HEKLANJE

Sve o oporavku podataka

TEMU APP 100 E KUPON

U nekom trenutku, svatko tko posjeduje računalo iskusit će kušnje i nevolje kvara tvrdog diska. Razlozi koji stoje iza toga variraju i mogu uključivati sve, od ljudske pogreške do štete nastale uslijed poplave ili vode. Virusi također mogu igrati ulogu, zajedno s mnogim drugim čimbenicima. Dugi niz godina potreba za oporavkom podataka koji su izgubljeni ili uništeni učinila je oporavak podataka vrlo vrijednom imovinom.

Gotovo svi tvrdi diskovi mogu se oporaviti. Obično, ako pogon proizvodi otkucaje ili grebe, možete koristiti određene softverske programe za oporavak podataka. Ponekad, zbog starosti ili loših dijelova, otvor blende na tvrdom disku može zakazati ili se ploče mogu oštetiti i izgubiti podatke koje drže. Ako ne možete vratiti podatke pomoću softvera, morat ćete isključiti tvrdi disk i dati ga ponovno izgraditi ili neka tehničari oporave vaše podatke.



Oporavak podataka uvijek je opcija, od tvrdih diskova veličine 2 GB do najvećih od preko 300 GB ili više podataka. Bez obzira koju veličinu tvrdog diska imate, podaci se općenito mogu oporaviti. Imajte na umu da ćete, ako vam se računalo srušilo, morati isključiti tvrdi disk kako bi tehničari mogli vratiti podatke.

Jedna od ključnih prednosti oporavka podataka jest činjenica da se informacije mogu dohvatiti i iz koša za smeće. Oporavak particije, pa čak i informacije koje su izgubljene negdje na disku također se mogu dohvatiti. Iako se može činiti da su vaši podaci zauvijek nestali – tehničari specijalizirani za oporavak podataka mogu ih vratiti.

Od Windowsa do Maca, sve se može vratiti. Postoje različite strukture i formati datoteka, uključujući NTFS i FAT32. Ovo su uobičajene strukture arhiviranja sustava Windows i sadrže sve informacije za vaš hard. Ispravljanjem zastarjelih informacija o registru u registru sustava Windows, vaš će sustav raditi brže i bez grešaka. Ovdje preuzmite besplatno skeniranje Registry Cleaner.

Oni od vas koji imaju više tvrdih diskova u svom računalu, mogu biti sigurni da se konfiguracije RAID-a također mogu vratiti. Ako jedan tvrdi disk u RAID konfiguraciji zakaže, RAID postava će apsorbirati udarac i neće doći do gubitka podataka. S druge strane, ako se cijela RAID konfiguracija sruši, srušit će se uvelike. Kad god se to dogodi, morat ćete ga poslati i zamoliti tehničare da obnove hardver i softver RAID-a.

Kad god se vaš tvrdi disk sruši ili ne radi, oporavak podataka je tu da vam pomogne da vratite svoje datoteke. Bilo da se radi o osobnim datotekama ili vrlo važnim datotekama koje su potrebne za posao – možete se pouzdati u oporavak podataka i znati da ćete sve vratiti kako je bilo.