HEKLANJE

Kako postupiti s kreditnim uredom da biste popravili svoj kredit

TEMU APP 100 E KUPON

Dobar kredit ključan je u današnjem gospodarstvu. Dobar kredit vam omogućuje da imate kreditne kartice, dobijete kredit za automobil ili kuću i da iskoristite mnoge druge pogodnosti vezane uz novac. Moguće je živjeti bez dobre kreditne sposobnosti, ali loš kreditni rejting može negativno utjecati na vas do kraja života.

Možda ćete se iznenaditi kada znate da samo nekoliko kreditnih ureda u Sjevernoj Americi drži ključ vaše kreditne sposobnosti, a time i vaše financijske budućnosti. Ovi kreditni uredi primaju pozitivna i negativna izvješća vaših vjerovnika i na temelju rezultata izrađuju vaše osobno kreditno izvješće i kreditnu ocjenu. Ako je vaša kreditna povijest loša, važno je popraviti svoju kreditnu sposobnost kako ne biste bili odbijeni za hipoteku ili čak kreditnu karticu robne kuće. Da biste to učinili, prvo morate naučiti kako se učinkovito nositi s kreditnim uredom.



Počnite tako što ćete saznati koji kreditni ured ima vaš dosje. Ove će se informacije nalaziti na svim pismima odbijanja koja ste možda dobili od odbijenog zahtjeva za kredit. Zatim ćete morati dobiti kopiju svoje kreditne povijesti. Imajte na umu da vam je zakonom dopušteno dobiti kopiju svoje kreditne povijesti ako vam je kredit odbijen, iako bi neke organizacije mogle sugerirati drugačije. Trebali biste platiti samo kreditno izvješće ako želite instant kopiju, umjesto da vam je pošaljemo poštom, u kojem slučaju će vam je ured poslati uz naknadu.

Važno je zapamtiti da se kreditni ured bavi prikupljanjem i prodajom informacija. To znači da im nikada ne biste smjeli dati nikakve informacije koje niste dužni po zakonu, osim ako ne želite da ih iskoriste protiv vas. Zakonski je potrebno da dostavite sljedeće kako biste dobili kopiju svog kreditnog izvješća:

1. Ime
2. Broj socijalnog osiguranja
3. Pravna adresa

Kreditni ured može zatražiti kopije vaše kartice socijalnog osiguranja ili vaše vozačke dozvole. Ako zatraže kopiju vaše vozačke dozvole kao dokaz adrese, najbolje je da im umjesto toga date kopiju računa ili nešto drugo naslovljeno na vas. Trebali biste biti oprezni kada dajete informacije kreditnim uredima, jer većina posjeduje agencije za naplatu i one će koristiti sve informacije koje im dostavite kako bi vas gnjavile s problemima s kreditom i naplatom koje već pokušavate riješiti.

Pažljivo proučite svoje izvješće i zabilježite sve moguće pogreške. Ako imate pitanja o određenom dugu, možete poslati pismeni zahtjev kreditnom uredu da ispita taj određeni dug. Zakonski, kreditni ured dužan je dokumentirati sve nedosljednosti u vašem kreditnom izvješću, inače, ako to ne učine u roku od 30 dana, cijela se stavka mora ukloniti. Većina tvrtki za popravak kredita naplatit će vam naknadu za obavljanje ove usluge, ali to možete učiniti sami besplatno uz samo malo vremena i truda.

Ako naučite raditi s kreditnim uredima, možete se uključiti u uspješno popravljanje kreditne sposobnosti bez plaćanja visoke naknade tvrtki za popravak kreditne sposobnosti. Kada se educirate o zakonskim obvezama koje kreditni uredi podrazumijevaju, u mnogim slučajevima možete učinkovito popraviti svoj kredit jednako brzo kao i tvrtka za popravke kredita.