HEKLANJE

Zašto je plaćanje poreza na dohodak kreditnom karticom prijevara

TEMU APP 100 E KUPON

Ako posjedujete vlastitu tvrtku ili niste oduzimali dovoljno od svoje plaće svaki tjedan, vjerojatno ćete dugovati porez na dohodak kada dođe vrijeme poreza. Ovo nikad nije zabavno, a ako trenutno nemate novca na tekućem računu, mogli biste doći u iskušenje platiti porez svojom kreditnom karticom. Savjet: nemojte.

Kada saveznoj ili državnoj vladi dugujete porez na dohodak, oni su svjesni da iznos koji dugujete može biti veći od iznosa kojemu trenutno imate pristup. Oni se pripremaju za ovu mogućnost dopuštajući poreznim obveznicima da podnesu zahtjev za produženje plaćanja duga. Možete dogovoriti da plan plaćanja bude na snazi za ukupni iznos.



Vi ćete naravno platiti kamate na iznos koji odgađate, ali kamatna stopa koju država naplaćuje je relativno niska. Za državnu upravu ovaj će broj varirati, stoga provjerite u svom lokalnom državnom poreznom uredu. Ali za saveznu vladu, trenutna kamata na neplaćene poreze je sedam posto, što je federalna kratkoročna stopa plus tri posto.

Sada razmislite o svojoj kreditnoj kartici. Većina kreditnih kartica ima kamatnu stopu od dvanaest do dvadeset jedan posto. Ako dugujete porez koji ne možete platiti, vjerojatno imate kreditnu karticu s višom kamatnom stopom. To znači da sve što paušalno platite državi, financirat ćete kod svoje kartičarske kuće po kamatnoj stopi koju plaćate za svoje redovne kupnje. Ako je to petnaest do dvadeset posto, na kraju ćete platiti mnogo više za svoje poreze.

Na kraju, isplati se raditi u okviru državnog sustava produljenja i uzeti njihovu nižu kamatnu stopu na iznos vašeg poreza koji još ne možete platiti. Ako je igra plaćanja koju vam nude još uvijek previsoka da biste je plaćali svaki mjesec, tada nazovite telefonsku liniju navedenu u ponudi i zatražite dogovor o drugom planu. Možda ćete morati pokazati dokaz o svom prihodu da biste to učinili, ali će se isplatiti kako ne biste zakasnili s neplaćenim porezima.