HEKLANJE

Plan od 12 koraka za promicanje tvrtki u vlasništvu crnaca tijekom Nacionalnog mjeseca crnačkog poslovanja

TEMU APP 100 E KUPON

Rečeno je da je više sreće (i uspjeha) u davanju nego u primanju. To se posebno odnosi na davanje sebe tijekom Nacionalnog mjeseca crnog poslovanja.

Evo plana za povećanje rasta vašeg poslovanja tijekom ovog posebnog mjeseca aktivnosti.



1) Dajte sebe

Što možete dati drugima što će donijeti istinsku zahvalnost potencijalnih klijenata i klijenata? Da biste došli do ideja, zapitajte se možete li ponuditi nešto od sljedećeg:

• Besplatan proizvod ili usluga
• Poseban popust ili poklon
• Vrijedno izvješće ili drugi informacijski proizvod povezan s uslugama ili proizvodima koje nudite

Ideje za darivanje drugima su beskrajne.

Usredotočujući se na davanje umjesto na primanje, vaša će tvrtka automatski privući nove klijente i nove prilike.

Privlačenje novih klijenata putem davanja samo je jedan od načina za rast. Nekoliko marketinških metoda koje se koriste istovremeno mogu biti jednako moćne za povećanje profita etabliranih tvrtki.

2) Povećajte učestalost klijentovih kupnji



Primijenite što više profitabilnih marketinških metoda kako biste povećali broj kupnji tijekom godine svojih klijenata.

Što češće vaši klijenti kupuju, vaša tvrtka generira više novca. Za ideje o tome kako povećati učestalost kupnje, zgrabite moj kontrolni popis od 101 marketinške metode. Popis za provjeru pronaći ćete na www.AndreBell.com/articles/

3) Povećajte opseg kupnje



Usvojite marketinške metode koje će povećati prosječni iznos svake transakcije klijenta u dolarima. Počnite koristiti poticaje na mjestu kupnje. Promovirajte “jednokratne ponude” kako biste potaknuli spontane kupnje. Također, pokušajte oponašati Mc Donaldov način kombiniranja više artikala zajedno kao “vrijednu” kupnju. Drugim riječima, potaknite klijente na “Supersize”.

4) Povećajte zadržavanje kupaca/smanjite odljev

Klijenti se udaljavaju iz više razloga. Često je uzrok samozadovoljstvo vlasnika poduzeća i osoblja. A ponekad klijenti odu iz razloga koji nemaju nikakve veze s nama.



“Spašavanje” klijenata od odlaska ima isti učinak na vaš krajnji rezultat kao povećanje prodaje za isti postotak. To je najbliže dobivanju besplatnog novca koliko će tvrtka vjerojatno ikada pronaći.

Lakše je i jeftinije poboljšati svoju krajnju vrijednost sprječavanjem gubitka nego traženje potencijalnih klijenata ili oglašavanje za generiranje prodaje putem novih klijenata.

Izvrstan primjer snažnog programa zadržavanja klijenata (iako naginje mračnoj strani) je Priručnik o zadržavanju America Online

Kopije AOL-ovog programa zadržavanja klijenata lebde internetom.

Jednostavno idite na Google.com i upišite “AOL Retention Manual”. Na priručnik ćete naići prilično brzo ako posjetite stranice za podizanje svijesti potrošača.

Proučite AOL-ov program zadržavanja klijenata za ideje o tome kako etički prilagoditi njihove smjernice vašem poslovanju. Također, pokrenite program vjernosti klijenata. Redovita, stalna komunikacija pomaže klijentima da vide da mislite na njih i da vam je stalo do njih.

5) Povećajte prodajne konverzije

Povećanje konverzije upita u prodaju će povećati prihod tvrtke bez povećanja troškova.

Kako biste poboljšali stopu konverzije prodaje, prvo ciljajte i plasirajte samo najvjerojatnije izglede. Također omogućite formalnu prodajnu obuku za prodajno osoblje.

Iako su mnoge tvrtke zabilježile ogroman porast prodaje od 300% kao rezultat prodajnog treninga, obično se pokazalo da dodavanje programa prodajnog treninga trenutno povećava prodaju za 15%. To je odmah, istog mjeseca kada počinje obuka.

Prodajni trening je očito vrijedan nagrade. Nažalost, malo malih do srednjih poduzeća ima sustavan ili planiran sustav obuke. Možda ih koči strah od nepoznatih troškova.

