HEKLANJE

Top 5 načina za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Vaš kreditni rejting iznimno je važan za vašu financijsku budućnost, a onima s niskim kreditnim rejtingom često će biti teško dobiti bilo kakvu vrstu financiranja dok im se kredit ne poboljša. To bi moglo utjecati na vaše sposobnosti da dobijete bilo što, od kreditne kartice ili zajma do hipoteke ili financiranja automobila, a kao nacija koja se uvelike oslanja na kredit to bi za mnoge moglo predstavljati katastrofu.

Vaš kreditni rejting može negativno utjecati na više načina. Najčešće je to neuspjeh u podnošenju računa i financiranju otplate na vrijeme ili potpuno neplaćanje. Međutim, drugi čimbenici kao što je povezanost s osobama s lošom kreditnom sposobnošću ili žrtva krađe identiteta također mogu utjecati na vašu kreditnu ocjenu – kao i jednostavna ljudska ili računalna pogreška agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti ili agencija koje registriraju podatke u tim tvrtkama.



Postoje brojni načini na koje možete pomoći poboljšati svoju kreditnu sposobnost ili održati dobru kreditnu sposobnost. Ovo uključuje:

1. Uvijek održavajte pravodobne otplate računa i financijskih obveza, jer će to pomoći u održavanju dobre kreditne sposobnosti. Ako već imate lošu kreditnu povijest ili rejting, pobrinite se da se usredotočite na sve svoje otplate na vrijeme i za iznos koji se traži kako biste pokušali poboljšati svoju kreditnu sposobnost.

2. Provjerite svoje kreditno izvješće. To se lako može naručiti od agencija za kreditno izvješćivanje. Praćenje ovoga omogućit će vam da provjerite da nije došlo do pogrešaka koje bi mogle utjecati na vašu kreditnu ocjenu i omogućit će vam da identificirate sve slučajeve prijevarne aktivnosti koje bi također mogle utjecati na vašu kreditnu sposobnost.

3. Ako već imate lošu kreditnu sposobnost, razmislite o podizanju kreditne kartice ili zajma za one s lošom kreditnom sposobnošću. Uzimanjem kredita s lošom kreditnom sposobnošću ili kreditnom karticom te pazeći da otplaćujete na vrijeme i za tražene iznose, možete početi polako vraćati svoju kreditnu sposobnost.

4. Usredotočite se na otplatu dugova. Ako imate visoku razinu duga, tada riskirate da zaostanete s otplatama i nepovoljno utječete na svoju kreditnu sposobnost. Čišćenjem duga što je brže moguće možete smanjiti ovaj rizik. Ako već imate lošu kreditnu sposobnost i dugujete, mogli biste vidjeti poboljšanja u svom kreditnom rejtingu tako što ćete otplatiti dugove što je brže moguće i osigurati da plaćate barem tražene iznose zajmova i računa svakog mjeseca.

5. Pazite na prijevare koje nude brza rješenja za popravak kredita. Oni obično naplaćuju naknadu i nude samo privremenu odgodu ispitujući sve čimbenike koji bi mogli utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Najbolji način da popravite svoju kreditnu sposobnost je da budete razumni i odgovorni u vezi s vraćanjem dugova i plaćanjem računa, i iako može potrajati neko vrijeme, ovo je najučinkovitije dugoročno rješenje za popravku kreditne sposobnosti.