HEKLANJE

Zašto biste trebali imati kreditnu karticu na svoje ime

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vas je ikada supruga, muž, dijete ili prijatelj zamolio da vam netko drugi bude ovlašteni potpisnik, odnosno dopunski potpisnik na računu vaše kreditne kartice, sigurno ste o tome ozbiljno razmislili. Ako ste pristali na zahtjev, sljedeći su neki od razloga zašto biste trebali imati kreditnu karticu na svoje ime, a oni imaju kreditnu karticu na svoje ime.

Kreditna povijest



Vjerojatno glavni razlog zašto biste trebali imati kreditnu karticu na svoje ime je učinak koji ona ima na vašu kreditnu povijest.

Ukratko, morali ste vrlo mudro voditi svoje financijske poslove kako biste stekli dovoljnu kreditnu sposobnost da podnesete zahtjev za kreditnu karticu i dobijete odobrenje. Suprotno tome, svaki vaš dodatni potpisnik na vašoj kreditnoj kartici ne mora učiniti ništa – jer se kartica oslanja na vašu kreditnu povijest kako bi odredila rizik treće osobe. Ovo može zvučati malo grubo, ali ako bolje razmislite, vi ste ti koji su odgovorni za otplatu kartice, pa zašto se ne bi oslanjali na vašu sposobnost otplate, a ne na neku treću osobu koja nema obvezu vratiti im ako postoji nepodmireni dug?

Sada možda mislite: “To nije problem, ja ću kontrolirati njihovu potrošnju.” A možda čak i uspijete uspjeti u tom podvigu. No, evo još jednog razloga zašto biste vi trebali imati kreditnu karticu na svoje ime i zašto bi oni trebali imati kreditnu karticu na svoje ime. Tijekom vremena dok su vam dodatni potpisnici na računu vaše kreditne kartice, oni ne poboljšavaju vlastitu kreditnu sposobnost – niti utječu na svoj kreditni rejting. Dakle, čak i ako su dobri dodatni potpisnici i nikada ne troše novac na vašoj kartici bez prethodnog traženja i dobivanja vašeg odobrenja, to nema pozitivan učinak na njihovu kreditnu povijest. S druge strane, kad bi imali kreditnu karticu na svoje ime, bili dobri i dobro upravljali svojim računom, sve bi to dodalo mnogo bodova u njihovu kreditnu povijest!

Gubitak – izgubljena situacija

Razlog zašto je dodatnog potpisnika na računu vaše kreditne kartice situacija bez gubitka nije samo zato što preuzimate financijski rizik da će se on dobro ponašati, već i to što nema prednosti ako se dobro ponaša. Također, imajte na umu da ako vlasnik vaše dodatne kartice divlja i troši, troši, troši, to utječe na vašu kreditnu povijest, a ne na njihovu!

Što to znači?

To znači da biste mogli godinama raditi na izgradnji savršene kreditne povijesti i rejtinga samo da bi netko drugi sve srušio preko noći. Dakle, ako ne želite da se to dogodi, pobrinite se da imate ove dobre razloge zašto biste trebali imati kreditnu karticu na svoje ime samo sljedeći put kad vas netko pita može li postati dodatni potpisnik na vašem računu kreditne kartice.



Vodič kroz crvene ruže

William Shakespeare napisao je riječi: „Što je u imenu? Ono što zovemo ružom/bilo kojim drugim imenom mirisalo bi jednako slatko.”

Energetska ravnoteža

Kada je u pitanju mršavljenje, najvažnija stvar koju morate imati na umu je energetska ravnoteža. Zapravo, ova točka je toliko

Pregled kozmetičkih zahvata

Estetska kirurgija ovo i estetska kirurgija ono. Da bismo doista razumjeli estetsku kirurgiju, potrebno je upoznati se s raznim dostupnim

Affiliate marketing.

Affiliate marketing jedna je od najpopularnijih tema na internetu danas. Neki ljudi misle da je teško zaraditi na ovaj način,