HEKLANJE

Svijetle ideje o koži

TEMU APP 100 E KUPON

Ljudi možda žele “zdravu preplanulost”, ali izlaganje ultraljubičastom svjetlu oštećuje genetski materijal stanica kože i može pridonijeti nastanku raka kože, a da ne spominjemo linije i bore. Evo nekoliko pravila po kojima se morate pridržavati kada je riječ o suncu i vašoj koži.

• Zapamtite, šteta od sunca je kumulativna. Izlaganje ultraljubičastom svjetlu tijekom djetinjstva povećat će rizik od razvoja raka kože u kasnijim godinama. Međutim, nikad nije prekasno početi koristiti kremu za sunčanje kako biste spriječili daljnja oštećenja od sunca, a ne samo za dan na plaži. Dnevna izloženost se zbraja. Važno je svakodnevno koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom za ruke i lice te bilo koju drugu izloženu kožu. Ne zaboravi svoje usne. Jednako brzo izgore, pa se odlučite za balzam za usne kao što je Beyond Belief Lip Balm sa SPF 15.



• Dobijte dovoljno zaštite. SPF je skraćenica za “faktor zaštite od sunca” i kreće se od baze dva do najviše 50, pružajući najjaču zaštitu. Faktor zaštite od sunca pomaže vam odrediti koliko dugo će krema za sunčanje štititi vašu kožu. Općenito, ako vam je koža svijetla, brže ćete izgorjeti nego ako vam je koža maslinasta ili tamna. Da biste odredili koliko dugo možete ostati vani bez opeklina, uzmite broj minuta koji su potrebni vašoj nezaštićenoj koži da počne pocrvenjeti, a zatim to pomnožite sa SPF faktorom. Na primjer, ako vaša nezaštićena koža počne crveniti za 10 minuta, SPF 15 pružit će vam 150 minuta zaštite od sunca.

• Osigurajte stalnu zaštitu. Ponovno nanesite kremu za sunčanje nakon plivanja ili druge fizičke aktivnosti i to u redovitim razmacima kako biste bili sigurni da znoj neće ostaviti nezaštićene. Ne zaboravite da ponovno nanošenje kreme za sunčanje ne čini sigurnijim dulje izlaganje suncu; samo ponovno uspostavlja zaštitu koju ste već primijenili.

• Zaštitite osjetljivu kožu. Nije u redu ostati bez, pa počnite gledati sastojke. Možda ste alergični na PABA, učinkovit sastojak za zaštitu od sunca. Potražite kremu za sunčanje bez PABA-e. Osim toga, ako ste alergični na boje za kosu, izbjegavajte kreme za sunčanje koje sadrže PABA.

• Ne zaboravi svoje ruke. Držite losion za ruke sa zaštitnim faktorom u pretincu za rukavice. Ruke su vam puno osunčane dok vozite, a ako se sjetite da nanesete neku vrstu SPF-a dok ste na cesti, učinit će da izgledaju mlađe. BioLink Daily SPF hidratantna krema je dobar izbor.

Kristi Fuhrmann je holivudska stilistica koja radi s velikim studijima i glasnogovornica je tvrtke Sally Beauty Company.