HEKLANJE

Uvod u Affinity kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Affinity kreditne kartice jedna su od najpopularnijih vrsta plastike koju danas nosimo, pogotovo jer moda za transakcije prijenosa stanja i slično i dalje nestaje. Dok je nekad fokus bio na tome kako možemo uštedjeti novac prebacivanjem duga na kreditnoj kartici, sada sve više i više nas želi profitirati od korištenja kartice ili barem na neki način imati koristi od svojih svakodnevnih navika trošenja. Ova promjena naglaska dovela je do ogromnog povećanja broja nagrada i kartica za povrat novca na tržištu, ali gdje se kartice afiniteta uklapaju u tu sliku?

Najjednostavnije, afinitetna kartica je ona koja identificira vlasnika kartice s određenom tvrtkom, organizacijom ili područjem interesa. Kartica će općenito imati vizualni dizajn koji će odražavati ovu vezu, a nudit će i neke pogodnosti povezane s predmetnom temom afiniteta. Dobar primjer je afinitetna kartica hotelskog lanca. Ako vlasnik računa kreditne kartice puno putuje poslovno ili iz zadovoljstva i ima omiljeni lanac hotela u kojem odsjeda, tada kreditna kartica povezana s tim hotelima može ponuditi pogodnosti kao što su popusti na rezervacije soba, bodovni program koji vam omogućuje sakupite kredite za besplatne obroke ili korištenje objekata, ili čak pristup naprednim uslugama conciergea kako bi vaš boravak u novom gradu bio ugodniji.



Hotelska kartica kao što je ova primjer je gdje se kartice afiniteta i nagradne kartice susreću i preklapaju, ali će kartica afiniteta imati čvršće fokusiranu shemu nagrađivanja od opće kartice.

Još jedna vrsta afinitetne kartice koja je posljednjih godina postala sve popularnija je dobrotvorna kreditna kartica. Na mnogo načina, ove se kartice mogu promatrati kao varijacije kreditnih kartica s povratom novca, gdje se mali postotak svega što potrošite koristeći karticu dobiva povrat. Ključna razlika s dobrotvornom karticom je u tome što se povrat gotovine ne pripisuje vašem računu ili vam se šalje u obliku čeka, nego se donira dobrotvornoj organizaciji ili dobrotvornim organizacijama povezanim s karticom. Dobrotvorne udruge za životinje su popularne, kao i dobrotvorne udruge za istraživanje zdravlja, ali raspon je ogroman i sigurno ćete moći pronaći dobrotvornu karticu koja podržava neprofitnu organizaciju koju biste željeli podržati.

Usko povezane s dobrotvornim karticama su sportske kartice. One funkcioniraju otprilike na isti način, ali umjesto da se donacije daju dobrotvornim organizacijama, prosljeđuju se omiljenom sportskom timu vlasnika kartice. Držeći jednu od ovih kartica, možete financijski podržati svoj tim, dok također izražavate svoju podršku logom ili značkom vašeg tima na samoj kartici.

Konačna vrsta afinitetne kartice mogla bi se slobodno nazvati karticom životnog stila, i umjesto da vam daje izravne nagrade ili podržava vašu omiljenu organizaciju, to su jednostavno standardne kreditne kartice koje vizualno odražavaju interes ili hobi – na primjer, vaš omiljeni TV predstava, odnosno umjetničko djelo. Iz očitih razloga, ove kartice danas nisu pretjerano popularne, jer su ih u korisnosti prestigle kartice koje nude konkretnije pogodnosti.

Dakle, vrijedi li koristiti kartice afiniteta? Općenito, one vjerojatno neće ponuditi tako veliki izbor značajki kao vodeća opća kreditna kartica na tržištu, ali ako možete pronaći onu koja se u potpunosti uklapa u vaš životni stil, onda mogu biti vrlo privlačne i vrijedne prijave.

Bolje Vraga kojeg poznaješ

Da biste uštedjeli novac na svojim kreditnim karticama, ne znači uvijek nužno da morate promijeniti pružatelja usluga kako biste dobili