Stvar je u tome da obuka prodaje ne mora biti složena niti skupa.

Tvrtka može jednostavno zabilježiti najbolje prodajne predstavnike tijekom stvarnih prodajnih situacija. Odredite što vrhunski prodajni predstavnici govore i rade, a drugi zaposlenici ne govore i ne rade. Zatim obučite svo prodajno osoblje za implementaciju istih prodajnih procesa.

Naravno, prije nego što to učinite, trebali biste uzeti u obzir zakonitosti snimanja prodajnih situacija uživo.

Ako više volite formalni sustav obuke za prodaju, možete izabrati između mnogo toga. Nisu svi vrijedni. Držite se provjerenih sustava obuke za prodaju.

6) Povećajte stopu odgovora na postojeće ponude

Ukratko, to uključuje pisanje sve boljih i boljih oglasa, prodajnih pisama i marketinških članaka. Ključni čimbenik u poboljšanju odgovora na ponude je uklanjanje uobičajenih marketinških pogrešaka

Nažalost, nemamo dovoljno vremena ni prostora da ovdje navedemo sve korake potrebne za poboljšanje vaše marketinške komunikacije. Stoga preporučujem čitanje moje knjige “31 previđena marketinška pogreška koja može osakatiti vaše poslovanje.” Ovaj mjesec ovu knjigu poklanjam 100% potpuno besplatno. Dobijte besplatnu kopiju na www.AndreBell.com

7) Izračunajte i povećajte doživotnu vrijednost preporuke klijenata

To uključuje izračun i praćenje prosječne vrijednosti preporuke vaših klijenata. Jednom kada saznate koliko svaki kupac vrijedi za vašu krajnju crtu u smislu vrijednosti preporuke, znat ćete koliko novca možete uložiti u formalni sustav preporuke i još uvijek profitirati.

Ljepota referalnih sustava je u tome što su klijenti i kupci koji vam dolaze unaprijed prodani. Imaju manji otpor, troše više i lojalniji su od klijenata stečenih oglašavanjem.

Program preporuke može biti jednostavan i neformalan poput izrade osnovnog obrasca preporuke preporuke i traženja preporuke na mjestu kupnje. Ili biste se mogli dotjerati provedbom službenog programa preporuke koji uključuje niz razglednica i prodajnih pisama u kojima se traže preporuke, te darove zahvale postojećim i prošlim klijentima, dobavljačima, pa čak i konkurenciji.

8) Pronađite nove namjene za svoje postojeće proizvode i usluge

Ponekad, kada smo tako blizu svojim poslovima, skloni smo razmišljati na jedan način i raditi stvari samo na jedan način. Jedan klijent s kojim sam se konzultirao imao je posrnulu tvrtku koja je bila izvrsna u pružanju svojih proizvoda i usluga.

Problem je bio njihov loš marketing. Vlasnik nije mogao proći dalje od povremenih osobnih prodajnih poziva ili samo plaćanja mjesečne “dužbine” za svoj oglas na žutim stranicama. Izvan te dvije aktivnosti jednostavno su sjedili i nadali se i čekali da se dogodi nešto čarobno. Nije.

Ako to nije bilo dovoljno, vrlo agresivna nacionalna franšiza vrijedna više milijardi dolara uselila se u to područje. Zbog toga je posao mog klijenta još brže krenuo nizbrdo.

Moj klijent si nije mogao priuštiti da ide direktno s tako velikim konkurentom. Stoga smo tražili previđene prilike. Jedno rješenje koje smo pronašli bilo je prestati se boriti isključivo na lokalnoj razini, već krenuti na globalnu razinu. Potajno smo krenuli u postavljanje sustava za pomoć ljudima diljem zemlje i inozemstva pri pokretanju neovisnih tvrtki u istoj industriji.

Postavili smo stvari tako da je svaka od tih neovisnih tvrtki morala prepustiti mom klijentu. Nijedna druga opcija ne bi uspjela.

Očigledna pobjeda mog klijenta je to što dobivaju stalne prihode o kojima njihovi glavni konkurenti nemaju pojma. Pobjeda za neovisne vlasnike tvrtki je što mogu voditi vlastite tvrtke bez tipičnog duga od šest do sedam znamenki koji proizlazi iz ispravnog pokretanja poslovanja u toj industriji.

