HEKLANJE

Uklanjanje dlačica: koja je metoda najbolja?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vas muče ružne dlačice, naći ćete mnoge dostupne metode uklanjanja dlačica. Vaš zadatak je odabrati pravu.

Prije donošenja odluke morat ćete (a) istražiti dostupne mogućnosti liječenja i (b) odgovoriti na nekoliko pitanja o sebi.



Koje područje želite tretirati?

Područje tijela koje želite bez dlačica odredit će metodu uklanjanja dlačica koju odaberete. Jesu li neželjene dlake na vašem licu ili negdje drugdje? Morat ćete ga još više suziti. Želite li ukloniti dlake s ruku, nogu, obrva, leđa, prsa, stidnih dijelova, zglobova ili gdje god?

Kada budete jasni na koje točno područje tijela se želite usredotočiti, sljedeće ćete morati utvrditi je li vaš problem s dlakama nasljedan. Neki ljudi su jednostavno skloniji rastu tamnije, grublje dlake. Ako je to u vašoj genetici, nikakav tretman neće u potpunosti riješiti vašu situaciju. Morat ćete se zadovoljiti poboljšanjem, a ne liječenjem.

Koliko si možete priuštiti da potrošite?

Sljedeći korak je određivanje proračuna. Važno je biti jasan s raspoloživim novcem, jer će to eliminirati neke metode. Također, imajte na umu da će većina metoda zahtijevati više tretmana u različitim intervalima. Troškovi tretmana uklanjanja dlačica mogu se kretati od nekoliko dolara mjesečno do nekoliko tisuća dolara po tretmanu. U prosjeku je potrebno 5 ili više tretmana da bi se obavio posao. Vaš cilj je suočiti se s tim možete li si to priuštiti i, ako jeste, hoće li to biti najbolji način da iskoristite svoj novac.

Koliko boli možete tolerirati?

Sljedeći presjek odabira metode je procjena vaše razine tolerancije na bol. Ozbiljno. Vaš odabir metoda uklanjanja dlačica dijelom će ovisiti o tome koliko boli možete podnijeti. Brojne metode uklanjanja dlačica su neugodne do bolne. Iako je bol privremena, samo vi možete procijeniti svoju sposobnost da je tolerirate. Depilacija voskom i elektroliza smatraju se najbolnijima, pa ako ne možete tolerirati bol, ove metode vam neće pomoći.



Uklanjanje dlačica: privremeno ili trajno?

Još uvijek morate donijeti još jednu odluku: želite li trajnu ili privremenu metodu uklanjanja dlačica? Imajte na umu da je većina metoda, nažalost, privremena.

Da biste trajno zaustavili rast kose, morate oštetiti strukturu klijanja kose unutar folikula dlake. Do danas, elektroliza je jedina metoda za koju je dokazano da može postići ovaj cilj. Laserska terapija je blizu, ali potrebno je više eksperimenata za konačan dokaz.



Ove 2 polutrajne metode su najskuplje od svih opcija, tako da vaš proračun može donijeti ovu odluku umjesto vas. Privremena metoda može biti vaša jedina opcija.

Posljednje, ali svakako ne manje važno, vrlo je važno da budete sigurni da ste podvrgnuti procesu uklanjanja dlačica jer to želite. Nije mudro dopustiti da vas netko drugi prisiljava na ovo.