HEKLANJE

Kreditna pomoć za iznajmljivače i druge na horizontu

TEMU APP 100 E KUPON

Sue je vlasnica kuće i plaća hipoteku i druge račune na vrijeme kao dobar potrošač kredita. Sueino pravodobno plaćanje hipoteke odražava se u njezinoj kreditnoj sposobnosti koju profiliraju tri glavna kreditna ureda; Equifax, Experian i Trans Union.

Joe je s druge strane iznajmljivač koji želi kupiti svoj prvi dom u bliskoj budućnosti. Stanarinu plaća na vrijeme svaki mjesec, kao i račune za telefon i režije. Joe je također dobar potrošač kredita, ali njegova plaćanja na vrijeme ne odražavaju se u njegovim kreditnim profilima. Zašto? Budući da glavne agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti nisu postavljene za praćenje ove vrste plaćanja i stoga se one ne odražavaju u Joeovom kreditnom rezultatu. Velike su šanse da će Joeov kreditni rezultat biti niži od Sueina jer kreditni uredi ne prate njegovo pravovremeno plaćanje stanarine.



Kao rezultat toga, Joe će dobiti višu kamatnu stopu i veće naknade svom zajmodavcu kada podnese zahtjev za svoju prvu hipoteku na kuću. Čini se malo nepravednim, zar ne? Dobra vijest za Joea i druge iznajmljivače poput njega je da će se sustav kreditnog izvješćivanja uskoro promijeniti.

U nedavnom članku Chicago Tribunea, novinar Kenneth R. Harney ukazuje na stvaranje novog nacionalnog kreditnog ureda čija je “jedina misija pratiti plaćanja koja nitko drugi ne prati.” Nova agencija za kreditno izvješćivanje PRBC (Pay Rent, Build Credit) želi izgraditi kreditne datoteke za čak 10 milijuna iznajmljivača diljem zemlje u sljedećih 5 godina.

Prema osnivaču i izvršnom direktoru PRBC-a Michaelu Nathansu, novi će ured zarađivati prodajom dodatnih kreditnih izvješća zajmodavcima. CitiMortgage, Inc., jedan od najvećih zajmodavaca nekretnina u zemlji, već je pretplatnik nove usluge.

Neke druge istaknute usluge PRBC-a uključuju:

– 24/7 pristup online datotekama od strane potrošača, besplatno.
– Potrošači moraju dati dopuštenje da zajmodavci pristupe njihovim datotekama.
– Potrošači mogu unijeti do 36 mjeseci dokumentiranih plaćanja na vrijeme.
– Prihvaćaju povijest plaćanja s telefona, kreditnih i debitnih kartica sve dok izvor (trgovac) može poslati elektroničku potvrdu o plaćanju s datumom.
– Mnogi potrošači koji bankiraju putem interneta mogu svoje podatke o plaćanju zabilježiti u PRBC-u nakon što ured postane potpuno funkcionalan

PRBC može koristiti ne samo iznajmljivačima, već i mladim i manjinskim zajmoprimcima koji imaju malo ili nimalo kreditne povijesti u tradicionalnim uredima. “Mislimo da možemo pomoći u stvaranju jednakih kreditnih mogućnosti za sve koji zaslužuju zajam s najvišom stopom”, rekao je Nathans.

Potrošači se mogu besplatno registrirati u novom uredu online na http://www.payrentbuildcredit.com.



7 savjeta o web dizajnu

Kako bi svladali umjetnost web dizajna, dizajneri moraju slijediti sljedeće upute: 1. Web dizajneri su sami po sebi trgovci. Web-mjesta

PDV i PDV broj

Imam pitanje Imam obrt koji nije u sustavu PDV-a i PDV broj Mogu li pri narudžbi iz Slovenije platiti njihov