HEKLANJE

Trebate li kreditnu karticu?

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice eksplodirali su u popularnosti. Nema više dostupnih kreditnih kartica i opcija kreditnih kartica nego ikada prije. Dostupne su kreditne kartice za sve vrste zajmoprimaca i dizajnirane su da odgovaraju čitavom nizu okolnosti. Imaju mnoge prednosti i postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete trebati kreditnu karticu, no uvijek biste trebali imati na umu da će vas kreditne kartice koštati, a također nose rizik da će vam omogućiti prekomjernu potrošnju, a vaše financije mogu izgubiti izvan kontrole, tako da biste zaista trebali izvaditi kreditnu karticu samo ako imate istinsku potrebu za tim.

Jedan od glavnih razloga za vađenje kreditne kartice su ljudi koji puno putuju. Ako često idete u inozemstvo, a želite imati jednostavan pristup novcu i način plaćanja u svakom trenutku, kreditna kartica je vrlo dobra opcija. Prije svega to je vrlo praktično jer se kreditne kartice mogu koristiti gotovo bilo gdje na planetu. Zaista ne biste trebali imati problema s pristupom novcu ako ga nosite, bez obzira gdje se nalazite. Također se ne morate brinuti o različitim valutama i uvijek imate neke dostupne, jer će kreditna kartica funkcionirati bez obzira u kojoj valuti trebate izvršiti transakciju. Međutim, kreditne kartice naplaćuju naknadu za te usluge. Transakcija će se naplatiti prema tečaju davatelja kreditne kartice, a zatim, kao i to, većina davatelja kartica također naplaćuje naknadu za korištenje kartice u inozemstvu koja može iznositi čak dva do tri posto transakcije.



Još jedan razlog zašto kreditne kartice postaju sve popularnije je kupnja putem interneta. Plaćanje robe kupljene online izuzetno je brzo i povoljno. Također je bolje od davanja osjetljivih bankovnih podataka putem interneta. Međutim, postoje i rizici povezani s plaćanjem robe i usluga putem interneta i trebali biste biti svjesni opasnosti od krađe identiteta. Ovo je rastući problem, i iako postoje mjere za smanjenje rizika za vas, možda biste trebali razmisliti o plaćanju robe i usluga putem interneta, putem usluge posredničkog plaćanja kao što je pay pal. Alternativno, ako ste sigurni da imate posla s renomiranom i dobro poznatom tvrtkom, tada vjerojatno možete na sigurnom dati svoje podatke.