HEKLANJE

Visa poklon kartica – alternativa pametnoj kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Visa poklon kartica slična je debitnoj kartici i predstavlja novac položen kod izdavatelja (Visa). Ova kartica se može koristiti za kupnju do limita na kartici na svim prodajnim mjestima gdje se prihvaća Visa kartica. Razlika između debitne kartice i visa darovne kartice je u tome što se debitna kartica obično izdaje na ime pojedinca, dok se visa darovna kartica izdaje bez ikakvog imena. Nadalje postoji PIN kod debitnih kartica, dok kod visa poklon kartica nema PIN-a. Iznos varira od 25 do 2500 dolara. Postoje dvije vrste visa poklon kartica, domaće i međunarodne. Domaće se mogu koristiti samo unutar SAD-a, dok se međunarodne visa poklon kartice mogu koristiti u inozemstvu.

Visa poklon kartica izgleda kao bilo koja debitna kartica. U njega je ugrađena magnetska traka na kojoj je kodiran broj. Preostala vrijednost na kartici može se procijeniti radiofrekventnom identifikacijom. Postoje i drugi načini, poput unosa ispisanog broja na kartici u telefon ili drugu numeričku tipkovnicu. Najjednostavniji način da saznate stanje na svojoj visa darovnoj kartici je da nazovete besplatni broj na kartici i date broj kartice.



Visa poklon karticu možete dobiti kao nagradu ili poklon u raznim prigodama. Neke visa kartice se automatski aktiviraju, dok se neke moraju aktivirati. Upute za aktivaciju ispisane su na kartici. Važno je potpisati se na poleđini kartice kako biste spriječili neovlašteno korištenje vaše kartice. Pri svakoj kupnji potrebno je potpisati račun.

Korištenje kartice je vrlo jednostavno i slično korištenju kreditne kartice. Karticu je potrebno provući kroz tipkovnicu i pritisnuti kreditnu tipku. Iznos potrošen na kupovinu automatski se skida s računa. Međutim, za razliku od kreditne kartice, iznos kupnje ograničen je iznosom na kartici i prekoračenje nije moguće. Ako je iznos kupnje veći od iznosa na kartici, kartica se odbija. Stoga je potrebno unaprijed znati iznos stanja na visa darovnoj kartici. U slučaju da želite kupiti artikal u vrijednosti većoj od iznosa na kartici, razliku u iznosu možete platiti gotovinom, čekom ili kreditnom karticom.
Ako je kartica izgubljena ili ukradena, nazovite besplatni broj naveden na kartici ili broj na poleđini materijala kartice. Za izdavanje nove kartice davatelj kartice trebat će broj visa darovne kartice. Stoga je bolje da broj kartice i besplatni broj zabilježite na poseban papir i čuvate ga na sigurnom mjestu. Prilikom darivanja visa darovne kartice materijal za darovnu karticu također treba dati uz visa darovnu karticu.

Visa darovne kartice dostupne su prilično jednostavno i na mnogim mjestima. Da biste kupili visa darovnu karticu online ili saznali gdje je dostupna, posjetite http://usa.visa.com.

Izgradnja sjenice

Mislite da možete izgraditi sjenicu od nule? Postoji mnogo besplatnih planova za sjenice dostupnih u knjižnicama i na internetu. Dostupni