HEKLANJE

Težnja ka višem: Mastopeksija

TEMU APP 100 E KUPON

Operacija podizanja grudi, klinički nazvana mastopeksija, vraća mladenački izgled ženskim grudima. Tijekom godina grudi gube svoj oblik i čvrstoću zbog trudnoće, dojenja i gubitka elastičnosti kože, što u osnovi znači da se na kraju objese. Mastopeksija će podići i preoblikovati grudi—usporiti učinke starenja i gravitacije. Ovaj postupak može smanjiti veličinu areole, tamnije kože koja okružuje bradavicu.

Mastopeksija se često izvodi zajedno s povećanjem grudi kako bi se povećala čvrstoća i veličina grudi. Ovo bi se moglo svidjeti ženama koje su izgubile volumen grudi nakon trudnoće. Trudnoća i dojenje često rezultiraju rastegnutom kožom i stoga smanjenim volumenom. Kao i kod svih estetskih operacija, realna očekivanja su važna. Iako se grudi bilo koje veličine mogu podići, žene s manjim grudima uživaju u dugotrajnijim rezultatima.



Mastopeksija nije jednostavna operacija, iako je u pravilu sigurna ako je izvodi kvalificirani plastični kirurg. Mastopeksija se povremeno izvodi u bolnici, ali češće u ambulanti. Podizanje grudi obično se izvodi u općoj anesteziji. Operacija može trajati između 1 1/2 do 3 1/2 sata, a postoji i neko vrijeme oporavka. Kao i kod svake operacije, moguće su komplikacije. Pacijentica može doživjeti neželjenu reakciju na anesteziju (vrlo rijetko) ili doživjeti krvarenje i infekciju nakon podizanja grudi, uzrokujući širenje ožiljaka. Loše zacjeljivanje i širi ožiljci češći su kod pacijenata koji puše.

Nakon operacije, šavovi će biti prekriveni gazom i elastičnim zavojem ili će kirurški grudnjak držati grudi na mjestu. Grudi će biti modrice, natečene i bit će prisutna blaga nelagoda nekoliko dana. Mekani potporni grudnjak zamjenjuje zavoje ili kirurški grudnjak nakon nekoliko dana. Tijekom oporavka uvijek treba nositi grudnjak. Kako biste osigurali pravilno zacjeljivanje, planirajte ostati kod kuće najmanje tjedan dana prije nego što se vratite na posao. Pacijent bi trebao izbjegavati podizanje bilo čega iznad glave 3-4 tjedna i izbjegavati naporan napor bilo koje vrste mjesec dana

Ako pojedinac slijedi ovaj savjet, tada će uz minimalnu bol i brz oporavak moći uživati u blagodatima uspješno završenog postupka i uživati u dodatnoj pažnji koju će nedvojbeno dobiti.