Postoji mnogo drugih načina za stvaranje novih namjena za vaše postojeće proizvode i usluge.

9) “Paket” i dobit od vašeg specijaliziranog znanja

To uključuje objavljivanje i marketing vašeg specijaliziranog znanja. Još nisam pronašao nikoga u poslu tko nije stekao jedinstveno iskustvo ili metode za koje drugi ne bi umirali od želje da ih nauče.

Vaše iskustvo nekom drugom može uštedjeti dragocjeno vrijeme i novac.

Na primjer, prepakiranjem mojih 29 godina specijaliziranog znanja danas prvenstveno zarađujem za život. To je ono što svakodnevno radim i pomažem drugima. Savjetovao sam se s liječnicima i stomatolozima, vlasnicima uslužnih tvrtki, autorima, poduzetnicima, tehnološkim tvrtkama, pejzažistima i drugima.

Ironično je… da sam napustio fakultet.

Nemojte me krivo shvatiti. Volim učiti. Ja sam vječni student. Ali fakultet je išao presporo za mene. Ono što sam mogao naučiti u tjedan dana zadubljujući se u brzo čitanje knjiga i razgovarajući s drugima koji su već bili u industriji, trebalo bi nekoliko mjeseci ili godina da postignem na fakultetu.

Unatoč tome što sam napustio prvu godinu fakulteta, sada savjetujem neke od najbistrijih umova na svijetu.

Nije zato što je bistriji od drugih. To je jednostavno zbog specijaliziranog znanja koje sam stekao tijekom proteklih 29 godina pohađanja brojnih nezavisnih radionica i tečajeva, proučavanja oko 2000 knjiga, videa i snimaka o gotovo svakoj poslovnoj temi pod suncem, izravno radeći u deset različitih industrija, i od savjetovanja stotina vlasnika tvrtki u sedam zemalja.

Poslodavac bi trebao zaposliti sedam do deset ljudi (ili više) da bi dobio istu korist od mog specijaliziranog znanja. Osim toga, nema jamstva da će nakon gubljenja vremena na zapošljavanje pronaći nekoga kvalificiranog za svako područje.

Zbog toga je siva tvar između moja dva uha vrijedna prednost vlasnicima tvrtki, kao i drugima koje sam savjetovao i obučavao da uđu u polje savjetovanja.

I vi ste stekli specijalizirana znanja. Razmislite o licenciranju drugima onoga što znate. Vaše znanje može se ‘upakirati’ u knjige, videa, seminare, teleseminare, pa čak i kroz savjetovanje i podučavanje.

10) Razvoj zajednice

To uključuje često zastrašujuću riječ “V”. Volontiranje.

Volontiranje se vraća na ono što sam izvorno rekao u koraku broj jedan: postići više uspjeha fokusiranjem na davanje umjesto na primanje.

Potražite načine da poboljšate svoj imidž u svojoj zajednici. Ako je vaša tvrtka maloprodajna organizacija, vjerojatno je vaša zajednica područje unutar radijusa od 20 milja od vaše tvrtke ili ureda.

Ali zajednica može biti mnogo veća od toga. Osobito ako posjedujete tvrtku koja posluje u poslovnom okruženju ili plasirate svoje poslovanje globalno putem interneta. U tim slučajevima vaše poslovanje zapravo može biti globalno.

Postoje li odgovarajuće donacije ili sponzorstva koja bi mogla poboljšati vašu sliku u vašoj zajednici? Ako ih ima, doprite svojoj zajednici davanjem.

11) Promidžba i promocije

Usko povezana s razvojem zajednice je samopromocija.

Svaka tvrtka ima nešto vrijedno vijesti za reći. Smislite ideje za radionice ili seminare, ili jedinstvenu stručnost vlasnika, ili zanimljiva iskustva klijenata koja bi koristila ili zainteresirala vašu zajednicu.

Razmislite o tome što se događa sada, što se dogodilo u prošlosti ili bi se moglo predvidjeti dogoditi u budućnosti, što bi bilo vrijedno vijesti za vašu zajednicu. Zatim obavijestite svoju zajednicu o tim događajima, idejama, iskustvima i predviđanjima.

Iskazivanje vašeg imena kao autoriteta u medijima kojima vaša zajednica vjeruje poboljšat će vašu sliku i privući kvalificirane klijente i kupce.

