HEKLANJE

7 savjeta o web dizajnu

TEMU APP 100 E KUPON

Kako bi svladali umjetnost web dizajna, dizajneri moraju slijediti sljedeće upute:

1. Web dizajneri su sami po sebi trgovci. Web-mjesta se bave oglašavanjem proizvoda, ideja i usluga. Stoga, web dizajner mora razumjeti način razmišljanja trgovaca kako bi stvorio dizajn koji se prodaje.



2. Čitati, čitati i čitati. Ne doživljavamo sve. Stoga je naša tendencija učiti od drugih. Čitanje knjiga o web dizajnu, biltena i savjeta prilično je vrijedno jer vam može uštedjeti vrijeme i trud. U osnovi, knjige su uvjerljivije od biltena i savjeta, međutim, besplatne su i uglavnom ažurirane.

3. Suzite svoje ciljno tržište. Ne možete svima ugoditi isto, ne možete biti dobri u svemu. Dakle, ova činjenica zahtijeva sužavanje vašeg ciljanog tržišta. Čak ni u sučelju takozvanog web dizajna, dizajner ne može tvrditi da je stručnjak za bilo što ili sve o potrebama web stranice. Bolje je odabrati određenu publiku i pokušati biti dobar u privlačenju njihove pažnje, preferencija i izbora. Ova praksa vam omogućuje da budete najbolji u određenom području i tako razvijate stručnost.

4. Odgovorite na potrebe svoje ciljne publike. Kako bi odgovorili na potrebe posjetitelja, web dizajneri moraju znati kakve posjetitelje njegova stranica dočekuje. Pripadaju li mlađoj generaciji ili ne? Što žele od vaše stranice? Jesu li to informacije, detalji i zadovoljstva na vašoj stranici kako biste dobili njihovu nepodijeljenu pažnju i lojalnost? Imajte na umu da boje, veličina fonta, stil grafike, sadržaj i cjelina stranice utječu na odluku i izbor gledatelja.

5. Poznavati osnove SEO-a i pisanja tekstova. Iako optimizacija za tražilice i pisanje tekstova nisu izravno povezani s dizajnom, ipak dizajneri moraju imati osnovno znanje o njima. To je zato što je web dizajn isprepleten s marketingom, korištenjem ključnih riječi i vidljivošću.

Osim toga, dizajneri moraju imati i znanje o osnovama programiranja. Ako nije, tendencija je gubljenje vremena ili stvaranje osrednjeg ili nezadovoljavajućeg dizajna na štetu web stranica.

6. Primat funkcionalnosti. Ako ikada budete suočeni s donošenjem odluke između estetskog oblika web stranice i njegove funkcionalnosti, morate biti čvrsti u podržavanju potonjeg. Nije sve što je lijepo ‘prodajno’. Osim toga, ne izrađujete web stranice samo da bi izgledale lijepo.

Prije svega, stranica mora biti funkcionalna kako bi zadovoljila želje i potrebe svakog posjetitelja. Izgled je sredstvo za privlačenje pozornosti posjetitelja, ali to nije kraj. Ako dizajner daje prednost samo izgledu bez razmatranja njegove primarne važnosti, to će trpjeti tržišnu sposobnost web stranice.



7. Znajte kada prekršiti pravila. Pravila su samo smjernice, ako smatrate da su pravila neprikladna za određenu kreaciju, slijedite želju svog srca i odvažite se na eksperimentalnu avanturu.