HEKLANJE

Uobičajeni uvjeti za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Bez obzira imate li kreditnu karticu ili je namjeravate nabaviti, koja god je vrsta kreditne kartice, postoji jednostavan žargon kreditnih kartica kojeg morate biti svjesni.

Kreditne kartice: ovo je kartica koju izdaje financijska institucija koja vlasniku kartice omogućuje korištenje kredita za kupnju robe i usluga do unaprijed određenog limita. Vlasnik kartice dobiva mjesečni izvod i onda mora vratiti. Na odobreni iznos postoji kamata.



Kreditni limit: Ovo je najveći iznos koji smijete potrošiti na kreditnoj kartici. Koliki kreditni limit dobivate ovisi o vašoj kreditnoj povijesti i vrsti kreditne kartice koju posjedujete (zlatne ili platinaste kartice).

Kreditna povijest ili kreditno bodovanje: Ovo je vaša evidencija o tome kako ste plaćali račune u prošlosti. To je važno sa stajališta vjerovnika jer određuje hoćete li u budućnosti vjerojatno platiti račune na vrijeme ili ne.

Zlatne i platinaste kartice: ovo su kreditne kartice koje se izdaju osobama s visokim prihodima. Oni imaju visok ili nikakav kreditni limit. Dolaze u paketu s brojnim uslugama i pogodnostima koje nisu dostupne standardnom korisniku kartice.

Godišnja postotna stopa (APR): To je godišnja kamatna stopa ili postotak koji plaćate na nepodmireni dug kredita kao kamatu ili naknadu. Naziva se i godišnja kamatna stopa.

Godišnje naknade: godišnje naknade u osnovi su naknada za održavanje koju izdavatelji kreditnih kartica godišnje naplaćuju od vlasnika kartice na temelju troškova koji nastaju održavanjem računa i pružanjem usluga.

Uvodno razdoblje: Tržište kreditnih kartica vrlo je konkurentno u Ujedinjenom Kraljevstvu pa brojne kartičarske kuće nude nisku kamatu na nepodmirena dugovanja na vašem računu u početnom razdoblju. Ovo početno razdoblje nazivamo uvodnim razdobljem, koje može trajati od 6 do 12 mjeseci, ovisno o ponudi.

Prijenos stanja: Ovo je još jedan pojam koji je proizašao iz tržišnog natjecanja kreditnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu. Recimo, ako imate nepodmireni dug na svom računu na koji plaćate kamate, ali nađete drugu tržišnu ponudu koja vam olakšava dah u džepu, tada svoj nepodmireni dug možete prenijeti na novi račun plaćanjem određenog postotka prijenosa stanja. Neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude prijenos stanja od čak 0% u uvodnom razdoblju.



Program nagrađivanja: to je program prikupljanja bodova na temelju kupnji ili transakcija izvršenih na vašoj kartici. Svoj nagradni bod možete iskoristiti za gotovinski povrat, popuste ili besplatne zračne milje u skladu s programom za koji se upisujete.

PIN (Personal Identification Number): To je tajni kod koji ste odabrali za svoju karticu. Pomoću ovog koda možete pristupiti svom novcu i obavljati bankovne transakcije putem bankomata ili kupovati bez potpisivanja računa kod trgovaca koji imaju PIN blokove. Ne dijelite svoj PIN ni s kim.

Adobe dodaje web konferencije

Adobe je izdao Acrobat 8, s web konferencijama, bonusom stečenim akvizicijom Macromedia. Nadogradnja proizvoda pokrenut će hostiranu uslugu pod nazivom

Najbolja odjeća za putovanje

Prvo i osnovno imamo različite oblike odjeće za putovanje, različiti proizvođači nude veliki spektar odjevnih predmeta od odječe za svakodnevicu