HEKLANJE

Uklanjanje neželjenih dlačica – putovanje jedne žene

TEMU APP 100 E KUPON

Zdravo. Moje ime je Brooke. Ja sam slobodna žena u svojim tridesetima (ili točnije, 29 opet i opet i opet i…)

Tijekom posljednjih 12 mjeseci isprobao sam više proizvoda za uklanjanje dlačica nego što se mogu sjetiti. Imajte na umu, ne namjerno – nisam namjeravao procijeniti niz proizvoda ili napisati usporednu priču – samo sam želio pronaći pravi proizvod za sebe. I molim te, nemoj misliti da sam prekriven dlakama. Imam jednostavne potrebe – noge, ispod pazuha, popravke na nekim drugim područjima… Ispostavilo se da moj jednostavan cilj nije bio tako jednostavan – i da moji pokušaji ne budu uzaludni, mislio sam ih podijeliti s vama, nježni čitatelju.



Mogu se samo nadati da ćete naučiti kroz moje iskustvo.

Brijanje
Vjerojatno kao i mnogi od vas, započeo sam svoj život depilacije brijanjem. Obrijala sam sve dijelove koje sam htjela bez dlačica. Ovo je dobro funkcioniralo godinama – ili sam barem tako mislio. Negdje nakon 29. godine počeo sam se umarati od neprestanog brijanja. Morao sam se brijati svaki dan ako sam želio da bude glatko; svaki drugi dan i mogao sam osjetiti strnište. Moja tolerancija na neizbježne ureze i posjekotine bila je dosegnuta. Naravno da je bilo brzo, ali konačno sam se počeo pitati postoji li možda nešto bolje.

Depilacija voskom
Prvo, kratka napomena o depilaciji. Kad sam bio na koledžu, moje su me djevojke upoznale s ovom metodom. Ili da kažem, ova muka? Morate shvatiti, ja nemam pretjerano visok prag boli, pogotovo kada je u pitanju vlastito tijelo. Drugima mogu nanijeti bol; kao što su stari dečki koji se odluče zabavljati s niskom plavušom iz kafića na uglu ili koji su ovisni o gledanju videa za odrasle na internetu. Ali kad sam ja u pitanju, moje tijelo je hram i tako ga treba tretirati. Depilacija voskom, iako učinkovita u uklanjanju dlačica, čupa ih poput flastera na steroidima. Osim toga, neuredan je i smrdi. Ubrzo sam odlučio da to nije aktivnost kojoj bih se redovito podvrgavao.

Krema za uklanjanje dlačica
Nakon što sam odlučila da mora postojati bolja opcija od brijanja, prvo što sam učinila bilo je otišla ravno do svoje lokalne trgovine da vidim koji su proizvodi dostupni. Što sam otkrio, nego kremu koja je hvalila uklanjanje dlačica jednostavnim brisanjem i brisanjem. “Ah-ha”, pomislio sam. Ovo je ono što sam tražio!
Kupila sam kremu i donijela je kući (neću vam reći koju, ali je široko dostupna, počinje na N i rimuje se na “kosa”). Slijedeći upute, obrisao sam ga, ostavio da odstoji nekoliko minuta i obrisao ga. Eto, uz malo bockanja, dlake su mi sišle s nogu.
Ovdje bi priča završila, osim dvije stvari – mirisa i suhoće. Prvo, ovaj proizvod je loše mirisao. Mislio sam da mogu prijeći preko toga; na kraju krajeva, uklonilo je dlačice, zar ne? Ali koliko god se trudio, miris je bio prevelika cijena za dobrobit koju sam dobio. Osim toga, ostavio je moje noge suhim i iritiranim. Odlučio sam da mora postojati bolje rješenje.

