HEKLANJE

Izbjegavanje kazni za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Žalosna je životna činjenica da su tvrtke koje izdaju kreditne kartice vrlo spremne i brzo naplatiti kaznu na vaš račun za svaku pogrešku, kašnjenje ili propust koji prouzročite, odmah i bez razmišljanja. Ovi kazneni troškovi mogu iznositi milijune dolara uzetih od potrošača svaki mjesec. Oni su nužan dio svih kartičnih operacija i pošteni su u smislu da klijenti koji sve rade ispravno i na vrijeme nisu kažnjeni zbog dodatnog posla i troškova koje uzrokuju drugi klijenti, ali ono što ćete vi željeti učiniti jest pobrinite se da niste jedan od nesretnih kupaca koji plaćaju te dodatne troškove.

Najbolji način da izbjegnete ove kazne je da cijelu situaciju sagledate sa stajališta kartičarske kuće. Zaista, sve što žele od vas je da svoju karticu čuvate na sigurnom, da ostanete unutar svog kreditnog limita i da izvršite barem svoju minimalnu uplatu, svaki mjesec na vrijeme. Ako uspijete obaviti ove jednostavne zadatke, izbjeći ćete da ikada dobijete kaznu na svom računu.



Problem je što je vrlo lako pogriješiti na tim stvarima. Uopće nije lako pratiti vaš nepodmireni dug, pogotovo jer koristimo kreditne kartice za sve više i više stvari, a tvrtke počinju zadržavati i druge takve transakcije na računima klijenata, a da oni to nužno ne znaju ili razumiju. Tu je i činjenica da je vrlo lako zaboraviti ili zakasniti s plaćanjem. Svatko ima zauzeta razdoblja u svom životu i ponekad jednostavno imamo druge važnije stvari na umu od plaćanja računa kreditne kartice na vrijeme. Neki su ljudi manje organizirani od drugih i za njih može biti vrlo teško osigurati da sve njihove kreditne kartice budu isplaćene u cijelosti i na vrijeme.

Ako je vaša kartica izgubljena ili ukradena bez vaše krivnje, a vi nazovete tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu čim to saznate, bit ćete odgovorni za najviše 50 dolara. A ako uspijete izvijestiti kartičnu tvrtku prije nego što je bilo što potrošeno na vašoj ukradenoj kartici, nećete biti odgovorni ni za što. Ovo je također pravilo koje se primjenjuje za krađu identiteta i prijevare kako biste se mogli osjećati sigurno koristeći svoju kreditnu karticu na mreži. Poduzimanje nekoliko jednostavnih koraka može značiti da gotovo nikada nećete biti podvrgnuti kaznama za kreditnu karticu.