HEKLANJE

Veliki korak za tržište dijamantnog nakita u sektoru korporativnih darova

TEMU APP 100 E KUPON

Veliki korak za tržište dijamantnog nakita u sektoru korporativnih darova

Tržište dijamanata dodatno cvjeta svojim ulaskom u korporativni sektor koji služi kao važan alat za darivanje i promociju.



Nakit je stoljećima dio indijske tradicije. U prošlosti je bio cijenjen kao kamen vrijednosti i sigurnosti, ali danas više nego prije indijski potrošači stoje u redu za kupnju nakita koji daje modni dojam ili izražava njezinu individualnost. Ne samo kod bogatije klase, već je i prodaja bila visoka u odjeljku srednje klase, tj. govorimo o približno 300 milijuna potrošača srednje klase.

Rastuća kupovna moć indijskog potrošača na svim razinama i procvat IT i BPO industrije potaknuli su želju ljudi za potrošnjom. Indija, koja je dugo bila najveći svjetski potrošač zlata, u posljednjih je nekoliko godina vidjela kako se sveukupno tržište nakita proširilo iznad očekivanja, s promjenom preferencija potrošača koje su dovele do pomaka od teškog zlatnog nakita ka lakšim, modernijim ukrasima. Indija je strahovito povećala svoju prodaju dijamantnog nakita i naučila Indijce da cijene dizajn dok su nekada gledali samo na intrinzičnu vrijednost nakita.

Dijamant više nije vlasništvo bogataša, više-manje se pokazalo da je danas moda poklanjati dijamantni nakit. Ove godine u veljači za vrijeme Valentinova bilježi se značajan uzlazni trend prodaje. Valentinovo više nije ograničeno samo na mlade, već sada u toj prigodi jednako uživaju i stariji parovi i obitelji. To je ove godine bilo itekako vidljivo na tržištu nakita. Darivanje je postalo ekskluzivan način izražavanja ljubavi i govori više od riječi.

Procvat dijamanata u korporativnom svijetu nedavno se razmjenjuju mali, markirani proizvodi dijamantnog nakita u industriji korporativnog darivanja. Marke igraju glavnu ulogu u poticanju rasta industrije dijamantnog nakita. Brendirani proizvodi jačaju povjerenje potrošača svojim jamstvom kvalitete. Brendovi zadovoljavaju različite segmente u različitim cjenovnim kategorijama, a nove kolekcije sezone pojavljuju se uz nadolazeći festival – diwali, dajući kupcima mogućnost izbora.

Osobito je značajan veliki porast potražnje za nakitom optočenim dijamantima u poslovnom segmentu. Unutar ukupne prodaje nakita, segment dijamanata čini oko 20 – 25% ukupne prodaje pri čemu 75% svoje prodaje ostvaruje u metrou. U kojem se oko 5-7% tržišne prodaje odnosi na korporativno darivanje. Iako malo, korporativno tržište pokazuje brzi rast. Vidi se da raste otprilike 20% više godišnje.

Proizvodi za koje se smatra da su najprodavaniji kao korporativni darovi uključuju male dijamantne privjeske u obliku srca, duhovne privjeske, dijamantni nakit u boji, male naušnice s pupoljcima, balise dobre za ležernu odjeću, minakari, kundan i polki radne proizvode od dijamantnog nakita itd. Prstenje također dolazi u obzir dok darivanja, no suočavaju se s problemom veličine, no osjetljivo prstenje standardne veličine također se smatra dijelom asortimana proizvoda za korporativno darivanje.

Neki od dobro poznatih brendova koji vladaju tržištem dijamanata, a koji su se uključili u korporativno darivanje su D’damas, Ciemme of C.Mahendra, brend Adora od Concept Jewelry (India) Pvt.Ltd., DTC-jevi Asmi i Nakshatra da spomenemo samo neke. . Festivali igraju važnu ulogu u životu osobe i dijamanti su se uspješno uspjeli spojiti kao dio njihove tradicije darivanja. Dijamantni privjesci i prstenje za samo 999/- i 1999/- Rs. Tržišna potražnja za dijamantnim nakitom definitivno se poboljšala nego prošle godine i čini se da se rast brzo kreće.
Dakle, tržište se definitivno čini obećavajućim.