Epilatori
Možda biste to bolje prepoznali ako bih ga nazvao “elektronički čupači kose”. Kad sam ranije bio u trgovini, primijetio sam neke od ovih. Kad sam se vratio u trgovinu, odlučio sam probati jedan. Svi su obećali da mogu proći tjedni između dva korištenja. Moram priznati da su sami uređaji izgledali pomalo zastrašujuće. Od buljenja u trimere naježile su mi se dlake na nogama. Ali bio sam odlučan nastaviti, pa sam kupio jedan i odnio ga kući.
Prije nego što nastavim, morate shvatiti da se smatram inteligentnom osobom. Imam uspješnu karijeru, dobro se slažem s roditeljima i mogu istaknuti nekoliko veza u kojima je moj partner bio potpuno kriv jer je sve zeznuo. Unatoč tome, jedino istraživanje koje sam dosad proveo u potrazi za savršenim sredstvom za uklanjanje dlačica bilo je promatranje proizvoda na policama trgovina.
Nisam koristila epilator kad sam ga prvi put donijela kući. Umjesto toga, izvadio sam ga iz paketa i stavio na pult u kupaonici. Pomislio sam: “Pustit ću da dobije dojam mjesta”, poput tek rođenog psića koji istražuje svoj novi dom. “Onda možda neće boljeti onoliko koliko se čini da hoće.”
Dobrota mi nije uzvraćena. Dok sam koristila svoj novi epilator, imala sam izrast na nogama tri do četiri dana. Strnjište je bilo opipljivo. A ono što sam naučila o svom epilatoru je da boli. S ponosom mogu reći da sam ga koristio na obje noge. Ali da budem iskrena, kad sam završila, bila sam u suzama. Nisam se mogao natjerati da ponovim vježbu. Taj je epilator stajao u kutiji u mom ormaru dok ga nisam donirala u dobrotvorne svrhe na kraju godine kao otpis poreza.
Sada znam da postoje daleko bolji epilatori od onog koji sam kupio tog dana. Međutim, koliko god mi se sviđala pomisao na brzi elektronički uređaj za uklanjanje te dlake, nisam se uspio natjerati da isprobam neki drugi. Možda jednog dana, ali ne danas.

Elektroliza… i prijatelj
Obeshrabrena, ali ne i nepokolebljiva, odlučila sam malo istražiti prije sljedećeg izleta u svijet uklanjanja dlačica. Za elektrolizu sam čuo i ranije, ali nešto u vezi s njom počelo me sve više intrigirati. Možda je to bila tvrdnja o “trajnom uklanjanju dlaka”; možda je to bila njegova dokumentirana povijest uspjeha. Odlučio sam probati.
Nakon istraživanja na internetu, utvrdio sam da su proizvodi za kućnu elektrolizu – uključujući RF, ultrazvuk itd. – u najboljem slučaju dvojbeni. Možda su učinkoviti, ali morate biti oprezni i znati što radite. Bolje to prepustiti profesionalcima, pomislio sam.
Dok sam istraživao, podijelio sam priču o svojoj potrazi s prijateljem. Priznala je da je tražila lasersko uklanjanje dlačica. Oboje smo se složili dogovoriti termine kod stručnjaka ja, elektroliza, a ona, laser), i usporediti rezultate.
Dogovorio sam termin za tretman elektrolizom. Sada, morate shvatiti da elektroliza nije jeftina. Srećom, bio sam u poziciji u kojoj sam to mogao isprobati – ali itekako sam svjestan da si ne može svatko priuštiti tisuće dolara koliko vas može stajati profesionalna elektroliza svake godine.
Dakle, što sam naučio o elektrolizi? Prvo, to je sloooooow. Mislim mukotrpno sporo. Obučeni stručnjak umeće iglu u svaki pojedini folikul dlake dok na njega primjenjuje električnu struju. Struja putuje kroz iglu i ubija dlaku u korijenu. Zatim pincetom čupaju dlake.
Drugo, bolno je. Više nego što sam mislio da će biti. Loša vijest o mom epilatoru bila je da me boli; dobra je vijest bila da je prilično brzo gotovo. I elektroliza boli; loša vijest je da to traje satima. I to samo za jednu sesiju. Morate zakazati više termina i vratiti se na više sesija za različite dijelove tijela. Rješenje je trajno – ali tek nakon ponovljenih posjeta. Dakle, ako ste ozbiljni u vezi elektrolize, morate biti spremni provesti sljedeće najmanje 2-3 godine podvrgavajući se ovim dugim, bolnim i skupim tretmanima. Imao sam veća očekivanja od toga. Nisam se vratio na svoj drugi sastanak.

