HEKLANJE

Podizanje čela, podizanje obrva, temporalno podizanje; Pomlađivanje čela

TEMU APP 100 E KUPON

Podizanje obrva

Značajan broj pacijenata koji dolaze u našu ordinaciju zabrinuti su za izgled gornjeg dijela lica. Obično se žale da im se često govori da izgledaju umorno, tužno ili čak ljuto kada ne osjećaju te emocije. Ovi ljudi obično pripisuju ovo negativno emocionalno stanje izgledu svojih gornjih kapaka i obično će zatražiti gornju blefaroplastiku. Ova lažna percepcija psihološkog pesimizma lica posljedica je izgleda gornjeg očnog kapka na koji utječe položaj obrva.



Obrva, koja je prepoznatljivi dio našeg čela, sadrži folikul dlake. Ljudsko oko koje uključuje obrvu i kapak odgovorno je za izražavanje neverbalnih emocija. Kontura, oblik i položaj obrva mogu sugerirati tugu, ljutnju, zbunjenost i budnost. Obrve se spuštaju kako osoba stari, što uzrokuje punoću i kapuljicu gornjeg očnog kapka. Ova promjena položaja obrva često je popraćena dubokim poprečnim borama čela, okomitim borama na glabelarnom području i boricama na bočnoj strani očiju.

Položaj obrva može se promijeniti kirurški kako bi se promijenio izraz lica pacijenta; to se zove podizanje čela ili podizanje obrva. Može se podići izrezivanjem viška kože čela kroz rez iza ili uz kosu. Ali za neke pacijente koji dobro zacjeljuju, posebno za bijelce, rez se može postaviti točno iznad obrva. Kontura i oblik obrva također se mogu promijeniti podizanjem bočne polovice obrve, kako bi se obrva podigla prema gore i vratila u mladenačkiju poziciju, što se izvodi kroz rez na sljepoočnicama na tjemenu. Taj se postupak naziva temporalno podizanje. Svi ovi postupci također poboljšavaju ili omekšavaju duboke poprečne bore na čelu, bore na bočnim stranama očiju i bore namrštenog lica na glabelarnom području. To rezultira mlađim i opuštenijim izgledom.

Često izvodim ovaj postupak izvan pacijenta u našoj potpuno opremljenoj ambulantnoj kirurškoj ustanovi ili pacijent može biti primljen na dan ili dva ako želi više udobnosti i opuštanja odmah nakon operacije. Bilo da će se postupak izvoditi kao izvanbolnički ili kao bolnički postupak, potrebno je prijeoperativno laboratorijsko i medicinsko odobrenje. Postupak traje od 60 do 90 minuta. Podizanje čela ili temporalno podizanje može se izvesti uz duboku sedaciju uz lokalnu anesteziju ili opću anesteziju. Od pacijenata se traži da nose uske zavoje ili kompresijsku odjeću 1 do 2 tjedna, a to će pomoći koži da se ponovno zavije u mišiće lica, pomoći u kontroli oteklina i također spriječiti nakupljanje tekućine ispod kože. Pojavit će se oteklina i blage modrice na licu koje će trajati nekoliko dana do tjedana. Konci se skidaju 7 dana nakon operacije.

Svakom pacijentu koji planira ovaj postupak trebat će 10 do 14 dana za početne konzultacije, laboratorij, medicinsku provjeru, operaciju; praćenje, uklanjanje šavova i rani oporavak. Nakon toga pacijent je siguran za putovanje jer su rane suhe i zacijeljene.

Drugi preporučeni članak:
Pristupačne kozmetičke kirurgije: na Filipinima rastuća turistička industrija Medica
Pomlađivanje čela

Za više informacija o pristupačnom kozmetičkom zahvatu, odabiru kvalificiranog kozmetičkog plastičnog kirurga i kako biste saznali sve svoje mogućnosti za zahvat koji želite imati, posjetite www.philippinecosmetic.com

Potraga za ljepotom

Tisućama godina žene su isprobavale različite metode kako bi izgledale mlađe. Uz pomoć znanosti prešli su vrlo dug put od