HEKLANJE

Dodavanje i brisanje stranica u termički uvezanim dokumentima

TEMU APP 100 E KUPON

Zamislite, konačno ste završili s uvezivanjem svojeg prijedloga koji ste pripremali prošli tjedan, a kolega vam prolazi i usput spomene pravopisnu grešku na prvoj stranici. Ako ste ikada doživjeli ovakvu situaciju, razumijete koliko je važno dodavati i brisati stranice iz uvezanih dokumenata. Srećom, ako koristite sustav toplinskog uvezivanja, možete dodavati stranice i mijenjati svoje uvezane dokumente, što vam omogućuje da ispravite pogreške ili napravite uredničke dodatke/brisanja.

Iako dodavanje i brisanje neće zamijeniti lekturu radi hvatanja pogrešaka ili ispravljanja gramatike, to je održiva značajka kod strojeva za toplinsko uvezivanje. Jedan ili dva lista mogu se jednostavno dodati ili izbrisati jednom ili dvaput. Međutim, konzervativni smo u opisivanju ove značajke dodavanja i brisanja jer ne želimo pretjerano prodavati ovu značajku. Dodatak i sposobnost strojeva za toplinsko uvezivanje nije isto što i fleksibilnost slobodnih listova mehaničkog sustava uvezivanja kopčama (uvez na traku, češljasti uvez ili slobodni list). Korisnici toplinskog uvezivanja ipak moraju pokušati točno dovršiti bilo koji dokument prije nego što se uveže. Brzina i višestruke mogućnosti uvezivanja knjiga ovog sustava omogućuju operateru dodatno vrijeme za probni otisak prije uvezivanja.



Evo nekoliko jednostavnih koraka za dodavanje i brisanje stranica iz termički uvezanih dokumenata. Ove bi upute trebale funkcionirati s bilo kojim strojem za toplinsko uvezivanje:

Brisanje:

Stavite dokument koji želite urediti u grlo vašeg stroja za termalno uvezivanje. Pronađite listove koje želite ukloniti. Lijevom rukom odvojite list koji želite izbrisati sa stanja dokumenta.

– Uhvatite prednju koricu i listove koje želite ukloniti lijevim palcem i kažiprstom, ostavite listove koje želite ukloniti između kažiprsta i srednjeg prsta.

– Srednjim prstom i četvrtim prstom držite ravnotežu između dokumenta i stražnje korice.

– Kada ciklus uvezivanja signalizira dovršetak, desnom rukom uhvatite list(ove) koji želite ukloniti (za gornji lijevi kut dokumenta) i lagano isprobajte uklanjanje lista laganim pomicanjem ulijevo.

– Ako se list lako pomiče, podignite ga za lijevi kut i nagnite ga ili odvojite od dokumenta. Držite listove kako biste ostali u dokumentu. Ako se ne pomiče lako, pustite ga da se grije još nekoliko sekundi.



– Nakon što ste uklonili stranice, vratite sve stranice koje su možda izašle iz ljepila i ponovite dokument.

Dodatak:

Dodavanje lista je upravo obrnuto od brisanja.



– Umetnite list koji želite dodati na odgovarajuće mjesto

– Stavite dokument u svoj stroj za termalno uvezivanje i prođite kroz ciklus uvezivanja

– Dok je dokument u stroju za uvezivanje, ručno namjestite dodani list. Objema rukama gurnite list prema dolje u dokument kako bi se poravnali s ostatkom dokumenta. Možda ćete morati pomaknuti list(ove) slijeva nadesno za ispravno centriranje.



Za dodavanje i brisanje stranica termički uvezanim dokumentima potrebno je malo vježbe. Samo pokušajte urediti nekoliko dokumenata i snaći ćete se.