HEKLANJE

Ukratko o oglašavanju

TEMU APP 100 E KUPON

Suština svih nastojanja oglašavanja je očita: privući kupce i povećati prodaju. Ali često se reklamiranje malih poduzeća gubi na pristup sačmarici koji se ne fokusira na najbolje izglede tvrtke: one koji su spremni, voljni i sposobni kupiti proizvod ili uslugu. U pokušaju da dopru do “svih”, ovi oglašivači ili propuštaju svoje pravo tržište ili troše mnogo više nego što je potrebno da bi ga dosegli.

Nakon što ste ciljali svoje tržište i točno znate tko su i gdje su vaši izgledi, važno je jasno identificirati što želite da vaše oglašavanje postigne. Specifični ciljevi oglašavanja uključuju:



• Stvaranje novih kupaca
• Sve veća upotreba
• Povećanje veličine narudžbe
• Promicanje zamjene funkcionalnih, ali zastarjelih proizvoda tehnološki superiornijima
• Poboljšanje prepoznatljivosti robne marke
• Generiranje upita kupaca
• Stvaranje potencijalnih kupaca upotrebom odgovora na oglase, kupone ili besplatne brojeve “800”
• Promicanje posebnih događaja kao što su rasprodaje, otvaranja autobusa ili uvođenje novih proizvoda ili usluga
• Poboljšanje općeg imidža poslovanja

Općenito, najučinkovitiji oglasi usmjereni su na potrebe ili želje korisnika i naglašavaju najpoželjnije prednosti proizvoda ili usluge, kao što su praktičnost, stil ili trajnost. Druge taktike uključuju usporedbe s konkurentskim proizvodima, dva za jedan rasprodaje, posebne jednodnevne popuste i ponude besplatnih informacija.

Tehnike koje odaberete u svom oglašavanju pomoći će odrediti medije koje odaberete i točnu poruku koju prenosite. Jedan od najboljih načina da se upoznate s taktikama u svom području je prikupljanje reklamnih materijala vaših konkurenata i njihovo korištenje za poticanje vašeg razmišljanja.

Najvažnije stvari koje treba uzeti u obzir kod svakog oglasa su publika i ponuda. Kome oglas pokušava doprijeti? Ako oglas nije predstavljen pravoj publici i ako im se ne obrati na njihovom jeziku, neće biti primijećen. A ako ponuda nije nešto što ih zanima i uzbuđuje, onda neće ništa poduzeti čak i ako to primijete.

Konačno, olakšajte korisnicima da odgovore na vaš oglas. Recite im što trebaju poduzeti i uključite (ovisno o mediju za oglašavanje) kupone, broj “800” ili omotnice za poslovne odgovore. I budite sigurni da stojite iza onoga što prodajete.

Akne – što, zašto i kako

Jeste li se upravo probudili i otišli u kupaonicu da se osvježite i doživjeli šok svog života? Vidite nešto čudno