Vidjelo se da su dominantni potrošači dijamantnog nakita za korporativno darivanje sve veće farmaceutske tvrtke i elektroničke tvrtke. Proizvodi dijamantnog nakita također se koriste za unakrsnu promociju od strane mnogih putničkih agencija, proizvođača kozmetike, industrije odjeće itd. Čak iu bankarskom i uslužnom sektoru ova vrsta nakita djelovala je kao učinkovit promotivni alat. Mnoge poznate banke poklanjaju svojim premium klijentima male brendirane dijamantne privjeske nakon što postanu ponosni vlasnici njihove zlatne kreditne kartice i sličnih drugih shema. Brendirani dijamantni proizvod služi kao idealan dar cijenjenom kupcu, a budući da je brendiran također dolazi s daškom povjerenja. Poznato je da kupci takve darove čuvaju zauvijek.

Darivanje dijamantnog nakita

Dijamantni nakit kao dar pojavljuje se na tržištu, i to ne samo u korporativnom sektoru, već s toliko ambasadora brendova koji reklamiraju brendove, raste i na platformi za individualno darivanje. Najnoviji, ‘Swaranjali’ iz Adore, koji je došao na tržište, prepoznatljiva je kolekcija poznate glazbene pjevačice Late Mangeshkar, za koju se kaže da će otvoriti novi spektar u segmentu vrhunskog brendiranog nakita u Indiji. Nadalje, scenarij maloprodaje koji je u porastu u Indiji navodno podržava rast dijamantnog nakita. Otvaraju se ekskluzivni trgovački centri s nakitom u gradovima u kojima neki od najboljih brendova u zemlji odlučuju otvoriti trgovine. Zajamčeno je da će takvi trgovački centri donijeti revoluciju u visoko fragmentiranoj industriji nakita gdje bi trgovci mogli ponuditi ono što potrošači zaslužuju i žele. To će redefinirati standarde maloprodaje nakita, što će potaknuti indijske potrošače, NRI-je i strane turiste da troše više na nakit i tako potaknuti indijsku industriju.



Ženska moć

Posljednje, ali ne i najmanje važno, osobnost Indijke također se osjetno promijenila, ona je mlada, urbana i neovisna. Postotak indijskih žena koje su radije imale dijamantni set porastao je za više od 300 posto. Istraživanje je pokazalo da otprilike 15 posto indijskih žena iz više ekonomske klase posjeduje dijamantni nakit. Stoga je nova Indijka stvarnost koju nijedan trgovac ne može previdjeti. Također, dijamanti nisu ograničeni samo na prstenje i naušnice, već su sada postali i dio drugih ženskih osobnih dodataka, kao što su dijamanti sada ukrašeni satovima i narukvicama, u njihovim ručnim torbama, kopčama itd.

Za privlačenje i zadržavanje kupaca potrebne su inovativne ideje. Osim privilegije izbora koja se nudi potrošaču, tržište brendiranog dijamantnog nakita također se mora suočiti s konkurencijom lokalnog fragmentiranog tržišta nakita i na njemu treba oprezno ići. Kupca danas treba maziti i jako je bitno poznavati svog potrošača jer postaje lakše odgovoriti na njegove potrebe. Oglašavanje je znatno povećalo svijest o robnoj marki i što je najvažnije, markirani i strojno izrađen dijamantni nakit postao je sve pristupačniji. Potrošnja dijamantnog nakita porasla je za nevjerojatnih 24 % u 2003. Indija je doživjela sličan obrazac rasta u 2004. i 2005., a neće biti ništa drugačije ni u 2006. Dijamant je također zakoračio na tržište brakova, donedavno, što je bilo stvarno snažno držanje samo zlatnog nakita. Tržište dijamantnog nakita definitivno je u zenitu i pred njim je vrlo obećavajuća budućnost što se tiče korporativnog i osobnog darivanja.



Heklački uzorci i dizajni

U svijetu Heklanja, uzorci su poput glazbe nota – svaki ima svoju priču i ljepotu. Heklački uzorci i dizajni predstavljaju