Također razmislite o objavljivanju članaka ili knjiga. Svrha objavljivanja je generiranje potencijalnih kupaca i povećanje vjerodostojnosti tvrtke.

Objavite u trgovačkim časopisima svoje industrije. Ali još bolja i često zanemarena prilika za samopromociju su službene trgovačke publikacije vašeg najprofitabilnijeg klijenta.

12) Odredite jedinstvenu prodajnu poziciju (USP)

USP definira i komunicira što vašu tvrtku čini novom, jedinstvenom ili drugačijom od svih ostalih u vašoj industriji. To je vaša konkurentska prednost.

Na primjer, sjetite se FedExa.

FedExov USP glasi: “Kada apsolutno sigurno mora biti tamo preko noći”.

Taj USP definira sve o tome kako FedEx posluje i kako se pozicionira među konkurencijom. Nitko drugi na zemlji ne može upotrijebiti tu frazu. Ne poštanska služba SAD-a, ne UPS, ni DHL. Nitko.

Evo još jednog primjera: “Svježe i vruće i do vrata za 30 minuta ili je besplatno”. Tko je to? Da. Pizza Domine. Taj USP uzeo je posrnulu tvrtku pizze u zajednici i napravio je najveću svjetsku franšizu pizze.

Evo mog USP-a: Moja tvrtka je jedina tvrtka za razvoj poslovanja u cijeloj zemlji u vlasništvu crnaca, specijalizirana samo za etičke i poštene strategije poslovnog rasta za tvrtke koje zarađuju od 500.000 USD do 10.000.000 USD godišnje.

USP može biti jedna rečenica, odlomak ili čak cijela stranica. Ono što USP nije je bezvrijedan slogan ili nejasna i nematerijalna izjava o misiji.

USP je mnogo moćniji od oba. To uistinu izdvaja tvrtku. Govori nešto što je drugima nemoguće tvrditi.

Vaš USP definira što vašu tvrtku čini jedinstvenom. Razmotrite što možete reći o svom poslovanju što će ga izdvojiti od vaše konkurencije…ne samo ovaj mjesec nego i godinama koje dolaze.

Ad Swap Magic

Ovdje je malo korištena tehnika koju možete primijeniti za izradu svoje liste za slanje e-pošte bez dodatnih troškova. Ja to zovem “korištenje pretplatnika za stvaranje pretplatnika” kao i mnogo više u kontekstu “korištenje novca za zarađivanje novca”.

Ova jednostavna formula za izradu popisa može se sažeti u dvije riječi: zamjena oglasa.

Općenito, razmjenjujete oglase s drugim izdavačima eZinea, po mogućnosti s istom veličinom popisa za slanje e-pošte ili većim. Vi emitirate oglas izdavača eZinea na svojoj listi za slanje e-pošte, dok izdavač eZinea podržava vaš oglas na svojoj listi. Da, vi zapravo podupirete ili promovirate ponude drugih za svaku svoju listu za slanje e-pošte.

Cilj vaše reklame trebao bi biti privući što više pretplatnika s mailing liste drugog eZine izdavača da se prijave na vašu.

Rezultat: povećavate svoju listu za slanje e-pošte. Ova metoda ne zahtijeva novac, što znači da se može učiniti besplatno. A povratak pretplatnika? Beskonačno!

Morate to učiniti samo s jednim eZine izdavačem barem jednom, jer njegove pretplatnike koji su ujedno i vaši pretplatnici sada možete pratiti unutar granica vaše mailing liste.

Izvršite zamjenu oglasa sa što više izdavača eZinea i uskoro ćete imati golemu vlastitu listu za slanje e-pošte – besplatno izgrađenu.

[Ovdje umetnite okvir s resursima]

(Riječi: 213)

Smočite noge – počnite ulagati

Ako ste nestrpljivi da započnete svoja ulaganja, možete započeti odmah bez puno znanja o burzi. Počnite tako što ćete biti konzervativni investitor s niskom tolerancijom na rizik. To će vam dati način da povećate svoj novac dok učite više o ulaganju.

Započnite s kamatonosnim štednim računom. Možda ga već imate. Ako ne, trebao bi. Štedni račun možete otvoriti u istoj banci u kojoj vršite čekove – ili u bilo kojoj drugoj banci. Štedni račun trebao bi platiti 2 – 4% na novac koji imate na računu.

