HEKLANJE

Wavefront Lasik – Kako se radi i što je to?

TEMU APP 100 E KUPON

Tradicionalna LASIK operacija postiže jednostavnu korekciju snage fokusiranja preoblikovanjem rožnice uz pomoć lasera. Wavefront LASIK varijacija je tog konvencionalnog postupka i postiže prostorno promjenjivu korekciju na temelju očitanja senzora valnog fronta. U biti, senzor valne fronte mjeri samo oko. Mjerenja valne fronte otkrivaju nepravilnosti leće, koje uzrokuju optičke aberacije (svako odstupanje od željene savršene planarne valne fronte).

Wavefront custom oblikuje rožnicu za postizanje ispravljenog vida. Na mnogo načina, Wavefront nudi bolje rezultate od tradicionalnog LASIK-a. LASIK ima određene potencijalne nuspojave uključujući aureole ili odsjaj, koji su uzrokovani induciranom sfernom aberacijom. Svatko tko razmišlja o Lasik laserskoj operaciji oka pozdravit će uvođenje tehnologije valova u proces. Očnom kirurgu daje informacije potrebne za učinkovitiji i uspješniji postupak.



Očni kirurzi sada imaju na raspolaganju novu tehnologiju koja korekciju vida čini preciznijom. Zove se “valna fronta”.

Za ispravljanje slabog vida Lasik operacija oka postala je popularan izbor. Lasik operacija povezuje stanje vidnog sustava pacijenta s Lasik laserom za korekciju.

Rezovi koji se izvode na rožnici oka prilagođavaju se individualnim potrebama pacijenta. Važni su točni podaci o stanju očiju pacijenta. Wavefront tehnologija je tehnologija koja može mjeriti lom na više točaka na oku dok se svjetlost reflektira na njemu. Time se stvara “mapa” pacijentova oka. Budući da je svako oko jedinstveno, podaci iz svakog oka moraju se pažljivo analizirati kako bi se Lasik laser mogao ispravno programirati.

Uvjeti unutar rožnice svakog oka utječu na refrakciju. Sposobnost liječenja ovih aberacija može rezultirati boljim ishodom nakon Lasik operacije. Klinička ispitivanja koja koriste tehnologiju valne duljine pokazala su da je gotovo 80% pacijenata na Lasik operaciji oka koji su bili podvrgnuti prilagođenoj operaciji postiglo vid 20/20. To je veći broj od onih koji su bili podvrgnuti tradicionalnoj LASIK operaciji.

Još jedna prednost valne fronte je u određivanju koji pacijenti nisu kandidati za Lasik operaciju. Wavefront tehnologija može detektirati beskonačan broj aberacija korištenjem fiksacijske mete zajedno s ulaznom laserskom zrakom. Senzor valne fronte koristi se za mjerenje nagiba valne fronte dok izlazi iz oka. Kada laserska svjetlosna zraka uđe u oko, stvara ravnu valnu frontu. U savršenom oku, valna fronta koja je još uvijek potpuno ravna će se reflektirati natrag. Nakon što se wavefront koristi za procjenu i dijagnosticiranje postojećih aberacija u oku, koristi se za izradu točnog postupka za preoblikovanje rožnice.

Wavefront tehnologija nije nova. Wavefront se koristi za podešavanje optike u njihovim teleskopima. Podaci koji proizlaze iz tehnologije valova koriste se za uklanjanje aberacija. Postupak koji koristi analizator valne fronte za mjerenje aberacija višeg reda laiku bi se činio prilično složenim.

Ta se valna fronta uspoređuje s planarnom valnom frontom, kako bi se odredile aberacije nižeg i višeg reda.