HEKLANJE

Zatvaranje računa kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Većina stručnjaka savjetuje potrošačima da izbjegavaju imati previše računa kreditnih kartica. Kada odlučite otvoriti novu karticu jer ima bolje stope, važno je provjeriti jeste li pravilno zatvorili postojeću kreditnu karticu. Postoji niz razloga zašto biste trebali zatvoriti postojeće račune kada otvarate novu kreditnu karticu.

Zatvaranje nekih vaših karata omogućit će vam kontrolu nad njima. Kada imate više karata, lako se neke od njih izgube. Ako se to dogodi, podložni ste da postanete žrtva prijevare ako je netko pronađe. Zatvaranje računa također će vam omogućiti da zadržite dobro kreditno izvješće. Vaš kreditni rezultat može biti smanjen ako imate više računa, jer se na vas gleda kao na rizik. Zatvaranje vaših računa također će vam omogućiti da izbjegnete naknade i opće neizvršenje obveza.



Sve račune kreditnih kartica koji se ne koriste treba zatvoriti. U isto vrijeme, želite biti sigurni da ne zatvorite svoju najstariju karticu, jer bi to moglo oštetiti vaš kreditni rezultat. Također će vam omogućiti da izbjegnete da postanete žrtva krađe identiteta. Važno je upamtiti da neke kartice imaju godišnje naknade i svejedno će vam biti naplaćena čak i ako ih ne koristite. Ako imate račun sa stanjem koje pokušavate podmiriti, a ne želite ga koristiti, otkažite karticu i nastavite s uplatama. To će vas spriječiti da koristite kreditnu karticu i dodate još novca na nju.

Važno je upamtiti da je najbolje imati jednu kreditnu karticu, ali najviše tri. To će održati vaš kreditni rezultat u dobrom stanju, a vaši vjerovnici će vas nagraditi što ih koristite na odgovoran način. Htjet ćete rezervirati kreditnu karticu za određena plaćanja i postaviti plan kako biste bili sigurni da će biti isplaćena do kraja mjeseca. Ako otkažete kreditnu karticu, svakako je presjecite. Inače bi ga netko mogao ukrasti i ponovno otvoriti račun.

Važno je svakako nazvati tvrtku i otkazati karticu. Nemojte pretpostaviti da je kartica zatvorena samo zato što ste je izrezali. Možda ćete morati podnijeti zahtjev u pisanom obliku. Tvrtka će vam obično poslati pismo kojim potvrđuje da je račun zatvoren za oko 14 dana.