Nije to puno novca – osim ako nemate milijun dolara na tom računu – ali to je početak, i to je zarađivanje novca.

Zatim uložite u fondove tržišta novca. To se često može učiniti putem vaše banke. Ovi fondovi imaju veće isplate kamata nego tipični štedni računi, ali rade uglavnom na isti način. Ovo su kratkoročna ulaganja, tako da vaš novac neće biti vezan dulje vrijeme – ali opet, to je zarađivanje novca.

Potvrde o depozitu također su dobra ulaganja bez rizika. Kamatne stope na CD-ove obično su više od onih na štednim računima ili fondovima tržišta novca.

Možete odabrati trajanje svog ulaganja, a kamata se redovito plaća sve dok CD ne dospije. CD-ovi se mogu kupiti u vašoj banci, a vaša banka će ih osigurati od gubitka. Kada CD dosegne dospijeće, dobivate svoju izvornu investiciju, plus kamatu koju je CD zaradio.

Ako tek počinjete, jedna ili sve od ove tri vrste ulaganja najbolja su početna točka. Opet, ovo će omogućiti vašem novcu da počne zarađivati za vas dok vi učite više o ulaganju na drugim mjestima.

[Ovdje umetnite okvir s resursima]

(Riječi: 308)

Stranice prilagođene tražilicama

Nema smisla izrađivati web stranicu osim ako ne dolaze posjetitelji. Glavni izvor prometa za većinu web stranica na Internetu su tražilice kao što su Google, Yahoo!, MSN, Altavista i tako dalje. Stoga, dizajniranjem stranice prilagođene tražilicama, moći ćete se lako rangirati u tražilicama i privući više posjetitelja.

Glavne tražilice koriste programe koji se nazivaju pretraživači ili roboti za indeksiranje web-mjesta kako bi ih ispisali na svojim stranicama s rezultatima pretraživanja. Oni slijede poveznice do stranice, čitaju sadržaj stranice i bilježe ga u vlastitu bazu podataka, povlačeći popis dok ga ljudi traže.

Ako želite da vaša stranica bude lako indeksirana, trebali biste izbjegavati korištenje okvira na svojoj web stranici. Okviri će samo zbuniti robote tražilica i zbog toga bi mogli čak i napustiti vašu stranicu. Štoviše, okviri otežavaju korisnicima označavanje određene stranice na vašem web-mjestu bez korištenja dugih, kompliciranih skripti.

Nemojte predstavljati važne informacije u Flash filmovima ili slikama. Roboti tražilica mogu čitati samo tekst na vašem izvornom kodu, tako da ako važne riječi predstavite u Flash filmovima i slikama umjesto tekstualnog oblika, to će dramatično utjecati na rang vaše tražilice.

Upotrijebite meta oznake u skladu s tim na svakoj stranici svoje web-lokacije kako bi roboti tražilice na prvi pogled znali o čemu se ta stranica radi i trebaju li je indeksirati ili ne. Korištenjem meta oznaka olakšavate posao robotu tražilice pa će češće indeksirati i indeksirati vašu stranicu.

Prestanite koristiti pogrešne HTML oznake kao što je za stiliziranje stranice. Umjesto toga koristite CSS (Cascading Style Sheets) jer su učinkovitiji i učinkovitiji. Korištenjem CSS-a možete eliminirati suvišne HTML oznake i učiniti vaše stranice lakšim i bržim za učitavanje.
Mnogi aspekti virusnog marketinga

U početku je e-mail bio jedini način na koji je pokrenut viralni marketing. Od tog davnog dana, viralni marketing je prešao iz marketinške strategije u oblik umjetnosti i postoji mnogo načina da se postigne cilj stvaranja uspješne viralne marketinške kampanje. Sedam od tih načina su:

1. E-pošta: Bio je prvi, ali još uvijek postoji i još uvijek se koristi. Međutim, postaje ga sve teže koristiti jer se na njega postavlja sve više državnih ograničenja. Ipak… djeluje.

2. Bilteni: Ovo je proširenje e-pošte, ali je vrlo učinkovit alat. Ako uključite dovoljno pravovremenih i vrijednih informacija, dobar bilten može povećati broj posjeta vašoj web stranici.

3. Bloganje: Pružanje alata na vašoj web stranici za omogućavanje blogerima da međusobno komuniciraju je sjajan način da se poruka o vašem proizvodu ili usluzi prenese vani i da se o njemu priča. Blogeri imaju uši do zemlje za nove proizvode i usluge.

