HEKLANJE

5 savjeta za poboljšanje pozicioniranja vaše stranice u tražilici

TEMU APP 100 E KUPON

Gotovo svi webmasteri ili vlasnici web stranica traže načine kako postići bolje rezultate na svojim web stranicama. Žele poboljšati položaj svoje stranice i bolje rangirati u tražilicama. Ova potraga za boljim rezultatima, poznata kao pozicioniranje u tražilici, može se zadovoljiti slijedeći nekoliko osnovnih postupaka.

Prije nego uopće počnete, morate shvatiti da se natječete protiv stotina, au nekim kategorijama i tisućama web stranica koje nude slične proizvode i usluge. U slučaju affiliate marketinga, mnoge konkurentske web stranice mogu čak biti identične! Ako želite dobiti prednost nad ovim konkurentima i poboljšati svoje pozicioniranje u tražilici, morate fino podesiti svoju web stranicu i aktivno raditi na tome da je učinite boljom.



1. Provjerite je li vaš dizajn prilagođen tražilici:

Vaš dizajn može izgledati dobro vašim očima, ali također može biti uzrok vaših poteškoća i lošeg pozicioniranja u tražilici. Kako je to moguće? Pogledajte svoju web stranicu pomoću uređivača teksta ili html prikaza popularnih uređivača kao što su Dreamweaver i Frontpage. U kojem retku počinje vaš prvi redak kopije? Ako je vaša stvarna kopija gurnuta daleko niže na stranici, tražilicama je teže pokupiti ključne informacije koje bi vam pomogle da poboljšate rangiranje svoje web stranice.

Ako imate ovu poteškoću, prvo uklonite sve nepotrebne razmake u html kodu. Ako postoje dugački nizovi java skripta, stavite ih u vanjske datoteke. Slično, stavite informacije o stilu u vanjske datoteke Cascading Style Sheet. Pojednostavljivanje strukture tablice također može pomoći. Ako vam ovo postane previše komplicirano, posavjetujte se s profesionalnim stručnjakom za pozicioniranje u tražilici ili svojim web dizajnerom.

2. Provjerite jesu li vaše ključne riječi strateški raspoređene u vašoj kopiji:

Nije moguće poboljšati rangiranje web stranice ako čitljiva kopija na vašoj web stranici ne sadrži riječi prema kojima želite da vas se pronađe. Mnogi ljudi pogrešno misle da je dovoljno samo staviti važne ključne riječi u meta oznake. To nije točno, neke tražilice gotovo ne koriste meta oznake i više gledaju kopiju na stranici. Provjerite nalazi li se vaša važna kopija u prvom odlomku teksta, u naslovima (koristeći zaglavlja kao što su H1, H2, H3) i u aktivnim dijelovima teksta veze na vašoj stranici ili onima na koje se može kliknuti.

3. Koristite kartu web stranice i tekstualne veze za navigaciju na svojim stranicama:

Ako želite poboljšati svoje pozicioniranje u tražilici za sve stranice svoje web stranice, tada morate biti sigurni da su te stranice stvarno indeksirane ili uključene u tražilice. Možete pomoći ovom procesu tako što ćete izraditi kartu web stranice, web stranicu koja ima tekstualne veze na sve podstranice vaše stranice. Još jedna dobra praksa je uključivanje navigacijskog sustava s tekstualnim vezama na vaše web stranice, čak i ako već imate grafičku navigacijsku traku negdje drugdje na tim istim stranicama. Zapamtite, tražilice lakše slijede tekstualne veze. Robot koji sleti na vašu glavnu stranicu ili stranicu s kartom web-mjesta pratit će tekstualne veze, a zatim će posjetiti i indeksirati vaše stranice niže razine.



4. Povećajte količinu i kvalitetu ulaznih veza:

U žestoko konkurentnim kategorijama bit će teško poboljšati rangiranje web stranice bez dobivanja dobrog broja poveznica na vašu stranicu s drugih web stranica. Ako imate vrlo dobar i vrijedan primjerak, druge stranice mogu se povezati s vama jer ste vrijedan izvor. Međutim, ako želite ubrzati ovaj proces, morat ćete aktivno zahtijevati veze s drugih web stranica, bilo razmjenom veza ili postavljanjem vašeg sadržaja (s povratnom vezom na vašu stranicu) na druge web stranice.
Kada su u pitanju linkovi, trebali biste imati na umu jedan važan princip: nije važna količina linkova, već kvaliteta. Jedna dobra poveznica s autoritetne stranice kao što je CNN ili Wikipedia vrijedi više od desetaka poveznica s drugih stranica. Da biste dobili ove kvalitetne veze, ne postoji prečac. Morat ćete ga zaraditi posjedovanjem stranice koja pruža mnogo korisnih informacija.

5. Budite u tijeku s razvojem tražilica:



Izazov poboljšanja rangiranja vaše web stranice i pozicioniranja u tražilici je dinamičan. Tražilice nisu statične. Većina dojučerašnjih velikih tražilica nestala je ili su danas samo manji igrači. Trebali biste pratiti promjene u svijetu tražilica sudjelovanjem na internetskim forumima ili pretplatom na biltene koji se bave temama kao što su optimizacija za tražilice, rangiranje na webu i opći problemi povezani s webmasterima.

Godinama sam dobivao sjajne informacije od Led Digesta, popisa pretplatnika koji se šalje nekoliko puta tjedno. Uzorke možete vidjeti online na www.led-digest.com

Ako nemate stručnosti ili vremena da se sami pozabavite tim stvarima, trebali biste iskoristiti prednost vještih stručnjaka koji vam mogu pomoći da poboljšate izvedbu svoje stranice u tražilicama. Bez obzira na to oslanjate li se na profesionalce ili možete to učiniti sami, ovih pet savjeta može poslužiti kao dobra referentna točka za početak posla.



” Što ako ? ”

Što ako, Što ako, Što ako. Ovo pitanje dolazi nam svaki dan. Što ako sam rekao ovo, Što ako sam