Laser
Otprilike u isto vrijeme moja je prijateljica zakazala termin za laserski tretman. Postoje različiti tretmani laserskog uklanjanja dlačica – IPL, Ruby Red, IML, da spomenemo samo neke. Svi oni dijele sličan pristup; na kožu se nanosi laserska zraka koja ubija dlaku.
Prethodno je bila podvrgnuta tretmanima elektrolizom, pa je imala dosta straha u vezi s time koliko će boli biti uključeno. Osjetila je veliko olakšanje kad je ustanovila da je postupak relativno bezbolan. Tijekom nanošenja lasera osjeća se blago “lupanje” po vašem tijelu – poput gumice koja vam se stavlja na kožu. I, proces je bio daleko brži od elektrolize – trajao je samo nekoliko minuta naspram sati s elektrificiranom iglom.
Nedostaci? Cijena za jedan. Laserski tretmani na koje se prijavila koštaju stotine dolara svaki – ukupno više od tisuću. Svojim sam istraživanjem također otkrio da je vlada nedavno izdala odluku da lasersko uklanjanje dlačica nije trajno – stoga se tretmani (i troškovi) moraju nastaviti na neodređeno vrijeme. Za mog prijatelja, dobrobit brzog i relativno bezbolnog uklanjanja bila je vrijedna cijene. Zapravo, i dan danas nastavlja s laserskim tretmanima i vrlo je zadovoljna. Za sebe sam odlučio nastaviti tražiti rješenje koje bi mi dalo slične rezultate, ali koštalo daleko manje.



Povratak na ploču za crtanje
Do tada sam se osjećao vrlo obrazovano o uklanjanju dlačica. Ali gdje sam to ostavio? Činilo se da mi je ponestalo mogućnosti. Kao svaki dobar istraživač, pregledao sam svoje bilješke da vidim jesam li nešto propustio. Zapravo, pomno sam ispitao svoju prvu opciju – kremu za uklanjanje dlačica. Razmislio sam o tome što mi se kod njega sviđa – jednostavno se nanosi, jednostavno se briše. I ono što mi se kod njega nije svidjelo – prvenstveno miris. Onda sam odlučio malo istražiti – na internetu, ne samo na policama trgovina. Nešto što nisam uspio učiniti prvi put.

Problem riješen!
Nakon malo istraživanja kupio sam drugu kremu za uklanjanje dlačica. I što sam otkrio? Moja nova krema djelovala je bolje od moje prvotne kupnje, plus opskrbila je moju kožu hidratantnim hranjivim tvarima i vitaminima. Još bolje, nije bilo ružnog mirisa koji sam morala trpjeti! Ubrzo nakon što sam prvi put nanijela ovu kremu, otkrila sam da mogu raditi tjednima između nanošenja bez brige o strnjikama. A dlake koje ponovno izrastu su finije (ne tako grube ili grube). Napokon sam našao proizvod koji zadovoljava moje (savršeno razumne, ali očito zahtjevne) potrebe!

Moj savjet
Dakle, za koji sam se proizvod odlučio? Ovo nije prodajni članak, pa koliko god to želio, neću otkriti na kojem sam se proizvodu odlučio. Prošli su mjeseci i jako sam zadovoljan s tim. Teško mi je preporučiti vam proizvod jer vaša tolerancija na bol ili potrebe mogu biti drugačije od mojih. Moj vam je savjet… samo malo istražite na internetu prije sljedeće kupnje proizvoda za uklanjanje dlačica. Sjajan izvor neovisnih recenzija i rangiranja proizvoda je TopConsumerReviews.com na http://www.topconsumerreviews.com/hairremoval. Njihova je analiza dobro osmišljena i svim njihovim informacijama možete pristupiti besplatno. Pogledajte njihove recenzije i provjerite možete li pronaći proizvod koji odgovara vašim potrebama.



Nadam se da ćete moći imati koristi od mog iskustva, a da ne morate potrošiti sljedećih nekoliko mjeseci (da ne spominjem više od 1000 dolara) isprobavajući sve vrste proizvoda za uklanjanje neželjenih dlačica. Sretno i ostani lijepa!

Sve o AdWordsu i Adsenseu

Svi žure za vijestima o novoj djeci na internetu – AdWordsu i AdSenseu. Morate to predati Googleu. Ovaj put su