HEKLANJE

4 faze dizajna web stranice

TEMU APP 100 E KUPON

Faza 1 – Stil ispred suštine
Prva faza je dizajn stranice koju glavni izvršni direktor, investitori rizičnog kapitala i oglasne agencije vole vidjeti. Postoje sve vrste “zvona i zviždaljki” u ovom dizajnu. Cijelo web mjesto može biti Flash animirano web mjesto. Ili u dizajnu mogu postojati neki lijepi efekti JavaScript miša preko ili padajući izbornici. Uvijek je lijep dizajn, ali poruka je jasna – stil ispred suštine.

Faza 2 – Dizajniranje za online vidljivost
U fazi 2, stvarnost neučinkovitog web dizajna počinje pogađati, obično oko 3-6 mjeseci nakon početnog pokretanja. Web mjesto obično će biti odbijeno od strane mnogih glavnih imenika, neće biti indeksirano od strane glavnih tražilica ili neće ostvariti promet ili prodaju koji su bili projicirani na temelju različitih vrsta korištenih marketinških strategija. Obično tada tvrtke odluče da će pokušati unajmiti profesionalnog mrežnog trgovca za promicanje stranice. Tvrtke s ulaznim stranicama, na neki način, u obliku ili obliku, podižu svoje ružne glave. Nažalost, mnogi vlasnici web-mjesta padaju na prijedlog tvrtke za ulaznu stranicu jer lijepo dizajnirano web-mjesto nikako ne može biti problem s niskim prometom na web-mjestu. Yahoo je možda odbio web-mjesto ili je web-mjesto navedeno na Yahoou, a tvrtka ne može razumjeti zašto nemaju opis uz naziv svoje tvrtke. Ali ni na koji način mnoge oglasne agencije ili tvrtke koje se bave ulaznim stranicama ne bi željele potencijalnim klijentima reći istinu — jednostavno nisu dizajnirale i napisale učinkovitu web stranicu — jer bi to značilo gubitak tisuća funti u poslovanju



Faza 3 – Dizajniranje za vašu publiku
Do faze 3, nakon što potroše pretjeranu količinu novca na lijepe dizajne web stranica i razne marketinške strategije, vlasnici web stranica općenito shvate da nisu dizajnirali ili napisali učinkovitu web stranicu za svoju ciljanu publiku. Obično će vlasnici web stranica dovesti stručnjaka za upotrebljivost da analizira potencijalne probleme i predstavi različita rješenja. Angažiranje stručnjaka za marketing tražilica za pomoć s web dizajnom i predlošcima prilagođenim tražilicama u ranoj fazi dizajna može tvrtki uštedjeti tisuće funti u troškovima online marketinga.

Faza 4 – Redizajn stranice
Nakon pažljive analize upotrebljivosti i vidljivosti u tražilicama, vlasnici web stranica konačno imaju učinkovitu web stranicu. Stranica koja je napisana, kodirana i dizajnirana za jednostavnost korisnika i vidljivost u tražilicama općenito dobiva najviše prometa i prodaje jer je napisana, programirana i dizajnirana za krajnje korisnike.

Zaključak
Web stranice bi uvijek trebale biti dizajnirane imajući na umu vašu ciljanu publiku, a ne vaše osobne preferencije. Boje imaju značenje. Profesionalni dizajneri razumiju psihologiju boja i korištenje bijelog prostora kako bi najbolje projicirali sliku koju vaša publika želi vidjeti. (Na primjer, pokušajte ne koristiti crvenu boju na financijskim stranicama.) Razumijevanje proizvoda/usluga/informacija koje vaša ciljana publika traži najvažnije je za dizajniranje i održavanje učinkovite web stranice. Kada pokrenete web mjesto, možda ćete morati obrazloženo pretpostaviti što vaša ciljana publika želi. Nakon toga, alati poput softvera za statistiku web-mjesta i izvješća o pretraživanjima web-mjesta govore vam točno što vaši posjetitelji traže. Zatim se sadržaj i marketinške strategije mogu prilagoditi u skladu s tim. Osim ako napredna tehnologija jasno koristi krajnjim korisnicima, nemojte je koristiti na svojoj web stranici. Ako se vašim rizičnim kapitalistima ili izvršnim direktorima ili odvjetnicima sviđa stranica, pitajte ih namjeravaju li potrošiti tisuće ili milijune funti da vas zadrže u poslu.

Oni nisu. Vaša ciljana publika koja će u konačnici odrediti uspjeh ili neuspjeh vaše stranice.