HEKLANJE

Adobe dodaje web konferencije

TEMU APP 100 E KUPON

Adobe je izdao Acrobat 8, s web konferencijama, bonusom stečenim akvizicijom Macromedia. Nadogradnja proizvoda pokrenut će hostiranu uslugu pod nazivom Acrobat Connect, koja omogućuje pojedincima da kliknu na gumb u PDF datoteci za pokretanje web konferencije.

Ovo je tek prva u dugom nizu značajki usmjerenih na suradnju koje će se početi pojavljivati u Adobe proizvodima. Istina, Connect je samo Maccromedia’s Breeze u novom omotu.
“Kretanje naprijed je oko osobnih i projektnih prostora gdje ljudi mogu komunicirati oko određenih pitanja i tema”, rekao je Ricky Liversidge, voditelj marketinga proizvoda u Adobeu. “To je kao da imam svoju osobnu sobu za sastanke – URL na koji idete naprijed i pohranjujete dokumente.”



Osoba može koristiti Connect kako bi nekom drugom omogućila pregled dokumenta ili cijele radne površine osobe putem web-preglednika, otprilike na isti način na koji funkcionira “idi na moje računalo”, ali također omogućuje osobi da započne izravnu poruku, pošalje pozivnicu putem e-pošte, koristite chat, bijelu ploču, video i audio konferencije. Mogućnost povezivanja putem telefona mogla bi biti neprocjenjiv alat, ali tek trebamo vidjeti je li Adobe razradio međunarodnu logistiku ove značajke.

“Za razliku od drugih postojećih rješenja za web konferencije, Acrobat Connect omogućuje korisnicima da odaberu jednostavnu i lako pamtljivu web adresu za svoju sobu za sastanke, s neograničenom upotrebom za do 15 sudionika”, rekao je Slater.

Usluga će koštati pojedince skromnih 39 USD mjesečno, ili 395 USD godišnje, a puštena je 16. siječnja 2006. Korporativni klijenti imat će svoje vlastito lokalno izdanje.

Napredne web konferencije i suradnja je skalabilno rješenje koje nudi opsežne mogućnosti upravljanja sastancima, uključujući moćan sustav izvješćivanja. Platforma za mrežne sastanke i događaje ugostit će do 2500 sudionika. vrijeme uz interaktivnu multimediju, integriranu telefoniju i Voice over Internet Protocol.

Acrobat Connect Professional uključuje prilagodljivi sastanak. Korisnici mogu pohranjivati i dijeliti sadržaj u sobama za sastanke i jednostavno snimati sastanke za kasnije gledanje.

Acrobat Connect Professional može se implementirati u lokalnom okruženju, konfiguriranom vatrozidom ili putem Adobe hostirane usluge.

Ovaj će alat ponuditi dalekosežne prednosti od osobnih web okupljanja do online konferencija tečajeva, do tipičnih korporativnih praksi. Alati će omogućiti suradnju između pojedinaca koji rade na istom projektu, dok će projekt biti na sigurnom poslužitelju. Ovo je najvažnije za izdavačku i programsku industriju koja mora zaštititi autorska prava svojih djela.



Ne postoji opcija ‘instant’ kupnje, osim ako ne želite kupovati mjesečno. Konferencija je individualistička usluga.

“Povremeni korisnici web konferencija imaju drugačije potrebe od intenzivnih korisnika,” rekao je Jeffrey Mann, potpredsjednik istraživanja za Gartner, Inc. “Lagana suradnja zahtijeva alate jednostavne za korištenje kako bi se proširila u cijeloj organizaciji. Korisnici koji sudjeluju u procesima koji zahtijevaju intenzivnu upotrebu kolaborativne funkcionalnosti trebaju više sposobnosti. Obezbeđivanje oba slučaja upotrebe povećat će fleksibilnost i omogućiti bogatije interakcije.”

Ovo je još jedan korak prema otvaranju ureda i omogućavanju raznovrsnijeg radnog mjesta. Platformski stil online tečajeva na ploči može se zamijeniti ovim ‘živim’ programom koji će dramatično smanjiti vrijeme potrebno za obuku u korporacijama i smanjiti potrebu za konferencijama i vikend radionicama, štedeći korporativnom svijetu milijarde.



Korporacija Adobe nudi besplatan seminar i probnu verziju sa svoje web stranice. Iako je još uvijek u ponudi povjetarac, Adobe se jako potrudio uvjeriti tvrtke i institute za obuku da prijeđu na Adobe Connect.

Kupite lokalno ili uvezite?

Jednog sam dana bio prisiljen prekinuti sve i sjesti pogledati dio koji ide na jedan od mojih proizvoda. Ispostavilo se