HEKLANJE

Vodič do prave kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Svugdje je gdje želite biti. Za sve ostalo tu je MasterCard. Ne izlazite iz kuće bez njega. Kreditne kartice su posvuda – a njihovi slogani to jasno pokazuju. U prošlom desetljeću, sve više i više tvrtki skočilo je na kreditne kartice kako bi ponudile ‘afinitetne’ kreditne kartice, kreditne kartice s robnom markom i kreditne kartice koje nude nagrade za njihovo korištenje. Možete dobiti povrat novca, novac doniran vašoj omiljenoj dobrotvornoj organizaciji, unovčiti svoju kreditnu potrošnju uz pomoć zrakoplovnih milja i spremnika goriva i još mnogo toga. Postoje kreditne kartice za one s lošom kreditnom sposobnošću, lošom kreditnom sposobnošću, bez kreditne sposobnosti i nepodmirenom kreditnom sposobnošću. Postoje kreditne kartice s niskim naknadama, bez naknada, s promjenjivim naknadama i s fiksnim stopama. Postoje čak i kreditne kartice koje nisu kreditne kartice.

Sa svim komadićima plastike koji lebde okolo, kako odabrati pravu kreditnu karticu? Pogledajmo različite razloge koje ljudi navode za posjedovanje kreditne kartice i vidimo koja je vrsta kreditne kartice prava za vas.



Volim voditi evidenciju o tome što potrošim

Ako je vaš jedini razlog za posjedovanje kreditne kartice – ili vaš glavni razlog – to što je vrlo jednostavno voditi evidenciju o vašoj potrošnji, onda je vaš najbolji izbor kartica za plaćanje kao što je American Express. Charge kartice vam omogućuju kupnju artikala i njihovo kasnije plaćanje – sve dok svaki mjesec otplaćujete cijeli iznos. Zbog toga je American Express kartica izbora za tvrtke i račune za potrošnju zaposlenika. Sve dok se račun plaća svaki mjesec, nema financijskih troškova. Plaćate godišnju naknadu i dobivate potpunu, jasnu evidenciju svoje potrošnje u porezne svrhe.

Mogu ga platiti sljedeći mjesec. – ili – Ne volim nositi gotovinu

Ponovno naplati karticu. Sve dok ste u mogućnosti otplaćivati svoj dug svaki mjesec, kartica za plaćanje je najjeftiniji izbor za kredit.

Želim to sada, ali ne mogu platiti sve odjednom

Kartica koju želite je kreditna kartica poput MasterCard ili Visa. Kreditne kartice vam omogućuju da napravite veće kupnje koje trenutno niste mogli platiti i da ih otplaćujete pomalo u sljedećih nekoliko mjeseci ili godina. U biti, kreditna kartica je unaprijed odobrena kreditna linija. Izdavač kreditnih kartica postavlja ograničenje potrošnje i sve dok je vaš saldo ispod tog ograničenja i plaćate barem minimalni iznos koji vam kažu svaki mjesec, možete ga koristiti za kupnje koje ćete s vremenom platiti.

Volim maksimalno iskoristiti svoj novac



Mnoge kreditne kartice dolaze s posebnim ‘poticajima’ kako biste ih naveli da ih koristite. Najčešći su ‘cash back’ poticaji. Za svaku kupnju koju napravite bit će vam pripisan postotak – obično 1-2%. Najčešće će vam kartičarska kuća povremeno poslati ček na iznos koji ste zaradili. Možete dobiti 1-2% popusta na sve što kupite – ali to se nadoknađuje naknadama za kreditnu karticu i kamatama koje će vam se naplatiti.

Nemam nikakav kredit, a moram ga uspostaviti

Potražite kreditnu karticu s niskim limitom potrošnje i niskom kamatnom stopom. Pažljivo ga koristite i budite sigurni da svaki mjesec izvršite barem minimalnu uplatu.



Imam lošu kreditnu sposobnost i moram je početi obnavljati

Osigurane kreditne kartice jedan su od najboljih načina da obnovite svoj kredit. Polažete određeni iznos na ‘sigurnosni depozit’ – bankovni račun kod financijske institucije koja izdaje vašu kreditnu karticu. Taj iznos obično iznosi 100-150% iznosa vašeg limita potrošnje. Ako želite kredit u vrijednosti od 100 USD, uplatite na primjer 150 USD. Taj novac ostaje na vašem računu. Svoju kreditnu karticu koristite kao običnu kreditnu karticu i plaćate na vrijeme. Ako propustite plaćanje ili ne platite karticu, banka ga može povući iz vašeg sigurnosnog depozita.

Ponuda poslovnih usluga i likvidnost

“Svima biti sve” zvuči dobro, ali u većini slučajeva smanjuje likvidnost poslovanja. Poslovna likvidnost obuhvaća broj potencijalnih kupaca, procjenu poslovanja

Marketinška zagonetka

Ignoriranje problema ili izbacivanje iz forme zbog njega neće pomoći da on nestane. Mislim na tužno stanje stvari u modernoj