HEKLANJE

Kreditne kartice za studente – razumna upotreba

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice za studente mogu se pokazati vitalnim, posebno kada su u pitanju hitne financijske situacije. Roditelji nisu uvijek tu da spašavaju svoju djecu, a nudeći studentima kreditnu karticu moguće je ne samo pružiti im sigurnost za te hitne slučajeve, već ih i poučiti o razumnom korištenju kreditnih kartica i kreditnih računa općenito. S pozitivne strane, ograničenja studentske kreditne kartice obično su postavljena prilično nisko što otežava nagomilavanje dugova na jednoj pojedinačnoj kartici, ali to je još uvijek moguće bez pažljivog upravljanja.

Zašto studenti trebaju kreditne kartice



Studentske kreditne kartice financijski su štetne samo ako se neispravno koriste. U slučaju studenata, nagomilavanje računa na brojnim studentskim kreditnim karticama može značiti otplatu duga u sljedećih deset godina, a možda i dulje. Međutim, osim što su idealni za korištenje u hitnim slučajevima, oni također nude priliku za izgradnju kreditne povijesti, bez koje je gotovo nemoguće dobiti hipoteku ili druge kreditne linije.

Jedna aplikacija za jednu karticu

Kao studentu, najvažniji aspekt upravljanja kreditom je ne zanositi se. Ovo bi trebalo započeti vašom prvom prijavom. Kreditne kartice za studente su upravo to; zajmodavci će obično prihvatiti vašu prijavu uz malo muke. Ne biste se trebali prijaviti za više studentskih iskaznica u strahu da vaša prijava neće biti prihvaćena. Odaberite najprikladniju studentsku kreditnu karticu i zatim ispunite svoju prijavu. U svakom slučaju, ako taj određeni zajmodavac odbije vašu prijavu, prijavite se za sljedećeg najprikladnijeg. Postoji mnogo kreditnih kartica za studente dostupnih od različitih zajmodavaca.

Razumno korištenje vaše kreditne kartice

Drugo je iskušenje podnijeti zahtjev za više kartica jednostavno kako biste imali više raspoloživog kredita. Ne zaboravite da studentska kreditna kartica ne nudi besplatan novac i morat ćete otplatiti sav novac koji posudite. Imajući ovo na umu, svoju kreditnu karticu trebali biste koristiti samo kada vam je potreban kredit koji nudi i kada znate da ćete moći izvršiti potrebnu otplatu. Što dulje posuđujete novac, a da ne vratite glavnicu, to ćete više morati otplatiti.

Kartica zajedničke prijave

Zajednička prijava studentskih kreditnih kartica daje mjesečni izvod studentu i roditeljima. To omogućuje roditeljima da prate količinu novca koju njihova djeca troše i, ako je potrebno, pomognu u izvršenju potrebnih otplata. Kreditna kartica za zajedničku prijavu najbolja je dostupna opcija zbog ove značajke.



Kada je moguće, pokušajte koristiti gotovinu ili debitnu karticu umjesto kreditne kartice. Možda se ne čini prevelikim problemom kupiti obrok u studentskom zboru na svoju kreditnu karticu, ali ako je nastavite koristiti na ovaj način, novac se ubrzo povećava do nekontrolirane brojke. Još jedan važan čimbenik koji treba zapamtiti je da majica kratkih rukava ili šešir nisu dobar poticaj za podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu. Zahtjev koji podnosite uvijek razmatrajte na temelju vrijednosti same kreditne kartice. Pogledajte kamatne stope, poticaje i sve naknade koje mogu biti povezane s tim i temeljite svoju konačnu odluku na njima.