HEKLANJE

Partnerski programi – ruka pomoći za e-poslovanje

TEMU APP 100 E KUPON

Partnerski program odnosi se na moderni, web-bazirani ekvivalent starog koncepta. U prošlosti su tvrtke plaćale drugim grupama ili tvrtkama ‘naknade za pronalaženje’ za preporuku njihove usluge. Web temeljene podružnice rade na ovom principu.

Tvrtka A tražit će da tvrtka B ima reklamu za svoju web stranicu (stranicu A) uključenu na svoju web stranicu, stranicu B. Dakle, kada ljudi koji gledaju stranicu B vide reklamu za stranicu A i odu na nju, tvrtka B zarađuje novac od tvrtke A kao nagradu za to što im pružate kupce.



Kod online poslovanja ovo se plaćanje obično vrši na temelju toga koliko su puta klijenti kliknuli na oglas. Kada korisnik klikne na reklamni banner i bude preusmjeren na reklamiranu stranicu, to se bilježi i dogovoreni iznos novca daje stranici koja hostira oglas, po kliku. Mnoga su mjesta vrlo otvorena u vezi s tim i navest će da su sljedeći oglasi podružnice te da, kako bi iskazali podršku njihovoj stranici, kliknite na oglas barem jednom, osiguravajući im sredstva za nastavak rada stranice. Velika prednost ove metode je u tome što oglašivač plaća samo za svakog stvarnog kupca koji mu je upućen, čime se novac potrošen na neučinkovito oglašavanje smanjuje na minimum.

Klikanje nije jedina metoda koja se koristi. Ponekad se plaćanje vrši preporukom, pri čemu se kupac formalnije upućuje na pridruženu tvrtku metodom poput postavljanja okvira na obrazac koji sugerira da korisnik prihvaća poštu od pridružene tvrtke. Također, uobičajeno je da oglašivači plaćaju svojim podružnicama po prodaji, dajući im postotak od prodaje ostvarene od kupaca koje preporuče.

Neke tvrtke pružaju pridružene veze između tvrtki kao svoju jedinu trgovinu. Oni će tražiti tvrtke koje mogu imati koristi od međusobnog oglašavanja i za tarifu, osigurati vezu.

Pridružene grupe našle su se na meti kritika internetskih korisnika zbog korištenja ‘spama’. Ovo je prekrivanje korisnika weba reklamama, putem e-pošte, skočnih prozora itd., kako bi ih se natjeralo da kliknu reklame. Međutim, to ne prakticira većina affiliate programa, koji su zadovoljni time da jednostavno pruže skroman banner s vezom na stranicu koja plaća za oglašavanje, što je često od velike pomoći korisnicima.

Povećanje grudi

Želja žene je da izgleda dobro na bilo koji način. Ovo nije samo da bi privukla suprotni spol, već i