni, ali vam nedostaje jedini program koji vam je potreban. Ili sljedeći skok u odnosu na vaš trenutni plan ima puno više prostora na disku i propusnosti nego što vam je trenutno potrebno. S namjenskim poslužiteljem možete postupno unositi promjene, korak naprijed, korak natrag, dovraga, korak u stranu ako trebate — i kada trebate.

Velikim dijelom veličina i stopa rasta vašeg poslovanja određuju trebate li zajednički ili namjenski host. Priuštivost i osobna posvećenost vremenu dobra su sekundarna razmatranja, ali ako vam posao cvjeta, učinili biste veliku nepravdu pokušati uštedjeti na nekoliko dolara i nekoliko dodatnih sati tjedno vašeg vremena u zamjenu za sporiju i lošiju kvalitetu usluge za svoje klijente.



Isto tako, međutim, ako je vaša tvrtka dovoljno mala da sasvim glatko funkcionira na bilo kojem od pružatelja usluga dijeljenog hostinga, nemojte rasipati svoj dragocjeni kapital na namjenski poslužitelj samo kako biste imali potpunu kontrolu. Zato što ponekad potpuna kontrola nije sve što bi trebalo biti.

Sve o internetskim aukcijama

Kako aukciju učiniti isplativim poslom Ne bi bilo pretjerano reći da stotine tisuća ljudi iz cijelog svijeta posjećuju kupnju i