4. Sobe za čavrljanje: Soba za čavrljanje na vašoj web stranici može potaknuti i potaknuti interakciju među vašim klijentima, a to ne može biti loša stvar. Također, možete koristiti sobu za razgovor za planiranje posebnih događaja kao što je dostupnost stručnjaka za odgovaranje na pitanja određenog dana u određeno vrijeme.

5. Reci prijatelju skripta: ako ovo dodate uz izjavu da se dostavljene adrese e-pošte nikada neće dijeliti s trećim stranama, možete uvelike povećati svoj popis potencijalnih kupaca.

6. Videoisječci: Uključivanje cool video isječaka na vašu web stranicu održat će interes i povećati promet.

7. Flash igre: Iako su malo skupe za početak, one su iznimno učinkovit alat za pokretanje vaše viralne marketinške kampanje. Nakon što su pokrenuti, ne zahtijevaju ništa više od vas.

[Ovdje umetnite okvir s resursima]

307 riječi

eBay – skraćeno ili puno radno vrijeme? Kako se odlučiti.

Stalno raditi kao prodavač na eBayu znači živjeti san: ostvariti pravi prihod, raditi od kuće, biti sam svoj šef i sve ostalo. To je obećanje od milijun prijevara, i konačno se ostvarilo – barem za neke.

Međutim, ono što vam ne govore u pričama o uspjehu jest da nipošto nije za svakoga postati prodavač na eBayu s punim radnim vremenom. Zaista, stvarno biste ga trebali isprobati na pola radnog vremena prije nego što uopće razmislite o tome da ga uzmete na puno radno vrijeme, a čak i tada je preporučljiv oprez. Prije nego spalite svoje odijelo, evo popisa pitanja koja biste si trebali postaviti.

Koliko sada zarađujem na eBayu?

Izračunajte koliko sati tjedno provodite radeći stvari vezane uz eBay (ovdje budite iskreni) i podijelite to s prosječnom količinom zarade koju ostvarite u tjednu. Da ste radili puno radno vrijeme, biste li zarađivali onoliko koliko zarađujete sada?

Imam li dobar posao?

Razmislite o tome što biste mogli izgubiti ako odustanete od posla i usredotočite se na eBay. Ako ste na dobro plaćenom poslu s dobrim izgledima za napredovanje, vrijedi razmisliti o tome: možda ćete dobiti nekoliko godina kasnije i poželjeti da ste ostali na svom tradicionalnom poslu, jer biste do sada vjerojatno bili izvršni direktor .

Bih li doista zaradio puno više novca?

Osim ako ne prodajete veliku količinu male robe, većina onoga što radite na eBayu čekat će da se aukcije završe – a možete čekati na poslu jednako lako kao i kod kuće. To je razlog zašto hoćete li zaraditi više novca na eBayu zapravo ovisi o vrsti artikala koje prodajete – za artikle niske vrijednosti, odlazak na puno radno vrijeme mogao bi biti dobar potez. Za one visoke vrijednosti, šanse su da ćete dosegnuti granice koliko novca morate uložiti u zalihe puno prije nego što dosegnete granice svog vremena.

Je li moj dom dobro mjesto za rad?

Posve osim svega drugog, mogli biste otkriti da je san o kućnom radu više od noćne more u stvarnosti. Ljudi se mogu početi oslanjati na vas da obavite stvari koje treba obaviti tijekom dana. Ako imate ženu i djecu, oni vam mogu zamjeriti činjenicu da ste u kući, ali odbijaju imati bilo što s njima tijekom većeg dijela dana. Popuštanje u bilo kojoj od ovih stvari i prekid rada na neko vrijeme uzrokovat će pad vašeg profita.

Mogu li preživjeti ako sve krene po zlu?

Na kraju, biste li uspjeli proći da imate mjesec ili dva u kojima niste prodali doslovno ništa? Ili biste očajnički tražili posao i proklinjali dan kada ste otkrili eBay? To je pravi test.

Ako ste prošli kroz sva ova pitanja, onda pretpostavljam da ste stvoreni za život na eBayu – a čak i da niste, bili biste iznenađeni koliko daleko možete dogurati honorarno. U našoj sljedećoj e-poruci pokazat ćemo vam kako razmišljati kao eBayeva elita: PowerSellers.